Home » , , , , , , , , , » Bila Iolss Melihat Chocolate....

Bila Iolss Melihat Chocolate....


Hebat betul tamparan wanita tamparan isu chocolate ni uolss.... Hu hu hu... Isu yang dimaksudkan semua orang pun sedia maklum kannn??? Rentetan dari isu yang dibebelkan di SINI dan juga di SINI... walaupun chocolate itu adalah my all time favourite,  tapiii sekarang ni kalau tengok chocolate terus impuls otak menghantar mesej DNA Porcine.... Mindset oh mindset..Hua Hua Hua... 

Automatic words DNA Porcine yang berlegar2 di ruang otak...And seriously ever since issue tu muncul iolss belum pernah sekali pun jamah chocolate uolsss except for Hot Chocolate.... Muahaha boleh dikategorikan sebagai 'chocophobia' tak ni.... Iolss taklah kata iolss band terus diri iolss dari chocolate... Tapiii... ever since that issue iolss macam berfikir 2 kali dan berkali2 sebelum nak makan chocolate.... (kecoh benau gayanya.. tak nak makan tak payahlah kepoh2 ye tak iollss ni???)...but seriously itulah yang iolss rasakan sekarang ni... 

Erkss uollss pun ada mengalami situasi yang sama ke??? Ke iolss jer saja sorang poyo 'chocophobia' ni??? Hew hew hew....Apapun iolss ngaku awal2 ni... tak mustahil iolss telan jugak chocolate dalam masa terdekat ni... but for sure bukan brand tu lah walaupun telah dikatakan HALAL semula.... Melambak lagi brand lain yang sedap2 ye tak??? Takpun buat sendiri jer....Masih ragu dan hilang keyakinan dah pada chocolate brand itu walaupun telah dikatakan HALAL... So kalau dah rasa macam tu adalah baik iolss lupakan saja kann??? Tak mati pun kalau tak makan chocolate brand tu... erkss betul kann???

*Observation dari current surroundings.... usahawan2 yang bijak mengambil kesempatan, ruang serta keadaan telah mula mengambil peluang berbusiness homemade chocolate dengan diletakkan di dalam bekas kuih raya dan menembusi pasaran di kedai2 runcit dengan meletakkan bekas2 chocolate mereka di kaunter kedai runcit dan juga petrol station seperti konsep kek chocolate moist yang diletakkan di kedai serbanika petrol station. ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bila Iolss Melihat Chocolate...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Same here!! Walaupon sblm ni peminat no 1 chocolate...tp bila jd isu DNA tu terus selera pd choc terbantut...haha..

    ReplyDelete
  2. kan beb.sekali gus memberi peluang kepada peniaga melayu dan peniaga lain kan.so dorg ni.sila meniaga elok2.hehe

    ReplyDelete
  3. dah kurang sangat makan chocolate since kes aritu..nak beli pun kene belek betul² kat packaging tu..

    ReplyDelete
  4. lepas kes cardburry memang sangat berhati hati nak beli coklat

    ReplyDelete
  5. Sekarang kita banyak pilihan, cuma yang homemade pun perlu berhati-hati juga. Peniaga pun harus teliti kandungan coklat yang dibeli dari pembekal.

    ReplyDelete
  6. ye la farah..kite cuma berhati2 ..tula jadi takut nak beli coklat nih..huhu

    ReplyDelete
  7. kes tu memang kuat impaknya kak..
    rasanya memang takkan makan kot dalam masa terdekat..teringin sangat beli jer la yang lain..banyak lagi kot..

    ReplyDelete
  8. naseb la kami x minat coklat....klau x jenuh tahan nafsu

    ReplyDelete
  9. nak makan buat sendiri je farah..boleh letak aneka flavor.hihihi.
    datang mengisi tabung untuk wed

    ReplyDelete
  10. nak mkn pun dah takut dah skrg nie...maybe bukan dlm masa terdekat kot..

    ReplyDelete
  11. sama la farah..coklat ni tak berapa pandang (hakikatnye memang bukan penggemar coklet)..nak makan takde feel gitu..

    ReplyDelete
  12. walaupun status tidak halal bertukar halal, mmg tak yakin dah dengan brand tu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia