Home » , , , , , , , » Blogger Terkenal??? Yay or Nay???

Blogger Terkenal??? Yay or Nay???

Source Extracted from Google
Mula2 ingatkan nak buat entri tentang blogger retis, blogger famous, blogger picisan dan sebagainya...Lepas tu...tup tup tup rakan seperjuangan menyuarakan sesuatu dan terbitlah entri yang tak seberapa dari kotak pemikiran iolss yang tak berapa nak kritis ni uolss...Muahahahaha... 

Tajuk ni pun terilham dengan kaedah main balun... Blogger terkenal??? Yup...blogger terkenal ni means blogger yang dikenali ramai, kiranya blogger famous amos lah uolss... Sebut jer nama orang dah kenal dah... orang dah tau dah url blog dan orang tau siapa dia sebagai blogger... Hik hik hik... Tapi, jangan silap faham yer...blogger terkenal ni ada 2 jenis pada pemahaman iolss tau... Pemahaman uolss iolss tak taulah... 

BLOGGER TERKENAL DI KALANGAN BLOGGER
Blogger terkenal di kalangan blogger ni adalah yang mana, majoriti dari komuniti blogger tau siapa dia sebagai blogger, niche apa yang dibawak, blogger2 suka baca entri2 di blog blogger tersebut dan rata2 commentators di blog dan pembaca blog adalah dari kalangan blogger...Blogger terkenal di kalangan blogger ni boleh jadi jugak sebab rajin blogwalking kann??? Jadi orang kenal siapa blogger tu... Kewujudan blogger ini dikenali dan diakui oleh blogger2 lah kiranya... dan mereka memang ramai kawan di kalangan blogger... Sebut jer nama depa pada blogger2 sekian, dah tau dah blogger mana... Errr...contoh??? Blogger Bubbly atau Mummy Ash??? Errr.... contoh yang sangat poyo... Iolss tak famous amos ok??? Apatah lagi terkenal...Wakakakaka.... Ya ampunnn... Kesian orang yang baca dan meluat sampai letak jari jemari di bahu, berbola mata berpusing 360 darjah sambil mulut mengeluarkan kata2... puhlease-lah...ahakss...Contoh jer, contoh... Iolss tak terkenal atau famous amos pun uolss...Iolss cuma blogger picisan ajer ek... yang menapak dan mempunyai satu sudut kecil di dalam dunia blog ini.... 

BLOGGER TERKENAL DI KALANGAN BLOGGER DAN UMUM
Ini memang awesomeness... trafik atau pembaca blog mereka bukan sekadar dari blogger ok??? Malahan yang bukan blogger... umum... turut membaca pembaca blog mereka dan turut komen di blog mereka... Ho ho ho, nak capai pencapaian berblog macam ni impian setiap blogger kot...(#ehh bukan ke???)...Oklah oklah, mostly blogger mesti ada berangan macam ni kann??? Mostly ok ayat iolss, mostly... Awesomeness... Blogger dah tentu2 kenal lah kann??? Yang bukan blogger pun turut kenal uolss...Sebut jer nama, semua orang dah tau, semua orang akan sebut...oooo blogger tu kan, blogger ni kann... Lepas tu... bak kata rakan seperjuangan dalam bidang blog ni jugak... Sampai beli Kepci pun orang sapa uolss... Itu memang dah glam, retis, famous dan segala bagai dah tu... Nak jadi macam ni bukan senang uolss... Seriously bukan senang (chaittt, bunyi macam dah ada kat situ jer...wakakakaka.... tak lah... belajar dari cerita dan pengalaman sifu2 yang ada)... Bagaimana mereka bermula dan bagaimana mereka mencapai kejayaan pada hari ini... 

Pokok pangkal tepuk dada tanya selera... motif, objektif, misi dan visi ber-blogging... Kita yang wujudkan blog kita, kita yang tau sebab apa... Bukannya orang lain yang harus tentukan... Buruk baik nama kita di persada blog, bukan orang yang tentukan sebenarnya walau tak dinafikan terdapat kes2 di mana orang cuba menjatuhkan, orang cuba menjaja cerita yang tak baik tentang kita... But be professional...That's it... Komited dan dedikasi dalam berblog... Kalau betul ada objektif, misi dan visi yang tersendiri di dalam ber-blogging... dan nawaitu kita ikhlas... rezeki itu akan datang dengan sendiri... 

Yang penting usaha mesti kena ada... Buruk baik nama kita di persada blog juga bergantung dengan apa yang kita sampaikan dan bagaimana pengisian entri kita sebagai blogger... Mungkin perkara ni nampak remeh temeh tapi ada kebenarannya serba sedikit di situ... Lengok bahasa yang kita gunakan ("lengok bahasa" yer bukan "bahasa"... ada perbezaannya di situ)... juga memainkan peranan jugak... Setiap individu ada cara mereka yang tersendiri di dalam berblog, walaupun penggunaan lengok bahasa yang kasar tapi masih boleh diterima pun ok jugak...tapi kalau lengok bahasa yang agak kurang sopan atau kurang ajar... kadang2 yang membaca pun boleh jadi bosan atau rasa sakit pulak hati kita uollsss membaca...ahaksss... Skema sangat pun bosan jugak...Jadi pandai2lah nak susun atur... but be yourself don't be someone else... Nanti karang kot2 kalau dah famous amos ter-ada split personality pulak...  Sebenarnya summary nak cakap... sama ada weolls blogger terkenal??? yay or nay??? bergantung pada diri sendiri dan usaha sendiri... bukan orang lain... Kalau kena caranya, pandai bawak diri... In Shaa Allah... 

Macam iolss cakap, iolss tak terkenal, apatah lagi famous amos, glam, retiss segala bagai...iolss cumalah blogger picisan jer... ihikss... serious.... tak tipu punya... Tapi itulah dianya yang iolss nak bubbly2 bebel2 petang2 macam ni... blogger terkenal tu ada dua kategori pada iolss, jangan tersilap faham pulak... 

*Jauh sungguh nak capai jadi blogger terkenal tu...tapiii... iolss berblog dengan objektif tersendiri yang pastinya bukan nak menyusahkan orang lain atau menyakiti orang lain atau menjatuhkan orang lain... and I stick to that one virtue...tak terkenal pun tak apa uolss... asalkan nawaitu tu di jalan yang lurus dan ikhlas...Orang nak kenal iolss ok jer... orang tak nak kenal... iolss tak boleh paksa kann??? Tapi orang kata, tak kenal maka tak cinta ok??? Ahaksss...

**Ok sebelum melalut lebih panjang eloklah iolss stop merapu di sini...nanti jadi ke laut ke darat pulak jadinya...ekekekeke...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Blogger Terkenal??? Yay or Nay???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. dunia blogging tu indah. sangat indah. pernah merasa zaman kegemilangan setelah berblogging dari 2007 - 2010 sebelum terjatuh gaung selama 1 tahun akibat hilang daripada dunia blogging. sekarang masa untuk bangkit! ^_^

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak farah. sheila berblogging sebab bagi sheila blog ni diari online. boleh cerita sikit2 kat sini, lagi 2-3 tahun baca balik untuk dikenang. hahahaha pastu skrg syok sikit, dapat ramai kawan. suka baca cerita2 orang.. rupanya best juga jadi blogger. kenal kawan2 alam maya pastu jumpa boleh jadi kawan rapat. best je rasa.. kita pun blogger dipinggiran je kak. hihiiii ~~~

    ReplyDelete
  3. semoga menjadi blogger yang terkenal mummy ash!!...^_^

    ReplyDelete
  4. Saya setuju dan berpegang pada pendirian " jangan berblog utk menyusahkan orang lain/sakiti orang lain" tu ..

    ReplyDelete
  5. Tepuk dada tanya hati laaa...semua yang berlaku dtg dr niat kita...ke ke ke...kalau femes tu...satu bonus...

    ReplyDelete
  6. serius saya tak pernah rasa saya di kenali apatah lagi terkenal.. jarang la nak dapat review dari blogger2 lain tentang blog saya. tu salah satu contoh saya masih blogger biasa2 saja.. dalam berblog di kenali tu bukan target la.. tapi sejak awal berblog saya nak apa yang saya tulis orang baca & kenal penulisan saya.. orangnya tak perlu kenal pun tak pe sebab tu tak ketengahkan sangat orang nya. orangnya menyorok celah rimbunan kata2 gitu.. kekekeke

    ReplyDelete
  7. caiyok caiyok..saya berblog sekadar suka suka je..hee..

    ReplyDelete
  8. X lama lg mama ash boleh jd blogger terkenal la tu...ramai dah follower mama ash yg ramah ni ;)

    ReplyDelete
  9. berblog sbb timm suka sharing info n aktiviti..hehe..klau bab famous ni..mmg ke lautlah^^

    ReplyDelete
  10. daku menulis bukan kerna nama... hihihi,,... kalau ditakdirkan terkenal, rezeki.. syukur..

    ReplyDelete
  11. nice n3..farah pun dah terkenal gitu.. =)

    ReplyDelete
  12. Blogger terkenal?
    Terkenal dikalangan blogger atau
    Terkenal dikalangan orang ramai atau
    Terkenal kerana banyak follower atau
    Terkenal kerana banyak anugerah atau
    Terkenal kerana ....macam2 lagilah...

    Terkenal itu subjektif... Yg penting tidak terkenal kerana perkara2 negatif dah le...

    ReplyDelete
  13. Betul2.. ;D Bestlah kalau jadi blogger terkenal ;D hehe

    ReplyDelete
  14. blog sekadar menulis dan melempiaskan masa terluang ;)

    ReplyDelete
  15. hehe. setuju2.
    sy b'blog takde tujuan. hahaha. saje buat limite kuota bband. hehee.

    ReplyDelete
  16. penting sgt ke kejar gelaran menjadi blogger femes then terkenal.

    network as blogger nak buat kawan ramai , kalau nak femes pastu lupa kawan2 menjadi tulang belakang masa start dari bawah.

    rezeki bukan kerana femes ke tak , cara penyampaian penulisan dengan pembaca yang dikunjungi.

    ReplyDelete
  17. Salam kak Farah!!! :) sekadar berkongi. best part bile nk tgk tarikh yg lupe catat dlm planner.. search dlm blog je. dah jumpe.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  18. pa pe pun kne seronok dgn apa kita buat and..sebarkan kebaikan :)

    ReplyDelete
  19. Dulu ms start blogging xde pun terfikir nak pergi jauh dlm dunia blogging ni... juz buat blog utk sharing pengalaman hidup dan abadikan memory dlm bentuk online utk dibaca semula... now rs bertuah bila ada blogger2 yg berjaya dlm dunia blogging sudi berkongsi ilmu utk maju dlm arena ni...

    ReplyDelete
  20. shi pun tulis kerna hobi je lah XDD

    sukur if become femes :3

    ReplyDelete
  21. Kathy xmampu lagi jadi keduanya sis... Hehe..

    ReplyDelete
  22. Berblogging untuk menyampaikan sesuatu yg positif untuk diri sendiri dan orang lain. EH?haha

    ReplyDelete
  23. salam Farah, , tengok topic farah sangat menarik :).

    ReplyDelete
  24. masing masing ade kelebihan...kadang kadang rezeki yang blogger retis tu lebih :)

    ReplyDelete
  25. Salam Farah ...Untuk diri Lya ..mula2 saja2 jer buat Blog nak sharing citer pasal anak2 ... Lama2 jadi suka nak berkongsi sesama kawan2 benda2 yg berfaedah... Semnagat berblogging bila ada sahabat blogger yg sudi bagi komen kat entry kita ..Tq semua..All the best Farah

    ReplyDelete
  26. ABM buat blog untuk kepuasan diri ABM.... dah lama buat blog baru la ABM taruk iklan iklna bagai ni, huhuhu

    ReplyDelete
  27. dl memula sj wt diari je blog ni.xde pon nk jd tkenal or buat duit ke apa.nuff tu pon br ja psg...hihihi
    x mampu kot nk jd kedua2nya.kita blogger picisan je :p

    ReplyDelete
  28. Sy pula suka dgn apa yg ada skrg.. Sbb ssh juga kalau terknal nih..

    ReplyDelete
  29. saya ni kategori blogger biasa-biasa je sebab memang suka menulis. tak pernah pulak bayangkan diri ni jadi famous. hik hik hik...

    ReplyDelete
  30. Tak berharap pun menjadi blogger terkenal coz sedar dengan kemampuan yang terbatas ... Good Luck ...

    ReplyDelete
  31. Betul tu, masing-masing ada tujuan sendiri tapi yang samanya kita adalah rakan blogger

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY