Home » , , , , , , , » Dia Dah Tertawan...

Dia Dah Tertawan...

Source Extracted from Google
Buat pertama kalinya, Ash disajikan dengan kartun Upin & Ipin di Disney Channel (errrr...perlu ke iolss nak mention Disney Channel tu??? Hentam jerlah labu...) pada Sunday baru2 ni... Ingatkan dia tak suka...tapi rupa2nya suka... Cuma bezanya, iolss "malas" nak tukar kepada Bahasa Melayu... iolss biarkan ajer Upin & Ipin tu dalam versi Bahasa Inggeris...Oh My English!!! Ha ha ha, bayangkan tak ke pelik bunyinya... "Betul Betul Betul"... bila dialih bahasa kepada "True True True"...Ekekekeeke... Tapi itulah pendengaran iolss semalam... 

Huh??? Budak2 dengan Upin & Ipin memang minat ek??? Memang tak dapat dipisahkan ek??? Bukan kata budak2...mak budak pun sama rasanya...ihikss...termasuk iolss...sebab comel sangat... Ekekekekeke... Kalau ada dalam alam realiti dan betul2 wujud Upin & Ipin tu...memang iolss cubit2 pipi theyolls tau...tak naklah yang mascot tu... yang betul2 real life manusia punya...Muahahahaha... Iolss ni dah kenapa??? 

Yang bestnya, senang sikit iols nak suap Ash makan...sebabbb...semenjak dua menjak dah laju meluncur ke sana ke mari di dalam rumah tu... sebab dah lapang kann??? Cerita pasal dah lapang ni, nanti iolss cerita kendian uolss... Hu hu hu... Memang agak payah nak suap dia makan, bukannya dia tak nak makan, nak makan, tapi banyak mainnn ini budak... Suka sangat main kejar2 dengan Mummy dia...Alahaiii Ash, kalau macam ni Mummy tak slim jugak tak taulah Mummy...Wargh kah kah kah... Baik punya exercise kann??? ... 

Dah tertawan anak Mummy rupanya dengan Upin & Ipin... Famous betul Upin & Ipin ni dengan budak2 kat Malaysia ni kann??? Hik hik hik... Dan salah sorang yang tak terkecuali tu, anak iolss lah, siapa lagi... tapi kira baru IN lah ni...Hi hi hi... Lambat sikit warm up... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dia Dah Tertawan... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Ash boleh geng aunty Sha !! laga pipi sket !

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka upin ipin kak. apatah lagi budak2. hahaha

    ReplyDelete
  3. sama dengan anak anak buah ena la.. depa semua suka tengok upin ipin... ena naik muak dah tengok muka ipin upin tu... hahahaha

    ReplyDelete
  4. tp anak sy x tertarik sgt dgn upin ipin.tgk skjp2 je blh la.hehehe

    ReplyDelete
  5. But certain parents dont allow their child to oftenly watch Upin Ipin because for them in the series there is bad influence.

    Eh tertiba komen in Inggeris. Apakah?

    ReplyDelete
  6. Jaga budak2 mmg boleh kuyusss eh..tak yah g senam keluar dah..
    true true true..huh..mmg kelakar

    ReplyDelete
  7. Ank2 sue pun suka sgt cerita upin ipin ni...

    ReplyDelete
  8. Baby Nabihah yg baru genap 7 bulan hari ni pon, seawal 5 bulan lagi dah pandai tengok cerita Upin & Ipin. Dengar aje suara kartun tu cepattt dia menoleh! Biasanya mamabiha bukak kat tv9 jerr farah.

    ReplyDelete
  9. jangan kata ash...dik an yang doplohtiga taun ni pun sebelum tido layang uping iping tau haha :P

    ReplyDelete
  10. upin ipin ni , mak budak pun suka. hihihi

    ReplyDelete
  11. akak...Emir pun terjebak sama dah dengan kartun upin ipin nie.. tiap2 malam sebelum tido mesti dia nak tengok...hehehe

    ReplyDelete
  12. tula..upin ipin ni kuat betul pengaruhnya..budak2 tengok kompem suka

    ReplyDelete
  13. Iqy minat tengok cartoon Larva yang joget2 tu...bila tengok, dia pon ikut joget sekali sampai terjegil2 bijik mata dia punya excited nya kan..haha

    ReplyDelete
  14. budak budak memang suka tengok citer upin ipin ni sampai ralit kekadang tu..kalau alih channel memang menangislah jawabnya..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia