Home » , , , , , , » Cara Halau Cengkerik???

Cara Halau Cengkerik???

Source Extracted from Google
Hu hu hu, macam2 yang uolss cari ek kat Bubblynotes ni??? Hari tu dok cari Cara Buat Serbuk Kunyit Sendiri??? ...dan hari ni cari cara halau cengkerik jugak... Bha ha ha... Dah macam ensiklopedia pulak Bubblynotes.... 

Tak pernahlah iolss kongsi tentang cengkerik ni... selalu dengar bunyi jer krik krik krik.... yang nyaring dan kuat dan kekadang bingit telinga jugak dengar... Nak tidur pun tak lena... la la la... Kalau dalam hutan tu haruslah lagi banyak bunyi cengkerik ye tak??? Yang sadisnya, rupa cengkerik pun iolss tak kenal tau... bha ha ha, hari ni baru sibuk dok Google bila ada yang mencari tentang cengkerik di sini... 

Terbaca juga di sana sini... ada yang mengatakan orang tua2 selalu kata kalau cengkerik berbunyi makna ada "SESUATU" di situ... uhuksss... "SESUATU"??? Macam scary jer bunyinya... sebab ada pulak yang kata ada benda tak elok yang datang... huwaaa... macam2 ek??? 

Tapi cara nak halau cengkerik ni iolss seriously tak tau dan tak pernah buat... tak dapeklah den nak nolong yo... tapi ada terbaca juga suggestion dari seseorang... 

1. Sembur racun serangga...

2. Tidur pakai ear plug...ekekekeke....

3. Kalau banyak dana, panggil Rentokil giteww... 

Hew hew hew... Gitewlah kisahnya, jadi tak dapatlah iolss nak membantu sangat uolss... 

*Pelik2 uolss cari ek? Nanti ada lagi yang menarik untuk dikongsikan... hew hew hew...oh setakat ni tak ada lagi yang menjurus ke arah kelucahan dalam keywords di Bubblynotes...Alhamdulillah... *_^  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cara Halau Cengkerik???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. ni kira mcm 1 stop center la kak farah,, semua boleh cari kt sini hehehe :)

    ReplyDelete
  2. wah...tido pakai earphone...best gak tuh..hihihi

    ReplyDelete
  3. Hahahaha pakai ear plug jela jimat , kan datang sekali dengan set handphonggg. :P

    ReplyDelete
  4. pastikan betul2 Farah...cengkerik atau pelesit...kata orang tua2 kalau pelesit,tangkap dan bakar

    ReplyDelete
  5. Sy tangkap aje.. Pastu cakap kt dia jgn bunyi... Hihi..

    ReplyDelete
  6. Saya slalu beli cengkerik utk makanan ikan kelisa saya hehee.. :D

    ReplyDelete
  7. cengkerik suka melompat2 je kalau masuk rumah.. rimas betul..-..-

    ReplyDelete
  8. segala galanye ade di sini ..haha..

    ReplyDelete
  9. Kalau kat hutan mmg ada ler jumpa cengkerik tu tapi kalau kat umah...ads sesuatukan...

    ReplyDelete
  10. Bunyi cengkerik adakala merdu...best jer dengar.tp kalau dh masuk rumah..dia berbunyi..mmg sakit hati...

    ReplyDelete
  11. hahaha.. Mieya kalau nampak je benda terbang2 ni yang seriau bebenor. Jangan kata nak dekat, terus cabut lari selamatkan diri dulu. kekeke

    ReplyDelete
  12. Ouh gitu . Bru pyka thu . Hehe eh sis dah jrang berdayre ke ?

    ReplyDelete
  13. disini kalau cengkerik bisa dijual sist :D

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak dengar bunyi cengkerik dok KL ni.. hehe

    ReplyDelete
  15. cengkerik kalau kat kampung adalah kan..kalau kat bandar ni macam xde lah pulak..

    ReplyDelete
  16. nasib baik rumah N takder cengkerik.. kalau ada susah nak tidur lena

    ReplyDelete
  17. ada cara juga yer... seronok apa dgn bunyi cengkerik ni hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia