Home » , , , , , , , » Jepun Memenangi Piala Thomas 2014!!!

Jepun Memenangi Piala Thomas 2014!!!

Source Extracted from Google
Malam tadi melayan Piala Thomas... Erkss kata tak minat sports... Muahahaha... Badminton ni kira bolehlah layan uolss sebab selalu ikut papa iolss main badminton malam2 masa kecik2 dulu... Ok itu entri lain... sebab panjang kisahnya... Yang nak cerita pasal Piala Thomas...

Source Extracted from Google
Piala Thomas yang berasal dari nama Sir George Alan Thomas, bekas presiden IBF  (International Badminton Federation) yang merupakan bekas pemain badminton yang telah menyumbangkan Piala Thomas pada tahun 1939. Tournament ni 2 tahun sekali dan merupakan kejohanan tertua yang dianjurkan oleh IBF. 

Source Extracted from Google
Punyalah semangat nak tau siapa bakal bawak balik PialaThomas ni kannn??? Iolss boleh layan sambil tepuk Ash sebab nak tidurkan Ash kannn... lepas tu sempat lelap dengan Ash sekejap. Ho ho ho. Celik2  mata jer dah game yang ketiga dah si Ueda dan Liew Darren ... Masa tu dah separuh dah Rubber Set tu... Tengok mata, wahhh game kedua Darren menang... tapi bila tengok game ketiga walaupun tak habis lagi, sungguh instinct iolss kata ia bakal milik Jepun... Papa iolss pun cakap benda yang sama... Hurmm...

And it's true, ia adalah milik Jepun... Tahniah kepada Jepun kerana berjaya bawak balik Piala Thomas kali ni... Tahniah juga kepada pasukan Malaysia kerana telah berjuang serta berusaha bersungguh2... Tak apa, there is always next time... Yang penting jangan putus asa... Tapi ensure tau... next one bawak balik ke Malaysia Piala Thomas ni... Hu hu hu...

*Piala Thomas oh Piala Thomas, bila nak datang Malaysia lagi...Lama sangat dah rasanya...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jepun Memenangi Piala Thomas 2014!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, May 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

13 comments:

  1. tahniah Jepun..apa pun Malaysia memang terbaik

    ReplyDelete
  2. Berdebar2 tgk semlm....nasib tidak menyebelahi Liew Darren....
    Ueda juga yg menjadi pahlawan Jepun..

    ReplyDelete
  3. ramai yang post kat fb pasal ni malam tadi

    ReplyDelete
  4. Skuad Malaysia telah berusaha yang termampu...Tahniah! Skuad Piala Thomas Malaysia...dan Tahniah Jepun.

    ReplyDelete
  5. kuciwa..pepon tahniah jugak buat malaysia..
    semalam tengok sampai game ke-4 kak..pastu tertido..
    sedar2 jer dah blackout..huwaaa..tido la dalam kepanasan..

    ReplyDelete
  6. saya pun berharap sangat-sangat Malaysia menang malam tadi...apakan daya Jepun berjaya memecah dominasi

    http://akutaipkaubaca.blogspot.com/2014/05/memori-piala-thomas-1992.html

    ReplyDelete
  7. Jepun juga yg happy Farah.
    Sebagai rakyat M'sia sedihlah juga tapi apakan daya itu yg termampu.. penat dah mereka main tu kesian juga kan..

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat pemain Malaysia.. mereka dah berusaha sebaik mungkin.. cume rezeki tak de..

    ReplyDelete
  9. apa pun pemain malaysia dah buat yang terbaik....congrats to them and congrats to Japan...

    ReplyDelete
  10. Teringat piala thomas pada tahun 1992 akak keje di matsushita sg way...retro tu

    ReplyDelete
  11. Tahniah juga buat Malaysia sbb berthn hgga peringkat tu...

    ReplyDelete
  12. berdebar haihh tengok haritu..dok berdoa jugak Malaysia menang tapi apakan ada rezeki berpihak pada Jepun.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia