Home » , , , , , , , » Ter-Shopping Di i-Pmart!!!

Ter-Shopping Di i-Pmart!!!

Source Extracted from Google
Jeng jeng jeng... muahahahaha...tetiba kannn??? Yer itulah kenyataannya iolss tershopping di i-Pmart... Iolss adalah seorang yang sangat jarang shopping online ni uolss... Seriously sangat jarang, dalam setahun tu kebiasaannya adalah kurang 5 kali kot??? Macam Sugarscarf dan Zawara iolss lebih selesa menjengah ke butik mereka... Anything got to do with apparel or clothing iolss lebih selesa pergi ke butik atau malls sebabnya nak rasa sendiri material kononnya dan nak tengok sendiri depan mata... Kalau rasa sesuai kalu... baru iolss beli...kalau rasa semacam jer...memang tak beli ler.... Hu hu hu... (kes orang cerewet membeli belah)... 

Habis tu??? Apa kes dok shopping lagi online ni kalau dah tau cerewet...Kisahnya...ermm...time constraints dan malas nak ke Low Yat lah ni...muahahaha...(alasannn...walhal Jaya33 tu sejengkal cuma jer dari office iolss ni... Jaya33 tu kann IT Galore??? hik hik hik)... Makanya, kekonon Google lah cari tempat nak cari leather keyboard case untuk Miss Note 8 tu... Terjumpa pulak i-Pmart ni... Lepas tu Google2 lagi cari further info... boleh ke percaya i-Pmart ni... ho ho ho...Al-maklumlah 1st time membeli belah atas talian dengan i-Pmart kann??? Dari review2 yang iolss baca... mereka2 mengatakan i-Pmart ni boleh dipercayai... Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim...iolss pun klik dan isikan details2 yang diperlukan... 

Eh jap.. cerita ni hari Selasa 19 Ogos 2014 baru ni ok??? Ha ha ha...lupa pulak nak cakap bila... Dah isikan details2 yang diperlukan... i-Pmart menyediakan pelbagai jenis atau kaedah pembayaran... sama ada uolls nak bayar vide credit card ke, debit card ke, online banking ke, ataupun COD... Disebabkan harga urusniaga yang tinggi dan baru pertama kali membeli belah di i-Pmart...Iolss memilih terms pembayaran COD...Cash on Delivery...Nak pastikan item yang dibeli sampai dengan selamat punya pasal dan nak check dulu barang sama ada ok or not... Nampak tak freak tak freak iolss shopping online ni... Hew hew hew... Oh ya...di i-Pmart ada 30 days return if barang jadi apa2 ok??? 

Cepat jugaklah service theyolls ni... Dalam pukul 2 plus plus macam tu iolss order... petang tu jugak pukul 6 lebih kurang macam tu theyolls call untuk confirmkan order... Kalau ikut delivery period dalam web mereka, tak boleh nak deliver minggu ni...they need at least 4-5 days processing and delivery... Tapi, tiba2 pagi ni tadi theyolls call iolss dan kata nak hantar barang hari ni jugak... Iolss pun ok jer lah... Cepat jugak... Selasa, Rabu and today Khamis... Wahhh...first impression bagus jugak diaorang ni...Dan barang tu dah selamat dah sampai pukul 12.30 p.m. tadi... Check condition ok semua tip top... bayar... 

Apa yang iolss beli tu??? Meh meh meh... iolss kongsi sikit...kongsi tau bukan gebang tau... Jangan ada yang ngata kat belakang...elehhh...itu pun nak tunjuk, itu pun nak gebang... Wakakakakaka... 

Inilah dia gamaknya... Gigi Biru Bluetooth Keyboard Cases untuk Miss Note 8... Tukar baju baru, tukar keyboard baru... Baju lama simpan elok2, keyboard lama dah buat perangai... Ho ho ho...Mestilah bersebab, kalau tak bersebab takkan suka2 iolss nak beli kannn??? Lepas tuuu... 

Dapatlah token sikit dari i-Pmart ni... voucher Ayamas 3 keping... dan juga dapat lagi kad Touch N Go siap printed nama iolss sekali atas tu... Alamakkk, banyak pulak kad Touch N Go iolss ni..ha ha ha... Satu kad Touch N Go Watson dan satu lagi yang terbaru dari i-Pmart... Macehhh banyak2 yer... Hik hik hik...Kecik tapak tangan nyiru iolss tadahkan... 

Pheww...lega tau dapat barang...Selamat jugak sampai kat iolss... Hu hu hu, kalau tak sampai pun tak apa... tak menangis rasanya sebab duit tak bayau lagi...Bha ha ha.... Trial and test... successfully pass with flying colours i-Pmart ni... And if-lah...if...ada antara uolss yang belum pernah membeli belah di i-Pmart...apa yang iolss boleh conclude... it can be trusted... Ada review tu yang iolss bacalah...mereka membeli gadget ribuan ringgit...maksudnya semakphone dan segala bagai dari i-Pmart...dan review dari mereka i-Pmart memang boleh dipercayai... *_^... Sebab tu lah iolss berani beli uolss... ha ha ha...kalau tak tak ado makno eh... 

*Lepas ni mission cari tablet car mount / holder pulak... Senang sikit suruh Ash tu duduk tengok cartoon dalam kereta...Muahahahaha... Sebab Ash kalau dah lama2 sangat dalam kereta dia boring gak tu...terpaksa Mummy dia drive sebelah tangan, sebelah lagi dok pegang tablet pasang cartoon dia...demi nak suh diam.... Lenguh pulak rasanya tangan iolss ni memegang...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ter-Shopping Di i-Pmart!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. tak pernah beli lagi kat iPmart ni..

    ReplyDelete
  2. wow..nampak cantik la.. ai is suke.. hihi... *tiru ayat kak farah* ^__^

    ReplyDelete
  3. nak jugak la cuci mata kat ipmart nie...

    ReplyDelete
  4. xpnh dgr lg pasal benda ni...new info tq

    ReplyDelete
  5. Nmpk menarik mcm nak jenguk2 juga ni hihihi

    ReplyDelete
  6. Wahhh shopping sakan merah makngah...cantikkk...

    ReplyDelete
  7. wah....tak pernah lagi beli kat IP mart...

    ReplyDelete
  8. nak window shopping laju2 la pas ni.hehe..thanks bgtau online shopping yg best

    ReplyDelete
  9. wah...bestnyer...riki-riki ipmart la camni...^_^

    ReplyDelete
  10. New info ni. Tq farah sudi berkongsi..

    ReplyDelete
  11. cantiknya..tapi tak pernah dengar lagi tentang i-pmart ni..

    ReplyDelete
  12. haihhh..mcm best je...mcm best..hehe.bolehla usha ip mart lps ni..

    ReplyDelete
  13. tak pernah pulak dgr ip mart. huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia