"Cukur Bantal"

Source Extracted from Google
Salam Ahad uolsss!!! Cita2 semalam lepas menonton Fear Factor nak menciwi di Bubblynotes... tapiiii harammmm... akhirnya kuhanyut di dalam lautan mimpi bersama Ash... hik hik hik... tu namanya mummy dah keletihan sangat dah tu... 

Cukur bantal??? Kalau mak2 kita, nenek2 kita dah biasa dengan terms ni. Youngsters macam kita ni ada yang pernah dengar dan ada tidak. Bukan bantal tu yang dicukur ek uolsss.... Ha ha ha, macam mana pulak nak cukur bantal ye tak... common sense... 

Cukur bantal adalah seperti yang kelihatan dalam gambar di atas yer... Berlaku kepada baby, dan setakat ni tak pernah dengar lagi orang dewasa yang rambutnya dicukur bantal. Muahahaha... 

Cukur bantal atau bald spot, yang mana kalau kita observe, bahagian belakang kepala baby rambutnya tak ada... kosong, zero, yilek pochi...sebabnya kemungkinanlah, baby baring jer kannn??? bila baring jer, bahagian belakang kepala berpeluh serta basah, rambut tu putus masa berpeluh serta basah bila baby mengeleng2 kepala ke kiri dan kanan. rambut basah kan lembut? lagi2 rambut baby, so senang putus... lama2 botak... ahaksss... pepandai jer iolss kannn nak buat2 teori bagai... ahaksss ^_*... 


Macam Ash ni, hu hu hu... rambut bahagian depan dah mula slowly growing and halus2 jer tapi dah nampak rambut dah, tapi rambut bahagian belakang, huwaaaa nan hado lagi!!! Rindu nak tengok Ash berambut... Abah Ash kata rambut anaknya ni cukur bantal kat bahagian belakang kepala ni. 

But no to worries ok??? Sebabnya rambut itu akan tumbuh juga nanti dan tumbuh dengan sekata... he he he ... 

*Seriously tak sabar nak tunggu Ash berambut semula.. 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Cukur Bantal", diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, February 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

38 comments:

  1. oh mcm tu...ingatkan rambut baby kena ulat ke hape...hehehe

    ReplyDelete
  2. mak saya kata kalau ank ade 'cukur banta' ni kn tandanya akan ade adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tifa ada adik??? he he he... kita tengok nanti...

      Delete
  3. kalau kepala baby asyik baring saja memang kena cukur bantal....tapi bila dia dah besar sikit tak der lagi cukur bantal....

    ReplyDelete
  4. Hehe... Boy mmg lmbt tmbuh... Tpi girl pun de juga jnis rmbut lmbt tmbuh... Buh bedak sejuk atau myk zaitun utk bg cepat tmbuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak letak air rendaman kacang hijau maria, minyak zaitun pun ada letak, boleh cuba tu bedak sejuk tu...

      Delete
  5. Ni semua baby pun mesti kena..hehehe..kat belakang kepala mesti takde rambut, jambul jak yang meninggi....:D

    ReplyDelete
  6. biasa berlaku tu..rambut mmg akan tumbuh semula cuma perlu masa jugak la..hihii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah rindu nak tengok ash versi berambut...

      Delete
  7. hee tapi comelnyaa je tgok baby yg takde rambut kt blkng hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. amal baby kan semua comel, mana ada yang tak comel??? he he he

      Delete
  8. baby selalu mcm tu kan..ehh tembam nya ashrasa macam nak gomol2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan kak lya, ash takkan nangis... percayalah... ^_*

      Delete
  9. Oh xpenah dengar plk. Hehe. Comel nya Ash..geram dgn pipi die tu ^_^

    ReplyDelete
  10. Untuk sementara waktu je..hehe., lepas tu kembali comel,cute dan sweet..

    ReplyDelete
  11. ee..pipi tu labuh je kan. aunty anim nak gigit skit boleh? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aunty anim, gigit jangan sampai luka tau... nanti ash nangis... ^_^

      Delete
  12. Ambooii pipi Ash tu!!! Kisss sket!!! :D

    ReplyDelete
  13. as salam,
    zaza pun biasa dengar baby kena cukur bantal.. alhamdulillah, anak sedara zaza ok. skrg pon tengah botak hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa kalau cukur bantal rambut memang akan tumbuh...

      Delete
  14. Ank sdara ayut dulu pon ada.tp lpas tu elok je tmbuh semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni tak sabar ayut nak tunggu rambut Ash tumbuh balik...

      Delete
  15. kebanyakkan baby mmg kena kan kak sbb sokmo baring. in shaa Allah x lama lagi sma sama kita tgk Ash berambut ye..

    ReplyDelete
  16. rindu giler dengan istilah cukur bantal hahaha.

    ReplyDelete
  17. wahh ash makin bam2 la...geram kat pp..geget bleh???
    hahahaha ^o^

    ReplyDelete
  18. Tula tu..kalau baby tengah tido kita kena rajin alih alih kan position kepala baby kita ..kalau tak memang kena cukur dek bantal..kesian..

    ReplyDelete
  19. mmg slalu perasan baby rambut cmtu..
    baru tahu nama dia.

    ReplyDelete
  20. sebab die baring je kan..so susah rambut tu nak tumbuh kat belakang..dah besar nanti xde la baring je so pertumbuhan rambut macam biasa :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia