Resipi Puri Lobak Merah



Dah nak masuk 3 tahun dah umur Iman Firash. Hajat hati dulu nak buat entri bersiri resipi puri yang pernah Farah buat untuk dia dulu. Tapi asyik tertangguh-tangguh nak buat entrinya. Ha ha ha... Duduk duduk saja ni eloklah menaip sambil-sambil perhati Ash tengah leka bermain tu. Ini memang cara blogger ada anak kemaskini entri. Ha ha ha... Sejak mula lahir sehinggalah kini... Gittew... Kalau tidak atas katil kemaskini entri jer... :-P... 

Kita mulakan dengan resipi puri paling "basic" dan paling mudah yang amat nak disediakan. "It doesn't take you the whole day and much effort" mana sangat pun. Sekejap jer duduk dapur pun... Sementara anak melelapkan mata dengan lena, bolehlah sediakan yer tak? 

Sangat ringkas sangat mudah... Apa yang anda perlukan cuma lobak merah! Caranya? Buang bahagian luar atau kulit lobak merah, kemudiannya basuh sehingga bersih dan kukus lobak merah tersebut sehingga lembut. Dah kukus tu, kisar sampai jadi hancur, lembut dan mulus. Ha ha ha... Dah siap? Masukkan dalam bekas seperti di bawah... 



Comel kan? Comel jer... Ataupun letakkan di dalam bekas membuat ais dan simpan di dalam peti sejuk beku. Bila nak bagi anak makan, panaskan atau leburkan... Tunggu sejuk baru suap! 

Mudah tak? Mudah kan? Alaaa... Ibu-ibu yang dah berpengalaman pasti pejam mata jer boleh buat ni. Ibu-ibu baru sila ambil tahu...:-)... Nanti kongsi yang lain termasuk yang campur-campuran sekali... :-)... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Resipi Puri Lobak Merah, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 16, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY