Home » , , , , , , , » Maintenance Free Battery a.k.a. Bateri Kering | Untuk Kereta...

Maintenance Free Battery a.k.a. Bateri Kering | Untuk Kereta...


Melalui entri mengenai Perbezaan Antara Bateri Sel Kering dan Bateri Sel Basah iolss telah menerima komen dari ahmadbateri yang mana blog beliau adalah specializing tentang bateri uolss... bolehlah cuba2 melawat ek??? Interesting niche and knowledge yang dikongsikan beliau. 

Iolss takkan ulang lagi apa itu bateri basah dan apa itu bateri basah...tapi iolss berterima kasih kepada En Ahmadbateri kerana telah memberikan pencerahan melalui komen beliau tentang bateri kering... seperti yang uolss boleh baca melalui gambar di atas...

"Actually bateri kering tu ialah Maintenance Free Battery... memang ada air di dalamnya ( ok seriously iolss baru tau yang bateri kering pun ada air di dalam )...tapi tak perlu kena top up air bateri sebab kandungannya sudah dicampur asid yang tidak akan mengurangkan paras level air. Kat Malaysia je orang panggil bateri kering sepatutnya panggil Maintenance Free Battery..." 

Yup kat Malaysia memang rata2 orang panggil bateri kering... Tapiii... memang betul pun kan uolss??? Bateri kering ni adalah maintenance free battery seperti yang dikatakan... tak perlu top up air bateri...Tau2 jer bateri dah kong... hew hew hew....

*Komen ni diterima malam semalam...dan entri ini adalah entri pada bulan Mei 2013... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Maintenance Free Battery a.k.a. Bateri Kering | Untuk Kereta..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, June 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. Oohhh gitu, tapi Anim pun guna bateri kering ni memang tak perlu godek2 sangat, tapi la ni dah 1 tahun pakai, hari2 dok pulun kat hiway takut juga kalau tetiba bateri kong huhu.

    Thanks for the info En. Ahmadbateri dan Farah (^_^)

    ReplyDelete
  2. pernah pakai bateri kering dan bateri basah..rasanya bateri basah lagi jimat kot..bateri kering ni bahaya bila kita lupa nak tukar..tiba2 je keta xleh nak start dah..hoho..

    ReplyDelete
  3. kereta akak memang guna bateri kering..macam payah lak nak guna bateri biasa..takut nanti kering kontang pulak..hehehe

    ReplyDelete
  4. Thanks Farah atas perkongsian bermakna ni .,.Lya ni pandai bawak jer hahahaa ..tahu sikit2 jer bab2 kereta ni sebab kalau jln2 jauh hubby yg bawak kita duk tepi jerr tu sbb tak ambik tahu sangatt ,...tapi bila ada info camni kita dapat jugak sikit maklumat ..Tq

    ReplyDelete
  5. kalau drive kene tahu pasal mende2 nie semua.. bateri kering, bateri basah.. terima kasih sis atas perkongsian ilmu

    ReplyDelete
  6. hahahahaha ye ye je ingat dlm die keringggg je kan,,, hahaha yang kering poket la kalo nak beli kan kak heheheh

    ReplyDelete
  7. hu2.. teman lak mula2 decide nak beli bateri kering.. tapi bila dikaji balik.. teman ni jenis pelupa.. kang tiba2 bateri kong terus takleh nak buat apa.. kalau bateri basah boleh lea nak jumper ke apa kan.. hu3.. tapi ni dah blur balik.. nak bateri kering le pulak.. ekekekek..

    ReplyDelete
  8. Kami pun sebut bateri kering juga .... :)

    ReplyDelete
  9. hahaa..kite tak tau ape2 bab kereta sebab takde kereta lagi..ehhe.memng tau pasal bateri kering je

    ReplyDelete
  10. boleh tak CN tak tahu apa2 pasal bateri ni? hahahah

    ReplyDelete
  11. Sebab tak berapa nak ambil tahu pasal kereta....tu yg mcm buat tak tau aje pssal bateri hehe....Tapi taulah mmg ada 2 jenis bateri...idaklah teruk sangat okje ni hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia