Home » , , , , , , , , , » "Style In A Flash" - OPPO R7 Series Kini Tiba Di Malaysia...

"Style In A Flash" - OPPO R7 Series Kini Tiba Di Malaysia...


Farah ni kalau nak diikut-ikutkan memang seorang yang boleh diberikan gelaran "gadget freak"!!! Hobi sebelum ada anak adalah bertukar-tukar telefon bimbit mengikut musim "trending" apa di pasaran semasa... Itu dululah, sebelum ada anak, bila dah ada anak ni, memang dah "slow" sangat-sangat dah... Baru semenjak 2 tahun yang lepas ni lah merasa memakai satu-satu jenis telefon bimbit tu sampai lebam...Muahahaha... 

Walaupun tidak bertukar ganti telefon bimbit lagi dah sekarang ini seperti satu waktu dan ketika dahulu ketika masih belum ada "handbag" tambahan, Farah tetap tidak ketinggalan mengikuti perkembangan gajet semasa. Apa yang baru di pasaran, apa yang canggih, apa yang menarik, apa yang sofistikated, apa yang praktikal. Sebab dah minat kannn??? Bila dah minat, memang susah nak lupakan, memang susah nak tinggalkan...He he he... 

OPPO adalah salah satu jenama telefon pintar yang "trending" di pasaran pada masa kini yang tidak kurang hebatnya dengan jenama-jenama sedia ada di pasaran. Yang Farah perasan dan yang Farah ingatttt sangat tentang telefon pintar dari OPPO adalah, ianya mempunyai masa caj yang singkat serta cepat. Lagi satu! Gambar-gambar yang diambil dari telefon pintar OPPO boleh tahan juga kualitinya... Nampak "sharp" nampak terang...

Selalunya kalau lalu di kedai-kedai gajet yang terdapat di pusat membeli-belah, Farah cuma kerling-kerling dengan ekor mata sahaja...Ha ha ha, yerlah tak ada nak membeli kan? Kerling-kerling jerlah, kalau nak beli tu lain. Memang jadinya berhenti, belek dan banyak soal jawab dengan jurujual gajet tu. Tak cukup setengah jam. 

Tapi kali ni tak perlu kerling-kerling dengan ekor mata dahhhh...Sebab semalam 7 Julai 2015, bertempat di Hotel Shang-ri La, Kuala Lumpur, Farah dan rakan-rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari telahpun menghadiri pelancaran telefon bimbit pintar terbaru dari OPPO iaitu OPPO R7 Series. 

OPPO R7 Series ini didatangkan di dalam 2 versi... Satunya adalah OPPO R7 Plus dan satu lagi adalah OPPO R7 Lite. Sebelum Farah pergi lebih terperinci tentang OPPO R7 Series nih, jom kita tonton dulu video promo OPPO R7 yang baru sahaja dilancarkan semalam untuk pasaran Malaysia.



Itu video promo... yang Farah tunggu-tunggu sangat adalah, pengalaman nak pegang dengan tangan sendiri nih... Nak rasa bagaimana dan kot-kot kalau boleh berangan sekejap ke kann??? He he he...Manalah tau kot kot ada rezeki terpijak "one of these days" nak merasa pakai OPPO pula... 





OPPO R7 Plus
Yang kamu kamu kamu lihat di atas ni adalah OPPO R7 Plus. Sedikit informasi mengenai spesifikasi OPPO R7 Plus ini adalah:

Sumber dari SINI
  • Full metal unibody.
  • Dimension: 158.18mm x 82.3mm x 7.75mm.
  • VOOC Flash Charging System - Reduces charging time up to 50%. With only 5 minutes of charging time, R7 Plus is powered up to 2 hours of talk time.
  • Battery capacity: 4,100mHA
  • 13 megapixel rear camera.
  • 8 megapixel front camera.
  • Dual drive hybrid focus system.
  • Laser focus, anti-shake optimisation, contrast detection autofocus (AF) and phase detection auto focus (PDAF) - more stable images
  • 6 inch 16M AMOLED colour display with a full HD 1920 x 1080 pixel resolution.
  • 64-bit Octa-Core Qualcomm's Snapdragon 615 processor clocking at 1.5GHz
  • 3GB RAM.

Harganya? Harganya di pasaran Malaysia adalah... 


OPPO R7 Plus: RM 1,998





OPPO R7 Lite
Ini adalah versi mini #ehhh...tak versi kedua yang lebih kecil dan mempunyai fungsi yang hampir sama dengan OPPO R7 Plus. Spesifikasinya:
  • Full metal unibody.
  • 2.5D curved screen.
  • 5-inch 16M AMOLED colour display.
  • Dimension: 143mm x 71mm x 6.3mm.
  • 13 megapixel rear camera.
  • 8 megapixel front camera.
  • New Flash Shot technology - dual drive hybrid focus system.
  • Anti-shake optimisation, contrast detection autofocus (AF) and phase detection auto focus (PDAF) - more stable image.
Harganya? Harganya di pasaran Malaysia adalah...


OPPO R7 Lite: RM 1,298

Agak macam terjatuh cinta dan terberkenan jugalah dengan OPPO R7 Series nih... Kedua-dua model ni, akan dibuka untuk tempahan di semua cawangan OPPO dan juga laman web bermula dari hari Ahad iaitu 11 Julai 2015. 

Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari  


Saja nih nak manja-manja dengan Ollies nih...

Untuk Maklumat Lanjut:






Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Style In A Flash" - OPPO R7 Series Kini Tiba Di Malaysia..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 8, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

8 comments:

  1. wahhh oppo.... gambar gambar oppo memang cantikkk

    ReplyDelete
  2. Wah, ram dia besar. Mesti internet laju. Bestnye kalau dapat sebijik. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  3. Teruja juga tengok tapi hati tetap kat sony... Hehe

    ReplyDelete
  4. note 2 aida da buat bengong da sejak akhir2 ni.
    da lebih 2 thn usia dia dah pun.
    mcm best plak oppo ni :)
    in shaa Allah later...

    p/s : sudi x terima kad raya dari aida? if yes, nanti tempek address kat blog aida ekk. aida x publish :) nak bagi kad kpd frens blogger yg selalu aida singgah and jejak langkah :) tq...

    ReplyDelete
  5. amboi.. sempat selfie lagu tu.. heee.. comey maskot oppo tu kan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY