Home » , , , , , , , , » Sampai Pintu & Tangga Sudah...

Sampai Pintu & Tangga Sudah...


Hamboi2 anak Mummy yang sorang ni, kemain lagi dia ek??? Mummy terima laporan yang Ash bukan main laju lagi mengengsot a.k.a. menyusur ke arah pintu utama dan tangga. Hu hu hu... Itu baru mengengsot a.k.a. menyulur tu, belum lagi totally kedua belah kaki berpijak di lantai tu... Dush dush... kalau dah laju berjalan sok2 dan berlari agaknya selagi ada kawasan dan ceruk dia nak pergi ek???

Malam semalam in front of Mummy's eyes... kemain jugak dia mengengsot a.k.a. menyulur nak masuk bawah sofa antik tu... hu hu hu...cepat2 tangkap dia... nampak2 gayanya memang tak boleh dah nak ke dapur sekejap bancuh susu tinggalkan dia sekejap ke atau buang diapers dia ke... ni memang tak boleh tinggal ni kalau dah macam ni. 

Uolss masih ingat lagi... If uolss come across this entry HERE with regards to baby safety gate??? Penampakkan gayanya kalau dah start bermain di tangga or pandai nak ke tangga,,, terpaksalah iolss berkorban poket mendapatkan baby safety gate tu... I guess this is the right time, the right moment... Tak pun belikan kandang tu jer... Ha ngengsot-lah sangat dalam kandang tu... Tapi kesian pulak dengan Ash macam terkurung jer ni... However demi safety haruslah uolss berkorban poket kann??? Again, tagline biasa... it's better to be safe rather than to be sorry... Lama2 penuh dengan barang Ash jerlah kat rumah yer??? Dengan barang Ash yer??? 

Mummy kurus mengejar Ash sana sini tak per, asalkan selamat...Tapi kalau Mummy work... Nak tak nak... kena ambil safety precaution tu... Semalam sampai ke pintu utama dan tangga serta hampir2 ke bawah sofa... Dush dush... Ash oh Ash... Tersangatlah aktif...Alhamdulillah lah aktif kann??? Kalau pasif jer pun boleh bikin Mummy risau bangat... Ok stay the way you are... On how to handle you Mummy should know... Ngeh ngeh ngeh...  But the, today, tomorrow, the day after dan seterusnya...mana lagi Ash nak explore Ash??? Ash jadi QS or engineer ke dok inspect satu rumah dan segala ceruk??? Wakakaka... 

Tapi normal-lah tu kann??? Anak lelaki memang ler lasak, elok ler lasak tapi kena pantau betul2... Kalau diam jer pas tu layan patung ke apa ke... tu dah lain pulak... mau seriau Mummy... Bukan apa, takut2 lain pulak jiwa atau pembawakkan karang... Huish..nauzubilahminzalik, semoga dijauhkanlah.... 

*Sok2 expert pulak buat aksi akrobatik... tu pun dah mula sikit2 dah tu belajar2 buat aksi akrobatik dah tu....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sampai Pintu & Tangga Sudah..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. budak kalau dah lasak memang pengsan nak ngejar...dah dpyt kaki nanti lagi la...hhee

    ReplyDelete
  2. hehe nanti dah dapat kaki lagi susah lah akak nak kawal dia ehehe

    ReplyDelete
  3. semakin cergas ya sudah ash..perkembangan yang sihat

    ReplyDelete
  4. Dah tak boleh leka/cuai ni Farah.
    Bila dah semakin ligat kecuaian kita sangat merbahaya
    Tapi suka kan bila tengok Ash ligat bergerak sana-sini:)

    ReplyDelete
  5. hahah.. kakzu pagar tangga di bawah takut dia panjat naik tangga. di atas, takut dia turun bawah.. di pintu masuk dapur, sebab tak nak dia masuk dapur ganggu.. sudahnya, mula2 habih satu rumah dia nangis bila dia tersekat di pagar tak leh mengekor.. hahah kenangan sungguh saat itu

    ReplyDelete
  6. tu baru sikit tu mummy..tunggu le ash dpt kaki nanti, tak cukup tanah mummy lari sana sini hihi
    jaga-jaga kalau ada plug yng rendah2, tu pon bahaya

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah..semakin membesar ash.

    ReplyDelete
  8. nanti sikit lagi semua tempat dia nak korek-korek pulak.

    ReplyDelete
  9. kita dulu pon pakai safety gate tu..kalau tak sampai ke bilik air dia peginya..tunggu dia dapat kaki nanti confirm kurus farah..hihi..

    ReplyDelete
  10. dah besar dah dia :) kejap je masa..tak lama lagi berlari pulak jenuh la mummy nak kejar.hehehe..

    ReplyDelete
  11. Siap le mummynye ..pasang kekuda.. Bersedia nak kejar ash..haha

    ReplyDelete
  12. Haha..Baby bile dh pandai bergerak mcm2 tmpt dia nk explore...tapi kalo perati..comel je die menggerakkan bdn tu..bersungguh2 sgt nmpk..huhu

    ReplyDelete
  13. Nanti klu dah berjalan berlari , lagilah mummynya sibuk mengejar ... hehe

    ReplyDelete
  14. kena jaga² selalu tengok ni..laju je dia ye

    ReplyDelete
  15. Haha... Beware ea mommy... Hhe

    ReplyDelete
  16. yeayyyy...ash dh rajin tlg mummy dia 'mop' lantai dah...hihihihi
    selamat mengejar ash ye mummy

    ReplyDelete
  17. bhahaaa.. tinjau kawasan lah mummy..=D

    ReplyDelete
  18. Amboi Ash sampai ke bawah sofa peginya hehe. Mummy tgk ye, jgn sampai tersangkut bwh tu.

    ReplyDelete
  19. Kena jg betul2 nie..kang jatuh nnti

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia