Home » , , , » SETEM KU INDIVIDU–Abadikan “Moment” Di Setem

SETEM KU INDIVIDU–Abadikan “Moment” Di Setem

SETEM KU INDIVIDU - Abadikan Moment Di Setem

Ada ke orang yang nak pakai setem lagi sekarang ni? Surprised smile Hah? Apa punya soalan daaa… Dah tentu-tentulah masih ada… Walau secanggih mana pun teknologi semasa dan banyaknya kemudahan secara digital atau elektronik, setem masih lagi digunapakai ok? Smile. Tak semua benda boleh ditransaksikan atau dihantar secara digital atau elektronik dan masih lagi ada surat-menyurat yang dihantar dengan menggunakan setem. Mak-mak yang suka ambil gambar anak-anak sampai beribu-ribu gambar dalam memori telefon pintar masing-masing tu, mungkin boleh mempertimbangkan untuk mengabadikan moment anak-anak di dalam bentuk setem yang customized sebegini kan? Macam sweet jer… SETEM KU INDIVIDU – Abadikan Moment Di Setem.

SetemKu Individu dikeluarkan oleh Pos Malaysia Berhad bagi memenuhi keperluan pelanggan yang mahu menampilkan imej mereka semasa satu masa khas atau majlis di setem. Imej-imej ini bersama-sama dengan setem asas akan membentuk setem pos yang sah. Pelanggan boleh menempah bagi setiap reka bentuk dengan pesanan minimum adalah 1 helaian sahaja.

SetemKu Individu juga boleh didapati di Galeri Setem (Ibu Pejabat), di lebih daripada 25 Cawangan Pos terpilih seluruh negara dan di gerai promosi Pos Malaysia di seluruh negara. 

Pembelian atas talian boleh didapati melalui www.posonline.com.my.

SetemKu individu ditawarkan dalam sepuluh reka bentuk eksklusif dan membolehkan seseorang individu memperingati acara-acara khas seperti:
  • Perkahwinan
  • Ulang tahun
  • Pertunangan
  • Hari Ibu
  • Alumni
  • Hari lahir
  • Hari Bapa
  • Hari Valentine
  • Pengumuman Khas seperti kelahiran bayi yang baru
  • Lain-lain

Jualan / Tempahan

Borang Langganan (Format PDF)
Paparan Borang – Untuk memuat turun, sila klik kanan dan pilih Save Target As.
(1) Simpan sasaran Save target as bagi pengguna Internet Explorer atau  
(2) Simpan jaringan Save link as bagi pengguna Netscape / Mozilla Firefox / Google Chrome

Klik di sini untuk  memuat turun Acrobat Reader

Pilihan Penghantaran

Kutipan dan penghantaran @ kos tambahan.
* (Pilihan untuk menggunakan Pos Laju untuk penghantaran pantas)

Jangkamasa Pemprosesan

Dalam tempoh tujuh hari bekerja bermula dari hari penerimaan
(Sila berikan masa yang berpatutan sekiranya item ini diperlukan untuk sesebuah majlis rasmi / pelancaran)

Cara Pembayaran

Tunai/Kiriman Wang/Cek atau Kad Kredit  (di cawangan Pos terpilih yang menawarkan perkhidmatan SetemKu sahaja).

Untuk pembelian atas talian melalui www.posonline.com.my, khidmat perbankan atas talian & kad kredit ditawarkan

Keperluan Teknikal

Bagi Foto:
Kualiti 3R yang baik (Anggaran 85 x 125mm) atau 4R (Anggaran 100x 150mm) Format foto adalah menegak.
Saiz font (Jika ada): Sekurang-kurangnya 5 poin
*NOTA: Kebenaran bagi ruang sebanyak 1MM mesti dibenarkan (Pilihan untuk latar belakang hendaklah berdasarkan reka bentuk setem) perlu disertakan bersama borang tempahan

Pengesahan Reka Bentuk:
Berdasarkan reka bentuk (atas tanggungan anda) yang dipersetujui oleh kedua belah pihak

Saiz Setem
28mm x 38mm (format menegak), 32mm x 27mm (format melintang) & 30mm x 30mm (format menegak)


Tempahan Minimum
1 lembar (8 keping / 10 keping & 20 keping setem)



Harga
Terdapat 10 reka bentuk untuk dipilih. Papar reka bentuk.


SETEM KU INDIVIDU - Abadikan Moment Di Setem 2

Lembaran Setem = 8/10/20 berdasarkan tab kosong setem 8/10/20 . Paparan Contoh
*Harga termasuk GST
Tertakluk pada Terma & Syarat

Saluran Komunikasi

UNIT SETEM & FILATELI
Tingkat 2, Galeri Setem, Unit Setem & Filateli, Pos Niaga,
Ibu Pejabat Pos Malaysia Berhad
Kompleks Dayabumi
50670 Kuala Lumpur
Malaysia
 
Talian Perhubungan
+603-2267-2000/2001/2002
(8:30pg - 5:30ptg, Isnin – Jumaat)
 
Faks
+603-2694-2139
 
Khidmat Pelanggan
1-300-300-300 | care@pos.com.my
 
E-mel

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel SETEM KU INDIVIDU–Abadikan “Moment” Di Setem, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, March 16, 2017.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY