Home » , , , , , , , , , , , , » Flaming Steamboat Buffet for Dinner!!!

Flaming Steamboat Buffet for Dinner!!!


Alhamdulillah, akhirnya 2 malam yang lepas dengan tidak dirancang... "mengidam" time "preggy" dibawa sampai ke sekarang akhirnya terlunas... Memang sememangnya kepingin sangat nak ber-steamboat since "preggy" dulu... tapi iolss diam jer... tak bising2 pun...ahakss... ingatkan nak pergi sendiri tapi tak terpergi2... lepas tu bila Ash dah lahir, lagilah tertangguh2 tak ada masa....

Dan secara tiba2, 2 malam yang lepas ada "dinner" mengejut untuk iolss... Hurmm... surpriseeee.... hu hu hu...bukannya selalu uolss, inilah pertama kali kot??? Alhamdulillah, rezeki... Disebabkan steamboat ni kot air liur Ash dok meleleh jer sampai sekarang...muahahahaha.... Tak sangka pulak bila disuarakan akhirnya dipenuhi...

Dah namanya ngidam... lepas tu tak reti2 nak pergi sendiri... disebabkan kesempatan dan ruang tak mengizinkan.... lagipun takkan nak pergi berdua jer dengan Ash??? Ash bukannya pandai makan steamboat ni lagi punn.... hurmm...nak lah juga ber-family kann??? Aktiviti keluarga namanya or "bonding time" namanya... Memang makan sampai hampir2 bersandarlah... dah namanya diberi syarat...Eat as you can... memang eat as you can jadinya...

Dalam banyak2 benda, satu benda ni jer yang iolss tak boleh nak makan dan nak telan... Siapa suka ni??? Seriously iolss tak boleh nak terima... Tapi, cangkerang tu kemudiannya dibersihkan dan dibawa balik... Ada projek yang nak dilakukan dengan cangkerang ni sebenarnya...gitewww... memoir namanya tu...

What's the occasion for the sudden steamboat buffet dinner??? Katanya advance 2nd anniversary celebration for us... walaupunnn...anniversary tu bertarikh 4 Julai 2014 nanti... Apasal awal sangat??? Anniversary weolls jatuh bulan Ramadhan giteww...makanya bila bulan Ramadhan dah tentu most of the time tak mengizinkan... nak balik masak lagi, nak jaga Ash lagi..makanya kita curi ruang dan waktu itu...lagipun mysuami ni bila bulan Ramadhan busy... ada jer aktiviti, appointment or event buka puasa dia... ha ha ha...dah jadi rutin setiap tahun kot??? Makanya, dari tak ter-celebrate langsung...marilah kita mengambil kesempatan yang ada ini... 

Bagi sesiapa yang berdekatan dan ingin ber-steamboat juga...bolehlah singgah ke... 

FLAMING STEAMBOAT BUFFET (SUNWAY BRANCH)
No. 123 & 124
Jalan PJS 11/2
Spectrum Shops
Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Open/Close Time:
5pm - 12am

*Total damage for 2: RM 71.00. Oklah tu kann???

**Dah menginjak 2 tahun dah our marriage age... kejap jer masa berlalu... 2 tahun yang membahagiakan serta menggembirakan... Alhamdulillah... Syukran Allah... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Flaming Steamboat Buffet for Dinner!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, June 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. Happy anniversary in advance MIL ! Nanti kite setimbot ramai ramai eh. :P

    ReplyDelete
  2. Happy advance anniversary dear! wahh makan steambot gitu tapi yang dalam cengkerang tu macam peliks je nak kasi masuk tekak hehe.

    Semoga kebahagiaan ini kekal hingga ke jannah :))

    ReplyDelete
  3. Happy 2nd Anniversary in advance babe..
    how time flies..

    psstt kenapa tak celebrate kat tempat fav u Chilli's??? hehehe

    ReplyDelete
  4. knapa xsuke?ecah suke benda alah tu..hehe..tapi selalunya kalau pergi steamboat xleh nak feeling2 sebab ecah sorang je makan seafood..suami xmakan..xsyokkk nak "eat as u can"..hehe

    ReplyDelete
  5. Wow!!!..yg itu sy mmg x pandai nak makan..haha..Dulu pernah makan sekali yg dekat platinum walk Danau Kota..huhu

    ReplyDelete
  6. wah, happy anniversary..timm pun bru je lepas mkn steamboat..mmg balik umah bdan berbau sotong, asap..aiyak..hehe..

    ReplyDelete
  7. oooh... nikah tengah minggu ke? sbb nad punye anniversary 7 julai 2012, hari sabtu... hihihi..

    ReplyDelete
  8. Happy 2years annyversary in advance Kak farah n husband. Semoga berbabahagia hingga ke syurga.aminn..

    Fiza ni dari dulu nak ke flaming tak jejak² lagi..teringin gak

    ReplyDelete
  9. kakak!!!!!!!!!!! sedapnye..dah lama tak dapat makan steamboat...p kl ti nak terjah lahhh

    ReplyDelete
  10. weee..sdpnye steamboat..
    hepi anniversary in advance sis ;)

    ReplyDelete
  11. Wah makan steamboat...nyum nak rasa gak tapi cik akak tak reti makan kerang, udang ada tak hahaha

    ReplyDelete
  12. happy anniversary to farah n husband.. semoga bahagia hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  13. hepi anniversary in advance..dua kali baca statement mengidam tu.ingatkan Ash nak dapat adik ;p

    ReplyDelete
  14. Akak pergi Flaming yang kat Setapak tu. Akak suka makan semua benda kat situ..hehehehe

    ReplyDelete
  15. sedapnya akak...happy annivesary in advance akak :)

    ReplyDelete
  16. Bestnyerr steamboat ..sedap2 Lya pon suka ...Tapi yang Farah pegang tu Lya tak suka jugak huhuhu..

    ReplyDelete
  17. oh sedapnya bersteambot...nak jugak sis! :P

    ReplyDelete
  18. wahhh..akhirnya ngidam tu langsai jugak ye..hehehe..

    ReplyDelete
  19. awal giler celebrate?hehehe...anniversary thn ni check in thistle je :)

    ReplyDelete
  20. tak pernah lagi makan steamboat... hehe

    ReplyDelete
  21. steamboat agak kureng sikit.......huhu

    ReplyDelete
  22. tak pernah sampai lagi ke flaming..
    slalu ke island bbq.
    skrg jupe tmpat baru kt restoran cawan di selayang. sbb ada steamboat n grill.
    kat flaming xda grill kan?

    ReplyDelete
  23. Murah la tu RM71....bila nk bwk akak ke sini plak dik?

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia