Home » , , , , , , , , , » Baby Play Yard | Kena Kandang Jugak Ash Ni...

Baby Play Yard | Kena Kandang Jugak Ash Ni...

Source Extracted from Google
Disebabkan semalam iolss dah cerita Ash dah mengengsot dengan riang ria Ribena dia dengan laju ke seluruh kawasan rumah... Sampai Pintu & Tangga Sudah dan laporan terbaru yang Mummy dia terima semalam adalah Ash dah pun selamat masuk bawah coffee table dan hampir2 nak heading one of the coffee table stands.... Ya ampunnn anakku... Dah kuat sangat ke nak heading kaki coffee table tu??? Terlebih Obimin ek??? ---》 Cerita Obimin di SINI... 

Makanya hati seorang Mummy ini dah mula gundah gulana...Ahakss, ayat tak menghingat... Risaulah uolss risau ok??? Ni dah mula fasa risau kebenjolan sana, kebenjolan sini, jatuh sana, jatuh sini...Huishhh... moga2 dijauhkanlah...  Setakat ni belum lagilah dan mintak2 taklah terjadi... 

Nak tak nak Ash ni nak kena kandang jugak ni!!! Sebelum apa2 terjadi, baik ambik safety measures dulu...Kang kalau dah jadi, macam iolss cakap... apa pun tak boleh... Dush dush.... Disebabkan itu, kejam tak kejam, boleh tak boleh, Ash tetap akan kena kandang...By hook or by crook...Erkss, apo firm bonar Mummy ni??? Firm ok??? Firm... Firm bukan bermaksud garang tahap maksima sampai budak naik takut...Firm is tegas... Tegas dan garang itu adalah 2 maksud yang lain significant-nya... Sorry-lah Ash, Mummy firm sebab nakkan yang terbaik untuk Ash... Bukan Mummy jer, Mummy believe Mummy2 lain pun macam tu, cuma mungkin cara atau methodology-nya saja berbeza... Hu hu hu... 

Dengan itu demi safety Ash... Mummy dah nekad yang Ash akan kena kandang.... Ahaksss... 

Source Extracted from Google
Iolss dah buat 2nd survey and iolss tengah buat price comparison... Once dah decide, nanti kita beli ek Ash??? Lepas tu nak mengengsot ke nak berlegar ke kat dalam tu puas2 ikut suka Ash... Kalau tak buat macam ni takut2 kecederaan yang tidak diingini mungkin berlaku dan iolss sendiri nanti tak boleh nak buat kerja rumah dan kerja2 lain... sebab nak exercise kejar sana kejar sini demi untuk elakkan Ash dari heading mana2 or jatuh kat mana2... Siapa nak kata Mummy kejam ke apa ke, ikut sukalah Ash... Mummy have Mummy own reasons for doing that... Ha ha ha.... 

*Aiyork tak tau, ada mudak nak kena kurung... Ha ha ha...But of course-lah not all the time yer... Certain2 time jer bila Mummy or Nek Ma nak buat kerja ke? Nak gi buang diapers ke? Nak bancuh susu ke? ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baby Play Yard | Kena Kandang Jugak Ash Ni..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, July 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. Comel la sis elok dtg tu nnt takut2 bahaya klau tak di kandang hee

    ReplyDelete
  2. tak pe la kejam pon asal anak selamat...tp kan confirm ash jemu duk lelama dlm tu
    kena letak menan best2 kasik dia leka

    ReplyDelete
  3. Nanti Ash mesti bosan dok dalam tu..terpaksalah untuk safety kan kak

    ReplyDelete
  4. wah.. makin lasak ea... hehe.. bgus2 ... anak aktif minda cerdas...

    ReplyDelete
  5. Biasa la tu ....usia camni mmg baru nak aktif...sabar eh :)

    ReplyDelete
  6. hero kan..mesti la lasak..tapi risaukan mummy,tu yang akan kena kurung..untuk keselamatan ash jugak..

    ReplyDelete
  7. ank sy pun dh mula jelajah rumah..kita tgh buka puasa di dh masuk bawah meja makan sabar je la..dh ada kerja baru kejar mengejar anak dlm umh..

    ReplyDelete
  8. nama pon hero..mesti la lasak..hehe

    ReplyDelete
  9. untuk keselamatan Ash, tak ape :)

    ReplyDelete
  10. dl nk beli gak cmni tp asik tangguh2 last2 x beli pon smpai la Aqil dh pndai bdiri ni

    ReplyDelete
  11. hehehe tak pasal kena kandang..meh kita main dua ye ash..:p

    ReplyDelete
  12. Ash nk kena kandang dh. Mesti bosan kan. Hehe
    Xpe2 semua tu bgs utk ash juga

    ReplyDelete
  13. time sekarang kena kandang xpe..tp bahaya bila dia besar sikit dan dah pandai memanjat kan....

    ReplyDelete
  14. Kalau dia dok diam takpe but kalau dibuatnya memanjat? Bahaya tu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia