Home » , , , , , , , , » Baju Melayu Ke-3 Ash...

Baju Melayu Ke-3 Ash...


Hamboi2 sakannn betul si kecik molek sorang ni kannn??? Kalah Mummy dia uolsss... Mummy dia pun tak shopping raya lagi tapi dia kemain sampai dah 3 helai Baju Melayu ko... Erksss... Ash nak pergi raya mana ni??? Sampai 3 helai Baju Melayu??? Yo yo bonar ber-Baju Melayu bagai??? Ha ha ha... Dahlah tak puasa... Tak puasa mana boleh raya??? Ha ha ha... Mummy tak do kojo dok menyakat anak... 

Dua pasang Baju Melayu yang terdahulu adalah seperti di dalam entri INI ... Dah siap iron dah pun dan dah siap gantung dalam almari dah pun... Tunggu masa nak pakai jer masa pagi raya... Just pick and choose jer nak pakai mana satu... Mummy yang over excited nak menyambut raya dengan anak buat pertama kali uolss... Haruslah... Ahakss mesti ada yang kata iolss gediks lagi over... Wakakakaka.... Well he is my baby son, he is my happiness and the most possesive value, of course ler gediks semacam... Gediks dengan anak tak apa uolss, jangan gediks salah tempat di 'public'... Oopss puasa ni puasa... Ramadhan... sila jaga pertuturan dan juga bahasa... walaupun dengan jari jemari kann??? 

Kita kasi close up sikit Baju Melayu Ash yang ke-3 ni... 


Semangat berkobar2 iolss malam tadi lepas balik dari appointment dengan PAED, menggosok dan gantung. Ahakss... Tak yah cakap pun iolss tau uolss... Mummy yang lebih sudu dari kuah excited pasal baju raya Ash. 

Betullah tu, bila ada anak ni, kita akan dulukan anak dalam segala apa hal pun... Baju raya anak dah hampir siap prepare... Tapi baju Mummy dia??? Yilek pochik... Belum beli lagi... Mummy dia memang sempoi... every year beli ready made jer...Ha ha ha... Memang jarang custom baju raya ni... Nampak gayanya kena ikut tema warna baju anaklah ni iolss kann??? Ha ha ha tak kisah pun... Boleh jer pakai pink... Sebab tu ada jer tema ke-pink-an baju2 Ash sebab Mummy tak boleh tidak harus nak pakai pink uolss... Nak buat macam mana dah Mummy Ash ni so addicted to pink... Pink is my colour but I open for another opts... >_<

*Tinggal songkok, sampin (if I feel like lah kann... tak ada pun tak apa sebenarnya... urban ok urban... baby kalau terlalu banyak accesories karang rimas plak dia)... dan nak tambah sikit casual attire dia.... Siapa pandai nak teka berapa pasang baju raya Ash untuk raya dia yang pertama??? Ahakss tak ada hadiah pun kalau betul... saja suka2 main teka teki dengan uolss... Nak jawab pun boleh nak ignore pun boleh... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baju Melayu Ke-3 Ash..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, July 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. Alhamdulillah...murah rezeki Ash...raya sakan betul Ash...kutip duit banyak2 ye nanti..hehe

    ReplyDelete
  2. berapa ehh..raya pertama 4pasang kot..coz my baby pun dah belikan 4 pasang for raya pertama lom termasuk bj melayu huhuhu..beli mana ehh baju tu suka desing kain tu jalur2..

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan
    singgah pagi....lama rasanya sy x blog walking
    hari ini ada peluang so singgah jap =)

    ReplyDelete
  4. wahhh pink stripes baju melayu ash..jambunya ash nanti..comel.nanti share picture ash pakai baju ni ye kak :)

    ReplyDelete
  5. alolo..comel la baju ash...wah..banyak koleksi ash tahun nie ye..adik awfiyah takde baju kurung lagi...heheh

    ReplyDelete
  6. alahai comelnya. betul,baju anak mesti laju je nak shopping.

    ReplyDelete
  7. ewahhh kemain over mak ash ni taw hihi
    tp betolla..1st taim beraya ngan anak kan mmg la gile beli baju raye
    mahu sepuluh pasang ni kang :P

    ReplyDelete
  8. Bukan main si ash ... raya sakan dia :)

    ReplyDelete
  9. Alahai comelnya..teringat si anak bujang akak...1st time pakai baju melayu masa umur 6 bulan soft blue color pada Hari Raya Aidilfitri 2003...:-)

    ReplyDelete
  10. alahai..cantiknya warna tu..mesti comey Ash pakai..:)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah byk btl bj raya ash ni..ni confirm segak bergaya di pagi raya ni ihiksss...mmg cenggini la gayanya bila ada anak nih :)
    Salam ramadhan ye bubby

    ReplyDelete
  12. mesti hensem ash pakai pinky2 ni.hihi.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya warna baju melayu Ash.. :)

    ReplyDelete
  14. Amboi amboi. Raya sakan si kecik tu ye. Pose tak tu. X pose x leh raya tau.

    ReplyDelete
  15. wah..beraya sakan npk..ye r..sama dgn kita jugak..tahun pertama jd mommy,n sambut raya dengan anak..mau x excited..

    ReplyDelete
  16. wahh..beraya sakan la ash tahun nie.. tapi mmg pun kan, fify mengaku, mak2 yg lg over dpd anak..anak x tau pe pun.. haha..

    ReplyDelete
  17. Btul tu kak...baju raya iqy pon dah lebih dari 5 pasang...bju raya sndiri satu pon tk beli lg...tapi tkpelah kite ni dah puas raya dah..anak2 ni masa kecik2la nk bg dia merasa raya puas2..dah besar nnt msti dia akan ingat...hihi

    ReplyDelete
  18. Eh nak try jawablah....almost 10 pasang kot baju raya Ash...hihihihi

    ReplyDelete
  19. Alaaa cantiknya...pink pulak tu...

    ReplyDelete
  20. alahaiii mesti comel ash pakai ni..

    ReplyDelete
  21. eleh comelnya baju Ash.. meh aunt nak pinjam boleh?? hehehe

    ReplyDelete
  22. Makin ensem la ash nanti kan...untung ada anak sorang ni..boleh beli byk baju..xde la nak ulang2 pakai kan...sana mcm akak masa dania kecik2 dulu la...sampai x berpakai baju...at last bg kat si kembar je..

    ReplyDelete
  23. wah Ash dah ada baju ketiga dah.. cantik pulak tu...

    ReplyDelete
  24. amboi...smpai 3 bj Melayu Ash.Aqil br ada 1 je...hihihi
    sm la.bj mak xda lg tp bj Aqil dh siap sedia.mak beli ready made udah

    ReplyDelete
  25. wah comey comey.Stripe pink hehe

    ReplyDelete
  26. semangat lah Ash raya tahun nih.. husna agak mesti 5 psg kan..
    yelaa budak kecik nih lebih baik sedia bnyak baju sebab diorang ni kdg2 tak taw msalah nak blaku, tkencing ke, termuak ke kan.. tp jgn smpai melampau sdah laa..hehehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia