Home » , , , , , , , » The Sound of Vroom Vroom Vroom...

The Sound of Vroom Vroom Vroom...


Kalau my mentor Kak Mia Liana ada satu thematic entry khas yang diberi tajuk Bebel Tentang Blog... Iolss nak mengomel sikit tentang neighbour boleh??? Bukan apa, neighbour iolss ok2 jer... Tapi ada segelintirlah yang lain sikit... Muahahaha... Confirm sentap kalau neighbour iolss baca blog iolss... Ok... iolss bukan nak cerita yang tak betul atau nak create story yang bukan2 ... Tapi dari Kejutan Di Tengah2 Malam atau Pagi? dan sehinggalah kes ni... Hurmmmm... agak terganggu sikitlah... 

Biasalah... iolss faham bebudak baru nak up dan tengah obses dengan motor... Memang minat bukak pasang motor ni dan eksperimen benda2 baru kat motor... Sekolah lagi pun... baru Form 2 or 3 giteww... Minat kann??? Iolss tak salahkan pun dan tak kisah pun... Despite siapa kita untuk menghalang??? Ye tak??? Tapi berpada2 lah adik oiii... Siang malam tengah malam... asyik motor jer yang dihadap dan di-press sehingga mengeluarkan bunyi garing motor preng preng preng... Kalau pelan tak apa... Ini sangat nyaring ok??? Kesianlah kat weollss yang ada anak2 kecik di kawasan kejiranan ni... Bila nak tidur jer terkejut, bila nak tidur jer terkejut... Takkan hari2  nak kena pomenkan motor tu??? Hu hu hu... 

Kalau jumpa parents cakap kang sentap... Hati manusia tak siapa yang tau ye tak??? Silap2 weolls pulak yang disuruh pindah tinggal kat hutan pulak karang... Adoiii... adab berjiran tu penting... ada sense and sensitivity as well as respect... Kalau weolls ni duduk jenis rumah bungalow lot... atau stock rumah sebiji2 macam rumah kampung adalah ampun... Tapi kita ni terrace link yang oiii... Satu kelompok giteww... makanya... we should use our common sense... 

*Tiba2 termembebel pulak pepetang ni... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Sound of Vroom Vroom Vroom... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, May 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. Itulah pentingnya anak-anak diajar adab berjiran dan bersompan santun. Sensitiviti bila hidup berjiran perlulah diambil kira.

    ReplyDelete
  2. sama pernah sound anak jiran sebab bising bunyi motor dia..selmaba saya sound.."awk sorg ada moto?" lantak ler...tp dia dah pindah sebab umh dia kena lelong..huhu

    ReplyDelete
  3. Luahan perasaan...ada jiran yg tak faham @ sengaja tak nak faham

    ReplyDelete
  4. dulu jiran pun macam ni jugak.
    tp satu miracle pulak dia dah pindah hehe

    ReplyDelete
  5. Samalah Farah .... kat area apt mia ni byk budak kolej bawa motor .. tengah2 mlm lepak sambil bunyi2kan motor ... huhu

    ReplyDelete
  6. Nasib baik idah tak ada jiran yang macam tu... setakat ni jiran2 idah ok2 jer... walau pun muslim minoriti kat sini...

    ReplyDelete
  7. Uhukss cam tu ye jiran bubbly, umi punya jiran, anak dia curi hf umi, sekali terkantoi terus kena serang ngan umi...

    ReplyDelete
  8. Hahaha...yg sy nih umo bkn remaja dh...dewasa beranak 3..sbr ajelah bile pret2 motor

    ReplyDelete
  9. Teringat citer p.ramlee dlm seniman bujang lapok... Hmm... Saborr je la jnis yg x fhm bhsa dan adab berjiran tu kn..

    ReplyDelete
  10. Samala kita Farah ..selang 3 umah dr umah Lya umah budak2 bujang huhuhuhu..
    memalam menjelang jer diaorg mula la start enjin pakat2 duk prehhh motor org ganu kata mereh motor ..vroom vrooom vroom sapa tak tahu tgh malam buta anak2 org nak tdo nak sekolah apa kebenda punya org la ....
    Bila kita tegur dia buat derk jer esok buat lg ...
    last2 kita bgtau tuan umah hambat jer budak2 tu semua semak jer ...
    Sekarang aman sikit dah takder dahh ..
    Dtg pulak masalah baru bila jiran sebelah umah pulak ada penyakit telinga tuli gamaknyerr ...Selalu pasang radio macam dia sorg jer ada radio kat taman tu ..
    Aduss nak pedih telinga duk dgr rdip buruk dia tu ..
    Adusss pening jugak ler dpt jiran kaki tak betul ni huhuhuhu..
    Soweyyy Farah panjang membebel ni dah boleh up naik satu entri ..hahaha..

    ReplyDelete
  11. Memang bengang gak..nk tidur tak lena...

    ReplyDelete
  12. setuju farah...sbb kite ni hidup brjiran...sy pon ade anak kecik...so sgt phm perasaan farah y ade baby tu...

    ReplyDelete
  13. betul tu farah..kesian kat anak anak dan kita pun yang nak rehat.

    ReplyDelete
  14. hmmm..jenis x reti nak respect sesama jiran le tu..

    ReplyDelete
  15. Nasib baik kat umah Seremban xde yang duk bujang...kalau ada..memang amukan ablasa la kan...dengan jiran ni kena respect each other..kalau x memang x boleh hidup berjiran...

    ReplyDelete
  16. anak2x muda gitu laa uolss..
    ditegur marah, tak tegur makin menjadi2x..
    oh duniaaa

    ReplyDelete
  17. kat rumah N pun sama.. Ada juga spesis macam tu.. apa daa

    ReplyDelete
  18. dulu biasa kene camni...redha je malas nak gaduh2...

    ReplyDelete
  19. farah sangkut je motor dia atas bumbung cam citer p ramlee tu.. dia jolok nnti perli lah "jolok motosikal ye bang.." hahahhaah.. sabo jelah.. manusia ni mcm2 ragam..

    ReplyDelete
  20. hidup berjiran camni terpaksa tahan kekadang tu demi menjaga hati kejiranan kan..sabar je la kak

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia