Home » , , , , , , , , » Exercise Terbaikkk | Mummy... Ash Main Jer Lah...

Exercise Terbaikkk | Mummy... Ash Main Jer Lah...


Bila dah pandai main sendiri, Mummy dia tak adalah biarkan macam tu ajo... Masih lagi melayan Ash dan cuba stimulate his thinking... Waktu bermain adalah salah satu waktu terbaik untuk stimulate pemikiran anak2 jugak... So, iolss pun gunakanlah kesempatan itu dan pada waktu bermain memang iolss akan interact lebih sikit dengan Ash. Lagipun seronok sembang dengan Ash sekarang ni walaupun Mummy dia tak faham buah butir percakapan dalam bahasa German or Korea dia tu... muahahaha... Mummy bagi soalan, Mummy balik yang jawab... Ha ha ha... It's ok... Lama kelamaan esok Ash faham dan memorize lah tu... ^_* 

Dan sekarang ni dah boleh harap main dan enjoy sendiri sekejap kalau Mummy ada kerja sikit... Sambil2 layan Ash main, sambil2 buat kerja. Cumanyaaa.... ha ha ha... main dia tu... dah macam 'berkemas'... 


Penuh merata satu hall macam kapal karam... muahahaha... Nasib belum pandai jalan lagi... kalau tak memang Mummy kerah kutip dan kemas... Tapi inilah salah satu exercise terbaik yang Ash bagi Mummy selain 'berkemas' kain baju... bongkokkan badan, kutip dan masukkan dalam kotak, bongkokkan badan, kutip dan masukkan dalam kotak... phew ulang dan ulang lagi... Ash tengok pun dok sibuk nak tolong konon2... ha ha ha... tapi ajar jugak dia sikit2... supaya dia faham lepas main dan sepah sila kemas, jangan biarkan berterabur macam tu jer... kalau takkk... Mummy bit yer... (cubit dia)... >_<...

Mummy tak marah Ash pun sepah dan terabur barang... Ash kalau boleh bercakap... "Mummy... Ash main jer lah..," ... Iyo boleh... biasalah anak2... tapi bila main sila kemas semula yer nak... Mummy-mu ini memang pantang rumah bersepah dan berselerak... Hik hik hik... 

*Satu hari more than thrice exercise ni kalau weekend... kalau weekdays... twice ajo exercise ni... ha ha ha... tapi ni bukan merungut tau uolss... ni sembang2 kosong ajo... I'm enjoying my motherhood so the very much indeed... this is one of the colours of motherhood tau... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Exercise Terbaikkk | Mummy... Ash Main Jer Lah... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, September 7, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. apa la mommy ni....itu namanya ash sgt2 aktif...independent kan....

    ReplyDelete
  2. Same goes to me here. Tiap2 hari exercise mengemas toys budak2 ni..

    ReplyDelete
  3. xpe la kak farah.. boleh exercise kan.. ash nak mommy dye shat dan kuat..hihi..

    ReplyDelete
  4. Bila ash mula nak bermesra dengan mainan,, mommy pulak mula berpeluh peluh ye..chill mommy..chill..hehe..seronok tengok ash dengan mainan dia..meriah..

    ReplyDelete
  5. Ash dah pandai main.. Tunggu nanti ash pandai "berkemas" pulak.. Hihihi.. Bestkan bilakita dapat tgk anak membesar..

    ReplyDelete
  6. Rumah sy pn bkal mcm ni jgk nti.. Haha.. Bertabah aje la..

    ReplyDelete
  7. habislah bersepah satu rumah...hehehe...mummy dia kena kemas...kemas tu satu excercise jugak kan..

    ReplyDelete
  8. bersepah dengan mainan ..bisakan.. Ros dah rasa dulu masa duduk ngan mak.. sebab jaga anak sedara yang aktif :)

    ReplyDelete
  9. hahahah
    yeaaaaa..
    teruskan usahamu cuperboy.
    uncle shark sokong dr blakang.
    kasi mummy xcercise sket.

    ReplyDelete
  10. bagus untuk exercise mommy.kata Ash :)

    ReplyDelete
  11. dah pandai tolong mummy kemas umah yer Ash...hehhee

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY