Home » , , , , , , , » Penggantungan Sijil Halal 2 Produk Chocolate Dengan SERTA MERTA!!!

Penggantungan Sijil Halal 2 Produk Chocolate Dengan SERTA MERTA!!!

Berikutan dari entri INI, 2 produk yang terlibat iaitu Coklat Susu Dengan Kacang Hazel (Hazel Nut) - Cadbury Dairy Milk & Coklat Susu Dengan Buah Badam (Roast Almond) - Cadbury Dairy Milk pihak JAKIM telah menggantung pengesahan HALAL kedua2 produk tersebut dengan serta merta. 

Hurm eloklah pun... still the question is... macam mana boleh terlepas before this or selama ni... OMG (Oh My Goodness)... macam tetiba rasa... that's it!!! No more Cadbury Range of Chocolate... Seriously terasa kembang tekak iolss ni uolsss... Huwaaaa.... Memula PEPERO lepas tu Cadbury... Lepas ni apa lagilah??? 

Sudahnya sok2 masing2 pakat buat chocolate sendirilah... Muahahaha... Dahlah iolss penggemar kental chocolate... 

*Sibuk dok update pasal ceklat sebab suka makan yang Roast Almond tu selama ni... Tak apalah... Lupakan saja ceklat tu beralih pada yang lain... Hu hu hu 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Penggantungan Sijil Halal 2 Produk Chocolate Dengan SERTA MERTA!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Tekak PC pun terus kembang..syukur alhamdulillah sebab diketahui juga..boleh kita elakkan..

    ReplyDelete
  2. last 2 weeks pg mydin nampak murah. membuak2 je perasaan nak beli tapi terdelay sampai siap terkilan lagi. serik betul. geram pun ada.

    ReplyDelete
  3. arghhhh tension ni sbb selalu makan coklat ni :( :( :( saman jer lah

    ReplyDelete
  4. huhu..lepas ni kita mkn coklat jnma lain la nmpk gyanya kan..

    ReplyDelete
  5. Hmm... Ramai yg kesal..tpi apa boleh buat...

    ReplyDelete
  6. Macam2 hal sekarang ni kan Farah ...Lepas satu2 masalah bab HALAL HARAM ni ..
    Tak tahu la lps ni apa pulak ..

    ReplyDelete
  7. hmm.. x tau nk kata apa dah.. kalau dah tertelan dulu tu, harap Allah ampunkan dosa kita sbb kta x tahu.. :)

    ReplyDelete
  8. Jom boikot semua produk cadbury.

    ReplyDelete
  9. eiqa pun sama suka yg almond tuu..
    nama pun eiqa almond. hahahaa
    xpelaa, banyak lg makanan boleh dimakan tp berwaspada jugak la jgn tibai aje nnti kan, hihihi

    ReplyDelete
  10. yup. kena beralih kepada produk yang lain. terkejut masa dapat tahu berita ni..

    ReplyDelete
  11. lepas ni kena lebih berhati² dengan logo halal tu pulak kan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia