Home » , , , , , , , , , , , , , » Mula2 Kita Putar, Pretend Minum, Buat Bubble & Kita Celup!!! ^_^

Mula2 Kita Putar, Pretend Minum, Buat Bubble & Kita Celup!!! ^_^


Dah macam iklan Oreo-lah pulak... Tapi version lainlah kann??? Version Ash... Kisah salah satu lagi perkara baru di usia 8 bulan... Oh sekejapnya dah nak 9 bulan... Pejam celik pejam celik dah nak masuk 9 bulan dah anak manja Mummy ni... Ihikss bukan iolss yang cakap ek??? Tapi Abah Ash yang cakap... Anak manja Mummy... Mummy's Boy??? Hik hik hik... Nampak gayanya under Mummy's armpits - lah Ash ni... Ho ho ho, siaplah siapa yang bercita2 nak jadi calon menantu tu akan datang... memang interview banyak level dan yang Mummy suka serta berkenan jerlah sok sok sok... Wakakakaka.... So, kepada bakal2 calon menantu sila pandai ambik hati MIL yer dan membuatkan MIL suka pada uolsss...Ahaksss... Ting tong dah ni sebab kerja melambak... 

Mula2 kita putar... lepas tu kita pretend minum atau betul2 minum dari cawan sampai baju basah... lepas tu mainnn... buat bubble.... brurrrr brurrr brurrr... pas tu kegirangan sendiri... lepas dah buat bubble...projek yang seterusnya adalah main celup2... Masukkan jari jemari comel itu ke dalam gelas atau cawan... Hu hu hu, tak ada siapa yang ajar... Sendiri ajar diri sendiri... Ash oh Ash... pelbagai akal ek anak Mummy ni??? 

Cubalah kalau ambik gelas atau cawan tu dari dia... Ho ho ho... Cembeng pas tu menangislah dia... Suka betul kalau dapat main air... Budak2 mana pun memang gemar kalau dapat main air kann??? Lagi satu bab mandi... Amboii sampai tak nak keluar bilik air uolss... Menjerit2 kegirangan dalam bilik air tu... 

*However, memang terhibur dengan telatah serta gelagat Ash... lagi2 bila tiba time2 dia tengah explore dan develop ni... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mula2 Kita Putar, Pretend Minum, Buat Bubble & Kita Celup!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, August 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. masa ni la ash tengah lasak...hero la katakan.mana nak duduk diam...bila budak tengah macam nie la telatah diorang menhiburkan kan farah..

    ReplyDelete
  2. kejap je.. sedar2 je nanti dah pandai berjalan pulak.. adoiiii
    makin lama makin tak terasa je masa berlalu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. seronokkk tgk perangai budak2 kan akak..comel je bila igt balikk

    ReplyDelete
  4. time seronok ni layan ash...moga ash sentiasa sihat dan cedas

    ReplyDelete
  5. Cepat je dah besar kan... Dah macam2 gelagat Mummy's boy yang sorang ni... Memang terhibur, kadang tu tergelak sorang2 tengok gelagat anak2...

    ReplyDelete
  6. dah bujang dah anak mummy ni ya..

    ReplyDelete
  7. tgk perangai anak2 ni wat penghibur hati kita sebenarnya kan?

    cepat je diaorang membesar..

    ReplyDelete
  8. Hahaha anak buah ena pula tak suka kena air.. Nak mandi kena paksa, menangis macam kena dera.. hahaha

    Semoga cepat membesar dengan sihat ye sayang.. hehehehe :3

    ReplyDelete
  9. wah Ash dah nak one year ya..becoming big boy already...

    ReplyDelete
  10. apapun my cuperboy ni tetap hensem...bagus develop nyer tu...menandakan dia sangat bijak...

    ReplyDelete
  11. Sha yang baca ni pun terhibur... berangan kalau sha ngandung... ada anak... macam ash.. dah la muka nakal !

    ReplyDelete
  12. betul2..seronok kan tengok gelagat anak ni

    ReplyDelete
  13. Seronok layan main air sambil minum ..Ibarat kata sambil menyelam minum air tak gtuu Ash,..

    ReplyDelete
  14. pandai ash buat aksi comel dia..memang dah panjang akal dah ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia