Home » , , » In Trend: Pelikat Pants!!!

In Trend: Pelikat Pants!!!

Source Extracted from Google
Mula2 tengok dulu Afdlin Shauki pakai Pelikat Pants ni semasa rancangan Super Spontan kot??? Ahakss... tak berapa nak menghingat sebabnya sejujurnya saya bukanlah follower tegar siri2 seperti MLM, Super Spontan, Betul ke Bohong and so on so forth, sekadar tengok kalau ada sesiapa yang kat rumah berminat nak tengok...dalam erti kata lain tolong layan tengok sama... wakakakaka...kuasa remote bukan ditanganku... Kalau ada papa, papalah dengan bola-nya...kalau mama dengan apa saja yang dia minat...kalau suami, movie biasanya dan dia yang rajin buka rancangan2 seperti ini... ^_^.... Selebihnya nan hado... kalau iolss ni melayan siri2 favourite iolss lah...wakakakaka.... which is sometimes kena cop dulu kalau nak tengok, but then diaorang pun suka sama melayan... ha ha ha...

Tengok Afdlin pakai mula2, ingatkan dia pakai kain pelikat and I'm not surprise sebab orang seni kannn??? Ada pelbagai gaya giteww... Tapi lama kelamaan...ooo seluar rupanya... Gojessss pulak tengok... Kain pelikat telah di-make over sehingga menjadi seluar dan di komersialkan... 

Source Extracted from Google
Rupa2nya, Afdlin sendiri yang menjual Pelikat Pants ni dengan nama B.O.B by Afdlin Shauki ... Sesiapa yang berminat tu bolehlah ke B.O.B. by Afdlin Shauki untuk mungkin barang kali mencuci2 mata uolss ataupun mendapatkan maklumat lanjut tentang Pelikat Pants ni... Pelikat Pants dengan Afdlin Shauki nampak suit... dan kena gaya... and few others pelawak that I saw... tapi kat luar belum pernah tengok lagi the men out there who dare to try... ha ha ha... pandangan mata saya setakat ni belum pernah nampak lagilah kalau outing di mana2 sesiapa mengayakan Pelikat Pants... or else mereka ada beli Pelikat Pants ni, cumanya tak pakai selain dari kawasan perumahan... maybe not daring enough to be in the fashion statement kot??? My honest opinion, it is a fashion statement and revolution... and those who always in-trend and dare to try, diaorang tak ragu2 pun nak try out to wear it... apakah mungkin akan kutemu di Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014??? ... *_^ Who knows kan ada di antara abang2 kita yang memakai Pelikat Pants semasa event tersebut??? 

*Pelikat Pants...kain pelikat telah dikomersialkan, Batik Pants pun tak mustahil juga kann??? Ladies are we daring enough to try it out??? *_^ Till then cheerios for now!!!! Daaaa.... (macam nak pergi mana2 jer kannn???)

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel In Trend: Pelikat Pants!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

37 comments:

  1. yelah,...masa super spontan tuari pun diorang pakai nie kan..ada jugak dancer yang pakai pelikat pants nie kan farah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dancer pakai pelikat pants farah tak perasan kak eda, ada ek...wahhh...

      Delete
  2. pelikat dah di komersialkan sekarang..y not we try to wear pelikat pants...cool....

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, I'm just thinking whether we are daring enuf to wear it outside from the house...la la la...

      Delete
  3. Kwn sy de jual pelikat pants ni... Skrg ni dia nk buat batik pants pula... Mcm kelakar je tgk org pakai.. Ni kan style org jawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup maria, jawa style...wah kawan maria buat yer... he he he...

      Delete
  4. anak buah diorang bocey pun pakai :D

    ReplyDelete
  5. haah tengah trend sekarang ni..member jual rm65/pcs

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira murahlah tu mar, rm65/pcs... akak tengok ada yang sampai rm95/pcs...

      Delete
  6. x dapat dibayangkan klau ayah kita yang pakai...hahaha, mau pengsan mak kita...

    ReplyDelete
  7. Biasalah tengok pelikat gini Farah.... biasanya kat pantai banyak le jumpa...kain batik pants pun ada....sebab retis yg pakaikan terus jadi trendkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa saja yang retis buat memang akan jadi trend...hu hu hu...

      Delete
  8. adik ipar akak pun dah beli pelikat pants...simple....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah adik ipar akak pun minat juga...he he he..dia pakai pergi outing tak kak???

      Delete
  9. kat pasar malam pun dah ade jual pelikat pants ni tapi yang penting bukan jenama BOB...huhu

    ReplyDelete
  10. Dah serupa seluar Aladin..he..he

    ReplyDelete
  11. hooo dia la pencetus style gini...tgk mmg pelik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak gayanya memang dialah pencetus ni...he he he...

      Delete
  12. akak, atau sesapa yang berminat boleh usha entry ini..;-)

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/02/pelikat-pants.html

    ReplyDelete
  13. kalau batik tu dah lama sangat dah kak...perempuan selalu tak kisah sgt...lelaki yg takut sikit dengan perkataan "fesyen"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. really lelaki takut dengan perkataan "fesyen"???

      Delete
  14. laaa farah, aka pernah la sangat tengok, sekali je, hi hi..akak perati..org ni pakai apa yek, nampak cam kain pelikat, tapi macam seluar pun ada..lamala jugak akak meratinya, nasib baik org tu tak perasan..

    ReplyDelete
  15. trending now kan..kain pelikat jadi seluar tu :)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum farah..trend baru skg ni...;)

    ReplyDelete
  17. mmg gorges..Encik Suami pun sibuk nk membeli benda ni..CN lak suka wat seluar dari kain batik..gorges tau!

    ReplyDelete
  18. pernah terserempak sekali dengan orang pakai camni,
    sekali tengok cam kain pelikat tapi seluar rupanya,
    kreatif sungguh..hehee

    ReplyDelete
  19. I thought we have batik pants already.. o.O Ive a few last time..

    ReplyDelete
  20. Idea utk batik pants tu.....eerrrr..hahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia