Home » , , , , , » Watson's Card Akhirnya Terjebak!!! ^_^

Watson's Card Akhirnya Terjebak!!! ^_^

Berkali2 keluar masuk Watson ni setiap bulan untuk beli sama ada toileteries atau barang2 lain... dan tiap kali tu lah budak cashier kat counter tu tanya, "Akak, tak nak Watson card??? Jadi member???" Dan berkali2 itu jugalah iolss menolak, kononnya tak nak menjebakkan diri... Tak tau nak kata kuhun ke apa kannn??? Malas betul nak bayar RM 18 hinggit tu untuk jadi lifetime member... Konon2 dalam fikiran boleh buat isi duit minyak RM 18 tu...wakakakaka... Kata ex-accounting student...kalau tak banyak sikit mesti ada kuhun-nya tu... Oopss kuhun tu apa??? Kedekut... Belajar dari Abah Ash perkataan ni... kalau tak memang tak tau pun iolss...la la la... Kuhun konon??? Kalau shopping benda lain tak  kuhun pulak... saja lettew kannn???

Tiba2 hari ni masa beli barang kat Watson (alamak tiba2 teringat terlupa pulak nak beli lotion SebaMed Ash...hu hu hu, kena pergi balik lah ni gamaknya lepas habis office hour ni...)... hari ni masa nak bayar iolss boleh terjebak jugak subscribe lifetime membership ni!!! Adusss...tertewas akhirnya akak uolsss.... Muahahaha...Ini semua gara2 daya tarikan kad Touch N Go tu... nampak tak permainannya di situ... Kad Touch N Go iolss hilang, nak pergi ke kaunter Touch N Go tak pergi pergi...alang2 ada offer menarik ni, sebab kad Watson ni siap dengan Touch N Go... pas tu siap dapat discount lagi beli barang... (discount lah sangat kannn???)... Iolss pun agree untuk jadi member... la la la la... Orang perempuan dan shopping selalunya tewas.... is it true or is it not??? 

Dapat pulak voucher bernilai RM 5,000 katanya...tapi memang teballah buku voucher tu...macam2 ada, bukan sekadar produk di Watson jer punya rebate or discount...tapi siap dengan package holiday lagi uolsss.... Tu ha kat atas tu...la la la la... banyaknya tempat nak pergi, banyaknya discount... 50% occaylah tu kannn??? Kalau boleh save budget why not??? Itu sebahagian jer tu print screen, ado banyak laie...tapi takkan nak print screen semua kot??? Berjahit iolss nak buat dalam kesibukkan yang melanda ni.... Pilih2 jangan tak pilih kat mana nak bawak Ash holiday...valid all throughout this year kot??? Nanti check dulu... (diaorang ni bagi banyak2 macamlah akak ko ni banyak duit nak senantiasa ber-holiday...simpan untuk education Ash lagi bagus ye tak??? Holiday tu boleh, sekali sekala oklah, tapi kalau senalar jer... pengsan akak uolss...muahahahhaa)..... 

Yang paling penting... ini yang menarik perhatian... 

Celebrity Fitness Voucher... FREE for 14 Days Trial Membership worth RM350 and Free 1 Lifestyle Analysis Session worth RM100... Instead of RM 1,438.... menarik sangat menarik...dapat 14 days free kann??? Sangat berbaloi2...tiba2 semangat plak nak mulakan activity gym balik... ha ha ha... lepas kerja boleh jer pergi kejap.... tak jadi masalah dengan syarat 5.30 p.m. sharp kenalah keluar office kannn??? 

Ha, itulah dia ceritanya, dari tak nak dan tak mau terjebak, jadi terjebak, tapi tak apa, sekurang2nya dah dapat ganti kad Touch N Go...Yang penting tu Touch N Go tu jer sebenarnya...muahahahaha.....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Watson's Card Akhirnya Terjebak!!! ^_^ , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

51 comments:

  1. hahaahahah... memang betul, perempuan tetap akan kalah dengan shopping!!! Nah... terbukti whoahahaahaha... tapi kalau dapat diskaun untuk benda-benda yang memang kita dok guna..why not kan? I think it's a good financial planning... mungkin tak lah banyak tp kita orang blogger kan memang hebat dalam menilai sekecil-kecil duit hatta dapat RM0.25 klik nuffnang pon dah rasa best kan?? hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup every single cent counts... he he he...

      Delete
    2. memang tabik kepada sapa-sapa yang bergelar blogger! :D

      Delete
    3. inclusive yourself kannn??? we should be proud that we are bloggers

      Delete
  2. sama lah kita sis. baru buat tadi. tertarik sebab ada touch and go sekali tu yg buat jugak huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang jadi lebih tertarik tu, kebetulam kad touch n go hilang... apa lagi balun lah..

      Delete
  3. dah banyak koleksi kad dalam wallet smpi kena buat satu tempat penyimpanan kad2 macam tu farah...tengok kad tu cantk kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. handbag penuh dengan card case jer kak...

      Delete
  4. Ahaks..Welcome to the club Farah...kiki

    ReplyDelete
  5. tak jemu menawarkan ..berkali-kali akhirnya ter jugak ; anyway ada banyak banefit tu..baguslah kalau sy pon nak jugak ada touchNgo tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah PCL akhirnya terjebak jugak.... oh tidakkk... tapi memang perlukan ganti kad touch n go yang hilang tu...

      Delete
  6. Kakak dah bertahun guna kad watson ini Farah. Buku voucher tu simpan dlm handbeg Farah bila-bila masuk Watson senang mana yg nak guna. Biasa expiry setahun boleh guna lagi voucher dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kak, tadi dah check voucher tu semua valid setahun... ^_^ maknanya panjang lagi masa ni...

      Delete
  7. assalamualaikum farah...wah akhirnya terjebak juga...x pe la ada dpt less nanti kira okay la tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama, tu lah tu... jadi terjebak pulak...

      Delete
  8. ehehe kita dah aply dah kad watson thn lepas tpi yg bukan touch n go la sis..kat cne mana ada tu :D

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. seronok jugaklah cik nor melayan mata tengok voucher2 tu...

      Delete
  10. Replies
    1. Farah pergi watson cari barang2 tertentu jer mar...

      Delete
  11. akk dah lama terjebak, tapi jarang guna pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab since ada kad touch n go tu lah farah apply... kalau tak tak ada juga...

      Delete
  12. Multifunction kad tu. Nice info for me :)

    ReplyDelete
  13. aiza dah lama daftar.. yang gunakannya adik aiza..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Alhamdulillah adik, adalah rezeki sikit...

      Delete
  15. Kita suka shpping kat watson farah..siap ada card lagi..berbaloi rasanya kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok let's see how:.. i give it a test run... ^_^

      Delete
  16. Jarang shopping kat watson...kalau selalu shopping kat sana harus kena jadi member...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kalau ikutkan jarang juga kak... cuma bila perlu jer...

      Delete
  17. saya pun ahli watsons :)

    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  18. haritu sy pergi watson nak beli pregnancy test..bln 1.. nak byar dorang ada promote. tp masa tu Rm12 je.. tak ingat sebab apa murah. masa tu pula sy tgh mabuk2, terus malas nak tukar kad. fikir2 kad lama blh pakai.. tp mcm cantik je kad baru tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa mimie ada masa nanti boleh tukar...

      Delete
  19. pantang dengar diskaun terbeliak je biji mata..
    biasala..perempuan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan memang normal macam ni kannn??? he he he...

      Delete
  20. Ros pun ada gak kad watson ni. tapi, yg lama punya.. tak ada touch n go tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sebab ada touch n go tu jer jadi berminat...

      Delete
  21. Ehem..ehem..akak, kita pun ada tapi tak aktifkan lagi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tadi dah reloadkan touch n go tu anim...

      Delete
  22. owh! bunda belum ada ...bagus tu ada touch n go tu...cuma baru 3 hari lepas Bunda terjebak ngn kad AEON BIG kat Cheras tu...
    free jer pun...

    Salam ziarah dari Bunda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad AEON Big pun bagus kan bunda??? thanks for dropping by bunda...

      Delete
  23. hahaha welcome to the club dear. Kenit pun terjebak ngan kad watson ni hehe tapi syok bila dapat diskaun :)

    ReplyDelete
  24. Jrg beli kt watson, byk beli kt guardian...

    ReplyDelete
  25. kadang² melting dengan offer yang ada tu..hehe kan dah terjebak...fiza belum ada lagi kat watsons ni.jrg ke watsons pun..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia