Home » , , , , , , , , , , , , » Beza Keadaan Dalam Kereta Sebelum & Selepas Ada Anak...

Beza Keadaan Dalam Kereta Sebelum & Selepas Ada Anak...

Kalau dulu sebelum ada Ash... dalam kereta cuma ada collection kasut serta barang2 persendirian yang lain... tapi sekarang... tiba2 terasa yang wah macam2 ek yang ada? Sampaikan ada masa2 terasa penuh pulak kereta iolss... Muahahaha... macam terasa tak cukup space pulak nak letak barang2 ... hew hew hew... apakah itu maksudnya mummy dah kena mula fikir untuk upgrade kereta??? Oh no... not yet for the time being... Itu baru Ash sorang... kalau jadi 2-3 orang??? Agaknya lagi banyak lagi barang kot? Muahahaha... 

Apa tambahan barang2 tu? 


Ini tak adalah makan space yer tak? Cuma tempek jer kat cermin kereta... bezanya dulu tak ada signage ni... now dah ada... kekonon nak gebang kat orang... like as if, hey i got baby inside my car... hik hik hik... so please tolerate with me... 

Hamik ko, dulu mana ada stroller dalam kereta... now dah ada stroller... terpaksa diletakkan di passenger seat depan instead of bonet sebab bonet tak muat... Muahahaha... Tapi jarang2 dah bawak stroller nowadays sebab Ash lebih gemar atau suka duduk dalam baby carrier dia. And mummy pun feel lebih comfy bawa Ash dalam baby carrier cause he's always near to me... rasa secure dan senang sikit... Al-maklumlah most of the time banyak bergerak sendiri... At least, if Ash dalam baby carrier it would make things easier for mummy... 

Satu seat space dah tentu2 untuk car seat... So kat situ jer orang lain dah tak boleh ganggu dah... Bha ha ha... gambar lama ni masa Ash masih berumur 1 bulan setengah cam tu... baju pun besar jer tengok kalau nak banding dengan size dia yang kecik molek tu... ha ha ha... 
Bantal yang banyak untuk tujuan beradu boss kecik... Ha ha ha... contoh kejadian hari ni... Sedap jer tidur kan lepas dapat aircond? dan penat berjalan dengan mummy? Ini betul2 sesi melepaskan penat tadi ni... 

Bezakan??? keadaan dalam kereta sebelum dan selepas ada anak??? Penuh dengan barang anak jer dalam kereta... Pheww... tapi memang beza pun... Sebelum dan selepas ada anak tentulah ada perbezaan dalam persekitaran dan diri kita... Iolss dah rasa dan dah terperasan... Hik hik hik... Walaupun ada perbezaan dari keadaan yang sebelumnya, yang penting kita happy kann??? 

Pada yang bakal2 tu uolss akan merasa sedikit demi sedikit perbezaan yang mengujakan serta menyeronokkan ini... 

Layan entri santai dulu yer peeps??? Iolss busy sikit, ada tetamu yang nak bertandang ke rumah petang ni... Tengah sibuk buat preparation... a.k.a. masak... ekekekeke... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Beza Keadaan Dalam Kereta Sebelum & Selepas Ada Anak... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, March 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. Replies
    1. macam nilah rupa gayanya... hew hew hew...

      Delete
  2. Mmg berbeza... Sbb tu lpas ank sorg upgrade kereta amik perdana pula sbiji tpi second hand je la... Sebab kami selalu travel blik kg sy kt utara kg suami kt selatan.. Mmg letih klu nek viva je... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apalah maria asal ada, dari takdo? yang penting kereta tu boleh bergerak...

      Delete
  3. memang macam tu la... penuh dengan barang anak je. tu belum lagi nak dibawa jalan2 jauh, lagi banyak nak kena bawa termasuk buaian.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa... buaian!!! 10 tahun travel balik kampung bawak buaian... !!! adeh... cukup dah kut... :p

      Delete
    2. nasib baik Ash tak tidur buai kak...

      Delete
  4. seronok kan? tapi my children sorang pon tak mau duduk dalam stroller tu... letak kejap saja... nanti dorang menggelisah semacam lepas tu keriau.... heran macamana anak orang lain boleh dok diam dalam stroller... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ash pun tak berapa nak duduk dalam stroller brother... dia prefer baby carrier...

      Delete
  5. mak aii, camni farah kena saving utk beli mpv ni, tak pun bas ke, hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah MPV kalau ada rezeki kak... dah bincang2 dah dengan my suami...

      Delete
  6. tu sbb bila ada anak , keta penuh dgn brg mrk jer ... tu baru seorg , klu 2 , 3 ,4 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 2,3 dan seterusnya... macam rumah bergerak kot?

      Delete
  7. Hikhikhik... kereta saya taska bergerak... macam2 si sarah tampal.... conteng.... herrmmm.... xbole nak cakap da... hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah taska bergerak... kenapa bagi Sarah conteng dalam kereta ayu? hu hu hu

      Delete
  8. emm..sama je cam saya..kete saya lg cumel tau..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he dapat bayangkan tu mar macam mana...

      Delete
  9. Dulu masa anak N kecik bawa la stroller sampai penuh bonet tapi dah besar tak payah dah sebab dia pun takmau duk dalam tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa sekarang dah tak bawak stroller dah sebab Ash lebih suka duduk dalam baby carrier...

      Delete
  10. macam-macam nak isi dalam keter kalau ada baby.....

    ReplyDelete
  11. beza, memang berbeza..kena tukar keta besar lepas ni kak

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia