Home » , , , , , , , , , , , » Malam Mesti Menangis Teresak-Esak Punya Ni... "Confirm!!!"

Malam Mesti Menangis Teresak-Esak Punya Ni... "Confirm!!!"

Sumber dari Google
Tarikh dah ditetapkan... masa juga telah ditetapkan... kui kui kui... tapi hati masih berbelah bagi nak meninggalkan Ash walaupun semalam sahaja... Pernah kongsi di dalam entri... Bakal Ditinggalkan Semalam!!! ... Ala semalam jer punnn... Baru semalam dah nak nangis macam ni, kalau bermalam-malam hadoiiiii mesti tak boleh tahan punya... Ikutkan di dalam hati ni, nak bawa sekali jer...(kalaulah boleh bawa sekali dah lama bawa sekali dah...tak payah tunggu suruh... memang akan bawa...).... 

Perasaan sendiri secara jujur... ada rasa teruja dan ada rasa seronok sebab memang dah lama nak pergi sini weiiii.... Tapiii, yang tetap ada rasa berat hati nak meninggalkan anakanda tercinta penghibur hati Mommy, cinta hati Mommy... Huwaaaaa... tak dapat bayangkan macam manalah malam ni nanti bila Ash tiada di sisi walau cuma semalam jer... Apalah makna keseronokkan tanpa anak tersayang di sisi...Ecewahhh... Tapi kerja tetap kerja kann??? Nak tak nak terpaksa pergi sebab WAJIB

Tentang Ash, Farah dah uruskan segalanya agar cukup segala keperluan. Ash kena tidur dengan Nek Ma da Atuk semalam. Ash jangan nakal-nakal yer sayang...Mommy "work" sekejap... Mommy pergi semalam ajer, semalam...kalau ikut "total" hari cuma sehari setengah, lepas tu Mommy cepat-cepat balik...Tak sanggupppppp....sangat sangat tak sanggup meninggalkan Ash.... Huwaaaaaa.... Adehhh...pergi ni pun sebab "teambuilding" jer...Kalau tak disebabkan "teambuilding" rela tak pergi ok? Tunggu pergi dengan Ash jer... 

Dah tau dah kemungkinan diri ini, "posting" gambar punya baikkk punya nanti, tapiii, dalam hati... Ya Allah... kenapa tak boleh bawa Ash??? Dah tu nak buat macam mana, memang mana-mana "teambuiding" pun kebanyakkan dan kebiasaannya mana ada "family" ikut??? Jangan nak buat gila...Ahakss...Kalau ikut-ikutkan hati nak ajer sewa bilik sendiri dan suruh "family enjoy holiday" mengejut macam tu... Malam-malam tak perlu berendam air mata... Lari jer masuk bilik yang disewa sendiri... Tetapi memikirkan "costing" yang pada waktu dan ketika itu yang tidak mengizinkan terpaksalah pasrah dan redha untuk semalam yang terpaksa dikorbankan perasaan tanpa Ash.... 

Hu hu hu, tiba-tiba dalam dada ni rasa macam nak pecah pun ada sebab di mana ada Ash di situ ada Mommy, di mana ada Mommy di situ ada Ash.... Kami tidak pernah berenggang walau semalam pun... Tetapi kali ini betul-betul tidak dapat dielakkan... Abang Jess kata... kalau tak pergi dengan kebenaran dia sahaja...dan dengan alasan yang kukuh... Hu hu hu... Alasan apa nak bagi ek? Lagipun tak boleh tak pergi, sebab huwaaaa.... tugas Farah kot? Untuk menguruskan segalanya bersama-sama "event company" yang telah dilantik untuk memastikan segalanya berjalan lancar. Kalau ada yang tak kena jer, mesti hakakkk jugak yang kena "shoot" dulu... Tu pun satu debor gak tu... Adehhh.... Tak nak jadi orang penting...tetapi tiada pilihan... Muahahahaha... 

Di sana pun bekerja, bila tiba masa mesyuarat dah tentu-tentu Abang Jess cari Farah punya untuk bantu dia.... Nak tak nak, terpaksa lalu jugalah.... Bertabahlah wahai hatiii... sob sob sob... 

*Tapi kan sekurang-kurangnya Abang Jess terima permintaan Farah untuk kami-kami ni pilih "room partner" sendiri...Ahakss...Alaaa...diaorang pun sukalah tu boleh "choose pairing" memasing sebab itu memang permintaan diaorang pun... Kena belanja hakak ni...ekekekeke.... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Malam Mesti Menangis Teresak-Esak Punya Ni... "Confirm!!!", diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 9, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

3 comments:

  1. Sbrkan hati ya sis, demi tugaasan

    ReplyDelete
  2. semoga hati kak farah sentiasa tabah... :)

    ReplyDelete
  3. semoga elok2 kat sana ye..jgn sedih2 tau..iols fahami uols tu
    nak tggl kat sekejap pun rs sebak kan

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY