Home » , , , , , , , , , , , » Throwback | Ubat Gigi KODOMO Lion...

Throwback | Ubat Gigi KODOMO Lion...

Source Extracted from Google
Uolss ni kannn...ha ha ha...dah termelarat2 dah pulak entri pasal gigi, gosok gigi ni semua iolss tau... wakakakakaka... mulanya di SINI lepas tu di SINI ... Cerita pasal gigi ajerlah kita ek??? Muahahahaha.... Yang ni apa kes pulak ni... Ho ho ho... 

Tak ada, terhibur hati baca komen2 uolss lepas tu...tetiba ter-throw back pulak zaman2 iolss kecik2 dulu... Yer...ubat gigi KODOMO Lion ni memang dah lama wujud dah... Legend betul ubat gigi ni kann??? Ada satu komen dari Aneez Jaafar yang buatkan iolss terus terbawa ke zaman2 iolss kecik dulu... Komen tu pasal telan ubat gigi... Ha ha ha... Iolss admit, iolss lettew salah sorang yang suka telan ubat gigi tu...tapi yang KODOMO Lion punya...Sedappp uolss... macam2 perisa ada...wakakakaka...selalu kena marah dengan mama iolss masa kecik2 dulu... Punyalah rajin nak gosok gigi sentiasa, alasan??? Nak telan ubat gigi... *_^ 

Bahaya atau tidak tertelan ubat gigi kanak2 macam KODOMO Lion ni??? Iolss cuba jugak mencari2 sana sini uols... Akhirnya terjumpa satu di SINI ... 

Menurut katanya... syarikat2 yang mengeluarkan toothpaste untuk bayi atau kanak2 kebiasaanya perlu melalui ujian2 tertentu untuk memastikan safety kepada para pengguna. Dalam kes toothpaste berperisa untuk bayi atau kanak2 tiada kesan sampingan jika ditelan. It has been designed to be fluoride-free... Errrr, ye ker??? Kena check jugak ni balik nak double confirm... Oleh kerana syarikat2 ini telah pun consider baby tidak mahir lagi meludah dan lebih kepada menelan, mereka telah come up dengan product yang baik untuk mengelakkan baby daripada mungkin ter-overdose dengan fluoride.

Dan banyak lagi uols boleh dapat ilmu dan baca dari pautan yang iolss sediakan tadi di atas... Hu hu hu... Tak mo lahhh... Tak nak bagi Ash telan ubat gigi kalau boleh nanti2...Muahahaha...risau dan seriau pulak... manalah tau kot2 kann...Tapi bebudak ni kekadang diaorang lagi cepat dari kita kann??? Biar iolss jer telan...Wakakakakaka...

Siapa lagi yang biasa telan ubat gigi KODOMO Lion ni masa kecik??? Sedap tak??? Sedap kann??? Ha ha ha...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Throwback | Ubat Gigi KODOMO Lion... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, August 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. rindunya nak jadi bebyyyyy...!! oh kodomo lion !!

    ReplyDelete
  2. Ya sdp tu sis lya pun suka yg perisa strawberry. Masa tadika dulu slalu ada aktiviti berus Gigi d sklh

    ReplyDelete
  3. mama belum bagi lagi apa2 ubat gigi pada cik sufi ni, takut ditelannya, yummy katanya kang!! hihi

    ReplyDelete
  4. takat ni, anak akak yg kecik tu, tiga taun, belum bagi gosok pakai ubat gigi, just gosok pakai berus je...hihi

    ReplyDelete
  5. tak pernah telan tapi suka bau2annya

    ReplyDelete
  6. masa kecik-kecik, bila guna ni, rasa geram je .. bukan apa, bau dia kan sedap, perisa buah. hihi

    ReplyDelete
  7. Msa kecik guna jenama colgate... Utk ank ada juga gunakan kodomo lion...tapi tu lah.. Ditelannya air kumur tu... Terus x letak ubat gigi..

    ReplyDelete
  8. masa kecik2 kodomo lion ni mmg jd ubat gigi feveret..plg suka perasa strawberi..
    skrg kalo bg kat anak pun mmg dia suka menelan...jenuh ibu dia ajar meludah tp masih belum tahu meludah..

    ReplyDelete
  9. budak budak rasa sedap terus nak di telannya..nasib la selamat kan..

    ReplyDelete
  10. Info yang menarik. Sebaik-baiknya kalau nak beri anak ubat gigi carilah yang tidak mengandungi fluorida kerana takutkan risiko tertelan ubat gigi terlalu kerap. Ubat gigi yang mengandungi fluorida boleh mendatangkan pelbagai kesan sampingan seperti fluorosis, neurotoxin dan kanser.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY