Baju Melayu Bayi

Source Extracted from Google
Uhukss puasa pun belum lagi... memang sangat2 over excited mak budak yang sorang ni kannn??? Macam dia sorang pulak ada anak... Al-maklumlah orang baru dapat anak.. Erkss, baru ke? Dah nak masuk 5 bulan berlalu dah pun...Muahahaha... Ramadhan baru nak menjelma tapi iolss dah sibuk dok fikir pasal baju melayu untuk Ash... Bha ha ha... Kecam dulu diri sendiri sebelum orang lain kecam... ^_*... 

Tengah memikir warna tema weollss dua beranak untuk tahun ni... Abah Ash??? Tak tau lagi tengok sama ada dia nak in atau tak in. ^_*... Yang pasti mak dengan anak harus sedondon giteww uolss... Ha ha ha... Mummy macam biasalah tak habis dengan PINK!!! Tapi Ash tu lelaki... he's a boy... Takkan nak bagi pakai pink senalar jer pulak... Erkss ada ke Ash baju warna pink??? Kejap ek iolss fikir... Belum lagi... Ha ha ha... 

Tak salah pun boy nak pakai pink tapi jangan selalu2lah...Takut2 nanti lain pulak jiwanya anak iolss... Ahakss tak rela ok??? Bha ha ha... Mitos ke realiti ke ni??? Hurmmm... Makanya mummy terpaksalah pakai PINK berasingan dengan Ash... mungkin raya kedua ke? raya ketiga ke? Macam comel jer bila imagine si kecik molek tu pakai baju melayu. Mesti geram jer tengok nanti ni... hik hik hik... Ok tak sabar... tapi hakikatnya harus sabar... The time will finally come... 

Ni sebenarnya ni intipati entrinya ni... iolsss kan tak ada experience lagi... inilah baru pertama kali nak sambut raya dengan anak sendiri kannn??? Pas tu sibuk dok imagine dan berangan nak tengok anak tu berbaju melayu bagai... haruslah... cuma tempat nak beli saiz kecik molek tu... Tempah memang tak lah kot... Ikut style iolsss beli siap jer... semua baju2 kurung iolss memang beli siap belum pernah ada yang tempah lagi ok??? Ha ha ha.... Ada siapa2 yang nak sponsor or hadiahkan iolss baju kurung ke??? Bha ha ha... iolss pakai saiz M ok??? tak layak lagi pakai saiz S, saiz S tu masa zaman2 sebelum kahwin dulu bolehlah... lol... ni yang gigih usaha nak pakai S balik ni... denggg...

Berborak dengan one of my BFF dan she suggested that iolss pergi carik kat JAKEL... katanya JAKEL memang melambak baju melayu bayi..tak kisahlah saiz apa yang weolls nak semua ada... hurmm... good idea ni, harus terjah jugak ni... she mentioned tak payah risau sebabnya memang akan ada saiz... menarik tertarik dan memang da bom ni... ha ha ha... Excited pulak tetiba kann??? Ada juga survey online... tapi that was last year design and collection... cantik jugak, tapi takkan nak pakai last yer punya design kannn??? Haruslah nak yang IN dengan perkembangan semasa... (amboiii melampau, ni anak yang nak pakai baju melayu ke atau mak yang nak berfesyen bagai... nasiblah Ash dapat mummy yang jadi fashion lover ni, macam ni la gayanya)...

So uolss2 yang punya hero dan telah berpengalaman tu, boleh kongsi sikit??? Iolss tau ada yang tempah tapi mesti ada antara uolss yang beli siap juga kannn???

*Melampau over excited mummy Ash yang sorang ni... jauh sangat pemikiran...tapi seriously I can't imagine Ash in baju melayu... Alahaiiii....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baju Melayu Bayi, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 19, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. tula kak cepat klik tu, aik dah baju melayu??? rupanya mama Ash yang excited ek, kena beli cepat masa raya kalau nak bertema la, nanti ada saiz takda warna pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah nak kena start membeli dah ni...

      Delete
  2. Kalau nak sedondon sefamily yang havoz dan glemer..ahakss..of cos le kene tempah Farah.. baru fit dan kene je kat badan.. biasa yg ade sedia size tu untuk plain color je

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously tak pernah tempah pun sebelum ni, semuanya beli yang siap jer...

      Delete
  3. Ari tu Jakel ada buat sales clearkan stok jualan siap buka khemah besar ngalahkan kenduri kawen, N dapat beli kain perca murah-murah dan paling penting baju melayu aby asy.. kain cantik, harga RM35 gitu. oklah harga. murah dari booth yang buka waktu puasa

    ReplyDelete
  4. biasa la kak. first child. hehe. i will act the same way nanti when i have my own anak. hehe.

    ReplyDelete
  5. Mesti comel ash pakai baju melayu nanti ;D

    ReplyDelete
  6. budak2 pakai baju raya comel je...takpe, baju raya budak2 banyak cuma kena cepat cari sikit...takut2 warna yang nak tu dah abis...

    ReplyDelete
  7. x sabau nak tgk ash berbaju melayu..sure kacak ensem kalah babah dia hahaha

    ReplyDelete
  8. excited. mesti meriah raya tahun ni dengan anak

    ReplyDelete
  9. Mesti comel je nnt ash pakai baju melqyu..tp tu la.bdk ni klu tgk pakai ap pon rasa comel je...

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan. Memang menarik cerita baju dan keluarga.

    ReplyDelete
  11. Wow.. Ke-excited-an mummy ash memang terasa! Haha. Good luck with it. Im sure he'll look adorable in them ^^

    ReplyDelete
  12. Anak2 Lya yg dua org tu walaupon kecik masa mula2 raya mmg dah pakaikan baju melayu ...Ash dah 5 bulan mmg boleh sgt la nak pakai ..Ok aper ..hehehe mesti COMEL & HENSEM ..

    ReplyDelete
  13. wah....bergaya sakan let tahun nie...

    ReplyDelete
  14. baju raya memang kena cari awal kak.. itu memang normal. hihihi. kita ni kan kena bersedia dari awal. Macam Ros pun kalau sembang bab baju ngan husband, mesti beliau akan jawab, puasa pun belum dah nak pikir baju raya. hikhik

    ReplyDelete
  15. kene tempah lah kot kak, baru kena size..kalau membeli nanti ada yang kurang lebih lak.mesti hensem bergaya ash berbaju melayu :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia