Baby... Baby...

 

Baby, baby, baby oooh
Like baby, baby, baby nooo
Like baby, baby, baby oooh
I thought you'd always be mine (mine)

Kadang tu boleh tahan juga lucunya Firash ni... Lucu secara spontan...Gelagat anak-anak kecil ni memanglah sangat menghiburkan serta memikat hati sesiapa sahaja yang melihatnya... Melainkannn... Seseorang itu memang kurang gemarkan atau sememangnya tak gemar dengan kanak-kanak. #ehhh ada tau orang yang tak suka budak-budak... Memang ada... 

Salah satu aktiviti "past time" Ash adalah melihat "photobook-photobook" diri dia yang Mommy dia suka sangattt buatkan.... Errr tetiba teringat, masih ada satu "photobook" yang sedang terbengkalai tu ha... Bilalah nak siap ekekekeke... Apa yang menjadi lucu sangat serta mencuit hati kami sekeluarga? 

Bila "boss" kecik ni tengok gambar-gambar dia sewaktu bayi... Dia automatik akan sebut "baby...baby..."... Hah? "Baby" mana pula Ash? Ahaksss... Mommy acah-acah terkejut jer... Puaslah kami ni semua dok terangkan dan dok nak fahamkan dia... Itu bukan "baby" lah Ash... Itu Ash lah masa "baby"... Ha ha ha... Mau tak pening dia nak hadam? Pada pemahaman dia, itu adalah "baby"... Apa yang dilihat adalah "baby"... Tak dapat lagi dia nak memahami dan dia nak hadam bahawasanya apa yang sedang dilihat itu adalah dia. 

Berbeza dengan gambar terkini pula... Dia akan belek "photobook" berkali-kali... Lihat wajah sendiri... Gambar sendiri tu, pandai pula dia katakan "Yash..."... Haaa tau pun diri dia sendiri kan? Ha ha ha... Tapi Mommy membayangkan, mesti dia hairan dan kagum, macam mana diri dia boleh ada dalam gambar tu.. Ekekeke... Tunggulah sedikit masa nanti... Mesti dia nak tau macam mana dia boleh ada dalam gambar tu... Masa tu siap sedia jerlah dengan jawapan yang sebaik dan seringkas mungkin semata nak bagi dia faham... ;-)

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baby... Baby... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, April 29, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

6 comments:

  1. sel-sel otak mula berhubung..tak lama lagi bila dah mula bertanya, pening nak jawab soalan

    ReplyDelete
  2. boleh dah di tambah adik tu heheheh

    Salam Jumaat ! ;)

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  3. hahah..eh..Ash nak baby kot...heheh

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY