Home » , , , , , , , , , , , , » 4.7.2014 | Today Marks Our 2 Years...

4.7.2014 | Today Marks Our 2 Years...

Inilah kami setelah 2 tahun dalam ikatan lafaz ijab dan qabul pada 4.7.2012 tepat pada jam 2.37 pm. So kira2nya belum sampai lagilah 2.37 pm tu kann??? Time2 ni tengah bersedia untuk majlis upacara akad nikah uolss...Tapi inilah entri pertama Bubblynotes hari ini dan inilah perkara yang terlintas di fikiran hari ini... ^_^... 

12.4.2013 I was confirmed as a "preggy" Mummy... Masa confirmed tu pun dah 7 weeks...Alhamdulillah... Perasaan of course gembiralah uolss, bakal mendapat cahaya mata serta zuriat kami berdua sendiri... And it is really meaningful to both of us... Bak kata mysuami...Ash nilah satu2nya zuriat kita berdua buat masa dan ketika ini... Tambah??? Huk huk huk... No comment... Sebab buat masa dan ketika ini memang tak berfikir untuk menambah lagi...Lagipun luka dalaman C-Sec tu belum pulih sepenuhnya lagi menurut gynae... The best time is at least for another 2 years or so??? If ada rezeki Ash nak beradik, Alhamdulillah, if not... iolss ok jer, chillex jer... Syukran Allah...

26.11.2013 inilah dia cahaya mata kami...Semoga Ash membesar dengan sihat, sempurna, menjadi anak yang soleh, bijak, berjaya dalam kehidupan dunia serta akhirat serta dilindungi, dirahmati, diberkati Allah SWT... In Shaa Allah...Mudah2an, amin....

And today... 4.7.2014...genaplah usia pernikahan serta perkahwinan kami sebagai suami dan isteri selama 2 tahun... 2 tahun yang penuh dengan macam2 perkara uolss... Tapi tak perlu iolss nak menggambarkan atau memberi bayang apakah perkara2 itu... Cukup sekadar rahsia kami berdua... Ecehhh.... Today marks our 2 years journal of marriage embarking another phase and steps as well as challenges and adventure for this relationship and bond in which I presume it will never ends...However, I am still standing and holding strong to it... In Shaa Allah, dengan izin Allah SWT....

My prayers for this wedding anniversary... 

Ya Allah, aku bersyukur kepadaMu yang telah memanjangkan jodohku bersama suamiku sehingga ke saat ini. Kekalkanlah nikmatMu ini ke atas kami dan jadikanlah kami berdua suami isteri di dunia dan di akhirat.

Ya Allah, andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami, yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro, yang Kau jadikan mata air kasih sayang Ali bin Abi Talib dan Fatimah Az Zahra dan yang Kau jadikan penghias keluarga NabiMu yang suci.

Ya Allah, andai semua itu tak layak bagi kami, maka cukupkanlah permohonan kami dengan redhaMu. Jadikanlah kami suami dan isteri yang saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan di kala jauh, saling menghibur di kala duka, saling mengingatkan di kala bahagia, saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkahwinan kami ini sebagai ibadah kepadaMu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah RasulMu.

Ya Allah...indahkanlah rumah kami dengan kalimah2Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma'Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan mereka Ya Allah teladan yang baik bagi manusia.

Ya Allah...damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami dan tunjukkan kepada kami jalan2 keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari keburukan yang tampak dan juga yang tersembunyi.

Ya Allah...berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, keturunan kami dan ampunilah kami. Jadikanlah kami termasuk golongan orang2 mukmin.

Amin, amin, Ya Rabbal Alamin...


Years went fast! When I think back to this exact day 2 years ago, we made it to 2nd year!!! I must say, this 2 years has gone by so fast. It seems like just yesterday the knot was tied. These years have taught me so much about myself, my other half and about my life. Make no mistake about it, these years are hard but fulfilling. I don't think I've ever been challenged so much in my life. I've cried, laughed, yelled and loved. At the end of the day, I'm still in love and I wouldn't want anything else. We started from bottom and now we're here!!! 2 years are down!!! and we have a lifetime to go. Pesanan mysuami...selalu... apa yang penting, we know who we are, where we are standing and we have each other... Yang lain2 sila abaikan...ignore... Syarikat kita adalah syarikat kita, empayar kita adalah empayar kita, jangan cuba campur adukkan atau campur tangan dalam yang lain...Agree!!! Sangat2 agree!!! Alhamdulillah... sentiasa memupuk hati dan mendidik hati dengan ketabahan, kesabaran, keredhaan, keikhlasan dan bersifat terbuka di dalam setiap perkara...

Terima kasih sebab menjaga anje dengan amat baik sepanjang 2 tahun yang lepas. Terima kasih sebab bagi 'pinjam telinga' sepanjang 2 tahun yang lepas semata2 mendengar bebelan, omelan dan kata2 anje yang boleh buat telinga berdarah yang mana anje tahu, telinga itulah yang terbaik buat anje untuk tahun2 seterusnya (In Shaa Allah). Terima kasih sebab bagi 'kaki & tangan' apabila anje perlu. Terima kasih sebab sanggup berkorban untuk anje...Terima kasih sebab menjadi teman, rakan, sahabat, pengkritik, partner, soulmate dan yang terbaik untuk anje untuk 2 tahun ini dan In Shaa Allah, dengan keikhlasan dan kejujuran, anje tahu abang mampu menjadi yang terbaik untuk tahun yang seterusnya dan sebolehnya sehingga ke akhir hayat...

Happy Anniversary... For you, I thank Allah...
You've given me hope, inspiration and truth
Because of you I feel never-ending youth
When heavy storms have come our way
Your love has always made me stay
Each day, I see your face
I know in you, I've found my place
Our bond is extraordinary, beautiful and real
It's remarkable how wonderful you make me feel
Never in my life will I find another
Who could ever fulfill me the way you can
The life we've shared this past year
Has proved forever it shall persevere (In Shaa Allah)
I will love you forever in every way
This wil remain constant until my dying day and Jannah... (In Shaa Allah)

Allahuma Ya Allah, jadikanlah kami yang mencintai di kala dekat dan jauh. Yang saling menyayangi di kala senang dan susah, yang saling mengasihi di dalam sendu dan tawa. Allahumma Ya Allah, jadikanlah kami pasangan yang bersatu kerana redhaMu dan jadikanlah baitul muslim kami ini landasan menuju cintaMu... Allahumma Ya Rahman Ya Rahim terimalah ibadah kami ini, satukan kami di taman syurgaMu nanti. Ya Allah tiadalah dua impian kami melainkan izinkanlah kami untuk bertemuMu wahai pemilik cinta yang maha agung juga kekasihMu khaatimul anbiya Muhammad al mustafa (SAW). Amin amin ya rabbal alamin.

*^_^... sambutan dah awal dah sebelum bulan puasa hari tu...boleh refer di SINI uolss dan tak perlu iolss nak cerita ulang2 lagi... Till then, cheerios...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 4.7.2014 | Today Marks Our 2 Years..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, July 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. Assalamualaikum kak Farah. alhamdullilah. semoga berkekalan hingga ke Jannah... in shaa Allah ~~~

    ReplyDelete
  2. sweeet sangat!hepi anniversary untuk kak Farah n husband.semoga berada dalam redha Allah sampai ke Jannah

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...tahniah kak..Happy Anniversary..=D

    ReplyDelete
  4. Happy Anniversary, Farah...
    Moga kekal hingga ke jannah... :)

    ReplyDelete
  5. tahniah kak farah n husband.
    tumpang gembira jugak ler.
    selamat ulangtahun buat kamu berdua.
    shark harapkan agar terus berbahagia sampai bila2 :)

    ReplyDelete
  6. tahniah sis alhamdulillah moga rumahtangga yg di bina brkekalan hingga ke jannah amiin

    ReplyDelete
  7. Happy anniversary Farah .... semoga berkekalan dan bahagia selalu ... :)

    ReplyDelete
  8. hepi anniversary farah....moga bkekalan hingga taman2 syurga

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..
    Happy anniversary Farah. Moga terus dilimpahi kebahagiaan yg berpanjangan..

    ReplyDelete
  10. happy anniversary in advance farah! sebab belum kul 2.37pm lagi kan hehehehe :D

    Aminn aminn ya rabbal alamin untuk semua doa yang farah di atas. semoga berbahagia hingga ke akhirnya :))

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum farah...hepi anniversary n semoga jodoh kekal hingga ke hujung nyawa...:)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...semoga barakah dan kasih sayang itu berkekalan hendaknya. Amiin.

    ReplyDelete
  13. tahniah Farah...semoga kekal bahagia hingga ke Jannah..InsyaAllah

    ReplyDelete
  14. sweet lorh.. moga berbahagia hingga ke anak cucu ya sis. Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak :)



    ReplyDelete
  15. Amiinn amiinn. Happy anniversary akak !! ^^

    ReplyDelete
  16. Happy 2nd Anniversary farah... =)

    ReplyDelete
  17. Happy anniversary farah....smile always

    ReplyDelete
  18. Happy anniversary kak fara cayang !! semoga hubungan kekal hingga ke syurga.... semoga Ash menjadi anak yang berjasa...... ameen ameen ameen yarabbi..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..happy annyversary kak farah n husband..semoga kekal bahagia till jannah bersama Ash juga :)..aminnn

    ReplyDelete
  20. tahniah!!! semoga berbahagia hingga ke syurga aminnnnn

    ReplyDelete
  21. Happy anniversary adik....pray for your happiness always...

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah.. tahniah kak farah.. moga berbahagia hingga ke syurga...

    ReplyDelete
  23. Ameen.. Alhamdulillah dan tahniah kak farah.. counting more years ahead, inshaAllah..:)

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah...Dah dua tahun..Semoga rumahtangga yg dibina kekal hingga jannah

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia