Home » , , , , , , , , , , » He Loves Everything In Yellow!!! Fe-feeling Royal Ash???

He Loves Everything In Yellow!!! Fe-feeling Royal Ash???

Satu perkara yang iolss perasan dengan Ash adalah dia sangat sukakan warna kuning!!! Hu hu hu... Huh? Fe-feeling royal Ash??? Seriously, apa sahaja object yang berwarna kuning menjadi favourite Ash... Suka sangat dan happy sangat if nampak warna kuning or pakai baju warna kuning.

Handbag mummy pun jadi mangsa walaupun it's mustard in colour. Kategori keluarga kuning jugak kannn??? Bha ha ha... Suka dia dok tarik2 tali handbag tu dan dah pandai dah nak buka dan selongkar. Dushhh... tunggu sikit hari nanti dia dah pandai selongkar, habis handbag mummy jadi mangsa keselongkaran dia macam Abang Emir dia buat kat Farah... Ha ha ha...

FM yang Mama Maszull kirim sebab iolss jadi top commentator di blog Mama tempoh hari pun dia minat sangat. Setiap kali pergi dapur, berdiri depan peti ais... mesti dia dok perhati and aim...lepas tu bercita2 dan berhajat besar nak cuba capai... Thank you GrandMa bagi Ash FM Legoland ni. Erkss... Ash  nak pergi Legoland ke??? Tunggu Ash dah besar sikit dan dah pandai jalan yer nak??? Kita pergi Legoland dan boleh jumpa GrandMa sekali nanti. Hew hew hew... Jumpa Aunty Mia pun boleh...
 
Dikatakan warna kuning ni merupakan warna kegembiraan dan imaginasi... memang panjang pun akal Ash ni...ada2 jer imaginasi dia...bha ha ha... apakah? hanya mummy yang tau akal kancil Ash ni. Ihikss... Warna kuning dikatakan menjadi pilihan seseorang yang mempunyai minda yang sukakan cabaran. Ok, gugur jap jantung mummy. Aiyarkss... jangan yang risky2 sudahlah.... Dibuatnya dok minat sukan2 xtreme...Pengsannn mummy.... 
 
Kuning juga selalu dikaitkan dengan personaliti seseorang yang ceria dan penuh dengan sense of humour yang tinggi. Ha part ni memang menurun habis dari Abah Ash... sangat suka bergurau senda dan juga pandai menyakat2 walaupun baru berusia 4 bulan coming to 5 months... Hew hew hew... Tapi comel jer mummy rasa bila dia menyakat... Kuning merupakan warna yang juga dikaitkan dengan intelektualiti dan segala bagai yang berkaitan minda. Seseorang yang menggemari warna kuning mampu untuk hadir dengan pemikiran yang kritis dan pendapat yang bagus... Tu diaa.... Banyaklah kritis dan pendapat yang dia nak bagi kat mummy sok2 dah pandai bercakap ek? Ok, we'll see how... Hua hua hua... 
 
*Macam nak kena cari Baju Melayu Bayi warna soft yellow macam baju tidur Ash kat atas tu jer ni gayanya untuk raya ni for Ash??? Ha ha ha... 




Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel He Loves Everything In Yellow!!! Fe-feeling Royal Ash???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, April 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

37 comments:

  1. salam. hee comelnya baby akak :)

    ReplyDelete
  2. Cerdik Ash ni Farah. Kecik-kecik dan menampakkan minat warna yg mana satu. Farah pun alert. Baju Melayu baby ada jual Farah. Mesti tambah cute nanti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you kak, In Shaa Allah mudah2an dia menjadi anak yang cerdik dan bijak serta soleh.... ha tu lah, tak sabar nak cari baju melayu dia kak, nanti boleh ambik gambar dan tunjuk kat akak...

      Delete
  3. aunty tak suka yellow la ash.... next year ash suka red la pulak k...hhheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, nanti kita pakaikan ash red jugak yer...

      Delete
  4. otak ash dah berhubung diantara warna...rasa...dan lain-lain..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss dia dah berkembang dah, lepas ni sibuklah tanya kenapa dan kenapa ni... hik hik hik...

      Delete
  5. hehe.. comeynya Ash.. xpe, mn tau nnt da besar kawin dgn anak raja hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah gitewww, In Shaa Allah, who knows kan kak Alycia...hik hik hik...

      Delete
  6. oohh peminat kuning ke Ash? nanti suruh mummy carikan baju raya warna kuning ye? hehe. By the way, Ash semakin hari semakin comel dan bam bam la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thank you aunty kenit... he he he..nanti mummy cari baju melayu soft yellow ek?

      Delete
  7. Dah lama tak singgah sini, dah besar dah dia ya.. Huhu akak, sempena nak raya ni, jom join contest ringkas dari Shakira. Mana tahu rezeki :)

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2014/04/contest-nama-biskut-paling-kreatif.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dear... sihat? yelah aunty dah besarlah aunty takkan nak kecik jer...hik hik hik, In Shaa Allah, ada kesempatan nanti akak join yer...

      Delete
  8. kuning..
    kasi can dulu warna kuning..
    nnti uncle hasut kaler biru pulak.
    hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boringlah uncle shark warna biru...bha ha ha....

      Delete
  9. kuning this year for raya? ada berani? jom sama2 kuning ngan mamalong

    ReplyDelete
  10. Wah... Wrna anak raja nih... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah fefeeling royal pulak dia, tapi semalam pakaikan dia kuning lagi, ya Allah suka betul dia...

      Delete
  11. amboi...dh da tema kaler tuk ry ni ke?sy x tau lg nk beli kaler apa

    ReplyDelete
  12. Hehehe.. semakin comel la ash.. geram aunty farah tgk tau.. akak bersedia la.. dh hint2 tue.. nnti lepas nie habis la semua barang dlm handbag kena selongkar..boleh geng ngn abg emir dia la nnti.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya dia belajar ngan abang emir ni kot farah? he he he... diaorang jumpa dalam mimpi...

      Delete
  13. Replies
    1. ha tulah kak KA, fe-feeling royal pulak dia...

      Delete
  14. berkenan pulak tengok handbag farah..akeke..kecik2 dah pandai pilih kaler ye sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. handbag basahan namanya tu mar... he he he...

      Delete
  15. Replies
    1. segala yang berwarna kuning dia minat ros...

      Delete
  16. warna kuning menyerlah sebab tu ash suka kot kak..sweet gak tu baju melayu warna kuning..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia