Home » , , , , , , » Saya Peminat Sugarscarf!!! ^_^

Saya Peminat Sugarscarf!!! ^_^

http://www.sugarscarf.com/

Alhamdulillah lagi few months jer dah nak genap setahun saya berhijab dan semestinya saya gembira dan selesa dengan perubahan ini... Semoga saya terus istiqomah hendaknya... Ramai orang bertanya, apa bezanya free hair dan juga berhijab dari pengalaman saya sendiri??? Well, berhijab itu kan perkara yang wajib kita buat sebagai wanita Islam... semestinyalah saya rasa lebih gembira... Isu diva? Isu vogue? Saya ikhlas berhijab dan bukannya berhijab kerana trend, kerana ikut2an, kerana perkara2 lain... Nawaitu untuk berhijab itu, telah lama saya pasang sewaktu saya mula2 bekerja 11 tahun yang dulu... But then, it took me sometimes to fulfill it...However, Alhamdulillah, I'm glad with it..

Orang selalu mengaitkan dengan isu diva dan isu vogue, isu dipinggirkan, isu dilabelkan, isu pilih kasih, isu dipandang sebelah mata bila seseorang itu berhijab atau dari free hair berubah kepada seorang hijabista... Tapi, dalam nak berubah ke jalan Allah ni, kita tak perlu fikirkan pandangan orang, tak perlu ambil pusing cakap2 negatif orang.. Kuatkan semangat dan kuatkan azam... Uhukss... tiba2 kan teringat, ini seperti menjawab pertanyaan PCL dan juga TengkuButang tahun lepas masa saya mula2 berhijab yang meminta saya berkongsi dalam bentuk entri... ihikss...punyalah lama baru nak jawab...wakakakaka.... inilah sebahagian dari jawapannya...

Pada siapa2 yang berfikiran berhijab itu adalah sesuatu yang kuno... I definitely object!!! Zaman perubahan, dah ramai fashion2 designer muslimah di luar sana dan dah banyak trend2 hijab yang dipasarkan... Berbalik kepada isu diva, isu vogue yang saya ungkapkan di atas tadi... hellooo... berhijab pun boleh jadi stailista ok??? Lagi2 akak..ahaksss...yang sentiasa mengikuti perkembangan fesyen terkini dan follow what's the trend out there... I am someone yang particular about my personality presentation whenever I'm outside...tak adalah kata hebat sangat pun, tapi sekurang2nya essence diva (ahakss diva lagi...ferasan), elegant tu mesti ada... cita2 tu dari sebelum kahwin, sebelum ada anak, nak jadi hot mama gitewww...hot ke??? Jumpa face to face baru kita cerita...wakakaka... (uolss layanlah kepala ting tong owner Bubblynotes ni selepas seharian bertungkus lumus dan nak terkeluar biji mata menghadap numbers kat Excel Spreadsheets hari ni...wakakakaka..kalau tak nak layan sila pangkah)... lagipun betterhalf iolss seseorang yang sangat mementingkan penampilan diri dan memang jadi tukang beri suggestion ataupun tukang komen on whatever I wear... dia suruh maintain diva gitewww.... ada yang tak kena sikit jer... ok sila tadah telinga...^_^.... 

Dan dalam berhijab ni, saya bukanlah peminat tudung awning yer uolsss.... ada tak ada sehelai jer tu, tudung Fareeda tu... tudung awning iolss minat tudung Fareeda yang latest collection, tapi tak ada rasa nak pakai lagi... mostly senang cerita hampir kesemua hijab collection iolss adalah berbentuk shawl... sebab akak uolss ni, jenis yang suka pakai melilit2 kat kepala dan lebih terarah kepada some of Hana Tajima (Hana Tajima lah sangatttt...) inspired... Yang paling banyak dalam collection saya setakat ni adalah dari Sugarscarf . Collection mereka sangat sweet... 

Mentang2 hari ni pakai shawl ni... saja tempek gambar ni...ahaksss...tak nak up gambar sendiri a.k.a. selfie sebab baru buat entry INI... segan pula iols rasa...muahahaha...
Hari ini padanan plain black dan leopard print shawl... yang simple2 ajer... pakaian yang formal untuk ke pejabat... Tapi tadi pergi blog Anim, dia ada up satu entri iaitu INI ... rasa macam nak cuba mengintai2 juga ni... hi hi hi... 

Siapa yang sama dengan iolss di sini yang suka collection Sugarscarf? Bolehlah cuci2 mata di SINI. Kalau berkenan sila beli cepat2 ek uolss...sebab stok mereka cepat habis...he he he... 

Dan boleh juga melawat ke butik2 mereka yang terletak di Shah Alam, Wangsa Melawati dan juga Johor Baru... Boleh beli secara online juga!!! ^_^... Selain hijab, mereka juga ada menawarkan item clothing... ^_^ dan juga inner semestinya... 

Shawl dan melilit2 itu identiti saya...ahakss dan juga kawan2 seangkatan yang sama minat dengan saya... suka eksperimen lilit2 ni... Pink Panther pun naik pening kepala kot? Hari ni lilit lain, esok lilit lain..ikut mood jugaaaa...ha ha ha.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Saya Peminat Sugarscarf!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

56 comments:

  1. Comei jer, tp Muz tak pakai scarf...Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. muz kalau pakai tu dah lain cerita dah... oh tidakkk.... jangan sesekali buat hal muz...

      Delete
  2. shawl dekat sugarscarf memang cantik.:)

    ReplyDelete
  3. Si kudut suka la sugarcraft ni..akak masih menanti detik istimewa itu...apa pun tahniah dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kudut pun suka juga ek kak long? ok, adik geng dengan kudut lah macam tu... hik hik hik... thank you kak...

      Delete
  4. Assalamualaikum dan salam singgah malam di sini...Diana suka pakai shawl...simple jer..apa2 jenama pun yang penting selesa di pakai..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam and yup betul tu diana sebenarnya apa2 jenama pun tak kisah... asalkan kita selesa menggayakannya ....

      Delete
  5. Agreed 110 % dear. There's no such things as kuno for hijabsters. Sekarang ni lagilah macam-macam fashion ada. Anatar berani mencuba or not..Cuma kena be careful supaya niat kita berhijab kerana Allah tu terpelihara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dear i agree too and thanks for reminding... ^_^

      Delete
  6. haa...Amirah ni la owner Shawlbyvsnow kak..yg dalam gambar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke anim??? then collection dia pun sure awesome ni... ^_^ nak kena tengok gak ni...

      Delete
  7. Tahniah dan Alhamdulillah atas berhijab...:)

    saya cume nak cakap saya pon suka sugar scarf :)...ngeh ngeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih and kita gang!!! ngeh ngeh ngeh...

      Delete
  8. betol..insyaAllah kak...semoga akak akan terus istiqomah...sy support akak..yeahh =)

    ReplyDelete
  9. Tak pernah pakai shawl lagi....biasa anak akak jer yg suka pakai..kalau akak pakai nampak muda 10 tahun..ahaks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok apa kak??? nampak muda 10 tahun... apa lagi pakai ler...

      Delete
  10. cantikk..suka jugaa :D
    singgah sini lg..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai juga yang minat sugarscarf ni syira kan??? thanks for dropping by dear....

      Delete
  11. I suke jazreen n thara from sugarscrf....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendek kata collection mereka memang awesome...

      Delete
  12. Tahniah kak atas perubahan ni..InsyaAllah semoga berkekalan..huhu...

    Sally kurang pakai shawl..sebab muka bulat :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally muka akak pun bulat juga kalau nak kira2.... ahaksss... boleh jer kalau nak pakai...

      Delete
  13. shwal diorg mmg nice tp MG suka lg pakai tdung bawal :)

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak.. Islam itu mudah.. Janji tutup aurat shaja... X kisah la nk gayakan mcm mana..cuma labuhkan bhgian dada... Moga kita sama2 istiqamah dlm kebaikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Maria setakat ni bahagian dada tu memang sentiasa ditutupi dgn shawl....

      Delete
  15. Alhamdulillah, gitew kisahnya yer..berhijab itu tuntutan agama, so antara tuntutan dan style-kena seimbang, sebab ada yang over sangat..minta maaf, bukan Farah, org lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak apa kak tegur untuk kebaikan apa salahnya... farah ok jer... ^_^

      Delete
  16. dah simpan lemari elok2 sugarscarf nie..sbb sekarang lebih suka pakai tudung yg lebih ringkas...dah malas kot!!..sesekali je kalau keluar tu pakai jugak..

    ReplyDelete
  17. wahh . nak try jugaklah tudung2 dari sugarscraf ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah danee, menarik tau collection diaorang...

      Delete
  18. akk pon suka shawl berbanding owning... sbb shawl senang nak basuh...ahhaaa.... dasar pemalas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awning ni penjagaan nak kena betul kak... ahaksss...ada ke orang pakai tudung yang tak basuh kak? *_^

      Delete
  19. model hijab ni kenapaler suma comey2..
    org yg pakai hijab suma cantik2..
    rambang mata dibuatnyer:)

    ReplyDelete
  20. saya pon suka shawl.. tudung bawal dan awning memang tak pakai langsung sebab dah serasi dgn shawl

    ReplyDelete
  21. Lya pun ada pernah dpt shawl dari sugarscarf..lembut sejuk bila d pakai

    ReplyDelete
  22. dah lama tak pakai shawl..shawl mudah & menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakailah mar sekali sekala tukar selera...he he he...

      Delete
  23. cantik sopan ayu je..tapi fiza xde collections sugarscarft..huhu

    ReplyDelete
  24. Memang sis tampak cantik dan ayu bertudung...

    ReplyDelete
  25. Lari topik sikit : Eraz sampai sekarang masih tak beli seluar idaman Eraz sebab nya kalau nak beli seluar tu, mesti nak ajak isteri pilihkan.. Tapi masa jumpa seluar tu, masa tak keluar dengan isteri.. Hehe..

    #LariTopikTudung

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia