#selfie Sokmo...

Kemaruk #selfie Iman Firash la ni... Huwaa.... pasrah dan redha jer lah... Tot tet tot tet ambil tablet kemudian serah kat Mummy suruh siap sediakan kamera untuk dia #selfie... Lihatlah saja gayanya... 



Gaya yang bukan diajar-ajar, gaya yang bukan disuruh-suruh, gaya yang bukan dibentuk oleh Mummy kemudian tunggu "moment" yang sesuai baru "capture"... tapi aksi automatik dan reaksi dari diri Ash sendiri bila kamera depan telah bersedia dengan "self-timer" selama 2 saat. Dushhh... "what to say?"... Tak boleh nak salahkan dia jugak... sebab masa Ash dalam perut Mummy, Mummy rajin nau #selfie, sampai Ash dah lahir depan dia pun #selfie sokmo... Muahahaha... Bakat semulajadi turun temurun dan neutral dari dalam diri kaedahnya... bluekkkk... sila muntah pelangi yer semua dan sila letakkan jari jemari di bahu sambil bebola mata berpusing 360 darjah... ha ha ha...

Suka hatilah Ash, asalkan Ash gembira dan seronok... yang penting gaya mau ada yer nak... jangan jadi "stiff" depan lensa... Sebab nanti tak cunlah gambar kan? Ha nampak tak, nampak tak permainannya di situ? Mummy pun macam galakkan... #ehh... ha ha ha... dan mementingkan "portraiture" yang umphh... bukan nak menunjuk-nunjuk tapi sekurang-kurangnya adalah sesuatu di masa akan datang untuk kami sama-sama kenang dan senyum... 

Ini baru 1 tahun 1 bulan... kalau dah 2 tahun entah macam mana lagilah gayanya bergambar... dan Farah pasti semua ibu bapa ada gambar-gambar anak-anak masing-masing yang di"capture" pada "right moment" masing-masing kan? Semua gambar-gambar yang di"capture" untuk anak-anak kita tak kira macam mana pun adalah yang terindah kan? ^_*... 

Saja nak kongsi cerita tentang #selfie dan fotografi yang pernah Farah kongsikan dulu...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel #selfie Sokmo..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, December 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. Jom join segmen ABM jom!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-cerita-adinda-baizura.html

    ReplyDelete
  2. alololo. comel sangat ash selpie. ni mesti penangan sebab mummy suka selpie dulu masa mengandung. hehehe :P

    ReplyDelete
  3. hehehhe ash ni..dh la comei...geram la..pandai selfie dh

    ReplyDelete
  4. tudiaaaa posing sakan..
    fotogenik :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia