Home » , , , , , , , , , » Lori Senget Sebelah...

Lori Senget Sebelah...

Gambar agak blur disebabkan sambil memandu sambil snap kannn??? Ihikss... Kisah perjalanan pulang semalam... Biasalah Jumaat memang massive traffic congestion... Perkara normal tu... tak ada yang pelik pun. 

Lori senget sebelah... Bukan pertama kali iolss terserempak dengan situasi sebegini... Sama ada lori yang bermuatan penuh, yang kosong... agak beberapa kali jugaklah terserempak kannn???? ^_^.... Dan tiba2 boleh pulak jadi bahan bubbly hari ni... Muahahahaha... 

Boleh tengah2 driving tiba2 dok terfikir... seriau sey kalau tiba2 lori ni terbalik. Kalau yang kosong tu, erk ada ampun sikitlah kot... Kalau yang jenis berat dan penuh dengan muatan tu??? Whoaaaa.... Seriau sangat2 , bukan saja membahayakan pemandu lori serta kelindan lori tu sahaja... tapi juga membahayakan pengguna jalan raya yang lain. Bukan tak ada kes lori2 terbalik selama yang weollss dengar... ada yang memang melibatkan nyawa... ada yang menyebabkan kemalangan serious... Hu hu hu... 

Observant sangat gamaknya iolss ni, sampai sambil driving sambil memikirkan apakah yang menyebabkan lori tu boleh jadi senget sebelah. Perasaan ingin tahu yang tinggi namanya... ahaksss ke sibuk??? Taklah sibuk... tapi concern... bha ha ha... Cumanya macam lori semalam yang iolss sempat snap gambar tu kelihatan seolah2 tayar tak balance sebelah besar sebelah kecik nampaknya uolsss.... Bukan setakat tayar belakang, tayar depan pun sama... Sebelah driver kecik, sebelah kelindan tayar lain saiz... Hurmmm.... 

*Agak2nya uolsss pernah jauh sampai ke sini tak pemikiran? Ahaksss.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Lori Senget Sebelah..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

30 comments:

  1. Ni betul² bahaya.....muatan apekah yg lori tu bawa?

    ReplyDelete
  2. Sama macam yang Eraz jumpa hari tu... http://www.erazfadli.com/2013/08/nampak-tak-apa-masalah-lori-ni.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula eraz cam lebih kurang jer farah tengok... hu hu hu...

      Delete
  3. takut jugak kalau drive sebelah lori macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sebab apa kan??? memikirkan risiko terbalik tu jer...

      Delete
  4. ya Allah,seramnyaaa tengok lori ni,nampak macam tunggu masa je nak terbalik,ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada muatan lagi seram kot??? nak nak lagi yang lagi berat dan penuh...

      Delete
  5. Ngeri tu dear..kita paling suspen bila drive next tu tanker atau bas dua tingakt. Then masa cornering lagilah...takut dia terbalikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. my driving selalunya either i will stay following at the back ataupun try to overtake...

      Delete
  6. Replies
    1. bukan takut dear tapi risau... hu hu hu...

      Delete
  7. Menakutkan la sis..adehh memang lya tak berani nak dekat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ada ikut belakang atau overtake tu jer...

      Delete
  8. husna pon selalu jgak jumpa.. dah la naik moto, risau je..
    lepas tu mula la fikir mcm2.. dan buat keputusan lebih baik follow je bontot dr pintas dya..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum . aah . ain pun kalau nampak lori senget mcm ni . selalu membayangkan . macm mana lah kalau tetibe terbalik . ngerilah nampaknya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ain... nampaknya ada geng ni yang membayangkan perkara yang sama ni...

      Delete
  10. Eii takut kan tgk. Takut terbalik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer kak, kekadang terfikir diaorang ni tak perasan ke yg lori diaorang ni senget sebelah... ^_^

      Delete
  11. Replies
    1. bukan setakat membahayakan lori tu jer tapi akan melibatkan orang lain juga...

      Delete
  12. bahayaaa akak tngkap gmbar smbil drive cam tu..
    tapi lori tu lagi bahayaaaa -.-'' be careful next time sistaa =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah tak ada apa2... self timer camera and phone holder kan ado?

      Delete
  13. Sama ada nak follow buntut lori tu @ potong lori tu cepat2...

    ReplyDelete
  14. Huiii... Mmg cepat potong klu de peluang.. Klu follow pun jauh ke blkang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes maria, exactly itulah yang akan kita buat kann???

      Delete
  15. bahaya ni..kalau camni nak memotong pun takut kak

    ReplyDelete
  16. bahayanya tu Farah..

    prnh dl masa preg..time tu tngh sarat..rasa mcm tak sedap hati brada di blkg lori yg muatanya penuh dgn tayar..lps tu mta hsbn potong kdpn..time potong tu..aduh..bdebar2 tau Farah..hihi..tp bla d dpn baru rasa lega sikit..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia