Home » , , , , , , , , , , » Bayang Gigi Ash | Sekali 2 Batang Daa...

Bayang Gigi Ash | Sekali 2 Batang Daa...


Iolss pernah up entri tentang Baby Guide to Teething masa bulan Mac 2014 ni jugak...Yang mana ia menceritakan tentang peringkat atau fasa pertumbuhan gigi bayi... Kalau rajin dan nak sedikit info, bolehlah refer entri tersebut yer uolss...  Masa tu dok membayangkan Ash kalau tumbuh gigi macam mana... Sampai la ni gigi tak tumbuh2 uolss... Lagi beberapa hari jer dah nak masuk 9 months Ash ni... hu hu hu... Tapi, iolss tak adalah panic atau risau menggelabah semacam tak tentu arah uolss... sebab... The baby 1st tooth may appear as early as baby 4th month and as late as baby 18th month. Bergantung pada seseorang baby tu macam mana...

Lately Ash memang merengek semacam...lately tu kira dari hari Khamis lepas... tapi tak demam...Alhamdulillah, sihat walafiat Ash...Semoga Allah terus memberikan kesihatan tubuh badan pada Ash... Mummy dia pulak yang demam 2 kali dah bulan ni...Semuanya semata2 disebabkan oleh tonsilitis... Tapi Alhamdulillah dah ok dah... Makan jer antibiotik bunuh virus tonsil tu... Lepas tu, demam automatic ok... Padahnya minum ais bergelen2 dan menjadi2 masa musim Syawal dan open house giteww gayanya...Muahahaha... 

Semenjak Khamis lepas merengek, itu tak kena, ini tak kena... lepas tu air liur tu toksah cakap lah...celeh2lah Mummy.... ha ha ha... meleleh jer kerjanya... suka ambik jari Mummy... lepas tu gigit2... sakit jugak walaupun tak lah sakit macam kena caesar kann??? Ha ha ha...Gusi dah keras gamaknya gitew... 

Dengan perasaan ingin tahu yang menebal, biasalah Mummy yang sorang ni memang suka belek dan godek anak uolss... jangan tak tau pulak...wakakakakaka... Mula2 memang dia tak nak tunjuk... Lepas tu pujuk dan mintak elok2... Alhamdulillah dia bagi jugak Mummy dia tengok... 

Apa yang iolss nampak??? Ho ho ho, tak sempat pulak nak hamik gambau sebagai bahan bukti uolss...ahakss...sebab berperang dengan Ash kann??? Nampak gusi bawah Ash ibarat macam membengkak sedikit... Dan nampak macam bayang gigi bawah tu ada 2 ketul nak naik... Jeng jeng jeng... Tapi tak confident sangat takut ilusi mata iolss jer katanya... 

Tak lama lepas tu... Nek Ma Ash pulak belek... Nek Ma Ash pun nampak macam ada 2 ketul jer bayangnya... So... adakah ilusi atau betul2 nak naik 2 batang sekali ni??? Ha ha ha...propa jer Mummy kann??? Sekali 2 batang nak tumbuh... Maybe it's yes maybe it's no... nampak bayang 2...tapi kita tunggu jer lah nanti...yang timbulnya sebatang ke 2 batang sekaligus... Muahahaha... 

*Kalau dah tumbuh gigi tu nanti... acara seterusnya gigit menggigit kann??? Bersiap sedia ajerlah nampak gayanya untuk jadi mangsa gigit ni nanti... La la la... Ashhhh...jangan gigit kuat2 sangat tau... Nangis Mummy nanti... Awak tu dah lah tenaga macam angkat besi... Hu hu hu... Buaian dia pun dah lock kaki tu dia boleh angkat sikit dan gerakkan... phewww... tak tipu punya uolss dan bukan cerita rekaan ok??? Nak tengok sendiri... meh datang rumah...ho ho ho... silalah saksikan sendiri...ihikss... Inikan pula menggigit...mau koyak kulit kot??? Huishh Mummy jauh sangat imagination...ok ok, think positive, think positive... Ihikss... 

**Got to go for now... pagi nanti nak kojo and got to wake up fresh... Lagi2 Monday, haruslah wake up fresh...kalu tak kalu...melemau jer nanti... till then cheerios peeps... Nanites, sweet dreams, sleep tite and rest well.... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bayang Gigi Ash | Sekali 2 Batang Daa..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, August 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Hope betul la apa yang dinampakkan tu.. boleh geget2 mummy dy.. wkwkkwkwkw

    ReplyDelete
  2. yeyyy Ash dah ada gigi !! jangan nanti macam aunty sha, semua orang kena gigit... muahahahaa !!

    ReplyDelete
  3. Dah nak tumbuh Gigi dah ank bujang sis ya. Msti gatal gusinya tu

    ReplyDelete
  4. lepas ni habis, semua benda mesti nak digigitnya..siap sedialah..heheheh

    ReplyDelete
  5. Yay ash da bsr..nnt mami kena tlg ash gosok gigi ye..

    ReplyDelete
  6. Wahhh dah nampak dah bayang gigi dia ..nnt boleh la makan best2 lagi hehhee

    ReplyDelete
  7. Jangan gigit Mummy tau Ash ..tapi kalau Ash gigit Mummy lg bagus hahahaha

    ReplyDelete
  8. Kadang kadang budak nak tumbuh gigi dedo badan dia Farah.....yelah gigi nak keluar gusi katanya hehe.... So org dm rumah tu kena get readylah yeh dengan gigitan Ash hehe

    ReplyDelete
  9. ha betoi cnfrm nk ggt smua bnd. sbb nnt ash akn rasa gatal gusi

    ReplyDelete
  10. lepas ni berperang dengan gigitan plak la hehehe...

    ReplyDelete
  11. habislah mummy kena gigit nnt ngan abg Ash...get ready yer mummy...hahahah

    ReplyDelete
  12. hahhaa...
    get ready..
    cuperboy dh membesar:)

    ReplyDelete
  13. Wah. Tahniah ash... Gigit biasa tu kira normal lah.. Yg penting akk tak kan hdpi mimpi ngeri...

    ReplyDelete
  14. bersedialah kak..hehe..Ash dah start nak menggigit..

    ReplyDelete
  15. yeayyyyy...dh nk tumbuh gigi dah.jaga2 mummy...hihihi

    ReplyDelete
  16. Ash dh nak tumbuh gigi!!! Happy....

    ReplyDelete
  17. seronoklah makan nanti sebab dah ada gigi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY