Home » , , , , , » Senang Ke Susah Bangun Pagi??? ^_^

Senang Ke Susah Bangun Pagi??? ^_^

Source Extracted from Google
Muahahaha...siapa yang mengalami masalah seperti ini bila nak bangun pagi "uols"??? Tak dinafikan mesti ada di kalangan kita yang mempunyai penyakit ini...ekekekeke.... tipulah kalau tak ada, mesti ada kan? kan? kan?

Pada hakikatnya tak salah jadi 'burung hantu' memalam "uols"...ha ha ha...asalkan tak mengganggu rutin harian keesokkan harinya...salah satu contoh orang yang sering jadi 'burung hantu' di waktu malam dan susah nak tidur adalah Cik Puan Bubbly sendiri... tapi oklah tu kan??? "practice" awal2 jaga malam...muahahaha... *_^ ... Ada "problem" bangun pagi??? Setakat ni, Alhamdulillah belum ada masalah lagi... tapi kalau terlampau penat tu memang tak boleh nak cakaplah...mesti terbabas sikit punya... tapi biasanya tak...kalau nak terbabas pun biasanya "weekend" jer lah... 

Bila menengok gambar kat atas ni, tergelak2 kecil sendiri pun ada...hik hik hik...

*Ini agak2 kalau letak jam loceng bebanyak kat tepi katil dan berbunyi serentak bangun tak ni kalau dah kes macam ni??? Tapi sekarang ni mana ada orang yang pakai jam loceng sangat dah...semua dah pakai "handphone" ye tak? Katanya "smartphone"... hik hikhik... Kalau ada orang lain kat rumah tu, bolehlah tolong siramkan ais batu kat muka tu, baru menggelupur bangun... hua hua hua... *_^

**Lewat2 lewat "up" entri hari ni.... sebabnya bersantai2 dan siapkan tugasan blog yang lain dulu... ihikss... lepas ni baru fokus dengan entri and jenjalan naik "flight" dan "landing" kat blog "uols"... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Senang Ke Susah Bangun Pagi??? ^_^ , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, November 20, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

60 comments:

  1. kalau boleh jam handphone tu banyak kali bunyi baru bagun..sebab tu jam handphone akak cepatkan 10 minit...

    ReplyDelete
  2. zman anak dara agak susah bgun pagi.. mmg lah pengejut tidur yg setia.. hehe.. dan penyakit tu smpailah ke alam khwin... mula2 khwin mmg suami kejut bgun pagi.. hehe.. tapi dia ok je... pastu zmn breastfeeding baby, pun ssh nk bgun sbb berjaga bgun malam kn... skrg dh boleh bgun pagi mcm biasa...dan sediakn sarapan... ALhamdulillah... semakin baik dah bgun pagi.. tak perlu set alarm lagi..

    ReplyDelete
  3. senang bgn pagi...alhamdulillah...:)

    ReplyDelete
  4. tb jenis sng terjage if dgr org jalan..terus da terbangun..tp kt pic teruk naa nk bgn nye hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau jaga pun, asyik snooze je jam henset tu.. hehe

    ReplyDelete
  6. KA biasanyer mudah saje, dgr je azan subuh sure terjaga punyer hehehe.. done nuffnag yer !

    ReplyDelete
  7. saya kalau dah letih sgt kak, bangun tetap bangun tapi sampai je ofis, masuk surau tido dulu. nasib saya mmg smp lbh 1 jam sblm waktu masuk keje..hehehe

    ReplyDelete
  8. saya terus terang memang susah sangat nak bangun pagi..memandangkan skrng blm punya kerja..nah ambek kau..wkwkwkwk~

    ReplyDelete
  9. time skolah mmg slalu cmni kak..
    hehe..
    mmg pagi2 wajib buat aksi pic nom 2 tu.
    hehehe.

    ReplyDelete
  10. Jam locong I mesti lah my husband.. haha nak harap bini dia bangun mmg tidak lah..

    practice yer Farah, tak berapa hari je lagi ni nak kena jadi burung hantu hehe

    ReplyDelete
  11. snooze setiap 5 minit kak,susah betol saya nak bgn..haha. bgs akak ni senang bangun pagi..

    ReplyDelete
  12. miera pun ada masalah macam ni jugak kalau stay up buat kerja malam2 huh jangan cakap lah dah set alarm pun memang takkan bangun

    ReplyDelete
  13. Tertonggeng mcm tu sekali..haha..macam pnh buat je ni...sya ni mmg jenis susuah nk tido..cpat je terjaga..huhu

    ReplyDelete
  14. hehehe tersenyum gak umi tgk pic tu...kalu hari cuti bercinta gak nak bgn...tp kalu hari kerja kena kuatkan diri utk bangun kalu x ada yg menjawab punch card merah kang :)

    ReplyDelete
  15. Ada ke orang sampai gitu Farah....hehe kalau dah umur umur mcm Okje ni tak de kot hoho....kalau ada gak mmg nak kena sekolah ni hehe

    ReplyDelete
  16. Susah giler kak..hahahahaha.... kalau iman tak kuat memang sampai kepetang..

    ReplyDelete
  17. Sampai tergolek dr katil tak pernah lagi. Haha. Tp stakat main snooze alarm tu biasa dah. Ugh.. Another 5 minutes, berkali2 jadinya. Haha. Huiii..

    ReplyDelete
  18. sally senang gila bangun...even sally tido pukul 3-4 pagi pun...pukul 6.30 mesti mata celik :P

    ReplyDelete
  19. ms skolah dulu ada la..skrg da xboleh..hihi

    ReplyDelete
  20. wahahaha..buruk beno rupe katun tu..punyelah payah nak bangun..hehe :)

    ReplyDelete
  21. hehe teruk bebenau tu...
    senang je bgn pagi...diri sdri perlu gerakkan bdn utk bgn sdri..kena set dlm otak tu utk bgn.. ^,^

    xssh pon kan =D

    ReplyDelete
  22. Sejak amal makan suplemen ni waktu pagi rasa cergas sangat.. Dah tak lemau2 cam dulu.. Alhamdulillah.. =)

    ReplyDelete
  23. terus terang, Ros agak susah sikit. tapi, kalau dah set malam tu ada hal keesokkannya, segar bugar je bangun terus.. dah tak liat.. hihihi

    ReplyDelete
  24. time cuti sekolah nie boleh ler bangun lewat sikit nak gi kerja....tapi mind akak dan set sebelum kul 7 pagi dah sedar...time azan subuh pun dah sedar...rumah dekat dgn surau...

    ReplyDelete
  25. sy pun jenis yg burung hantu last2 susah tido. haha.. kdg2 geram jugak, rasa mcm nak gam mata pun ada.. tapi nanti takleh nak buka pulak. hehe

    ReplyDelete
  26. sebelum nie mmg mcm nie
    tapi bila usia sudah msk 30an nie
    ok jea dah bgn pg

    ReplyDelete
  27. @Kisah Si Dairy

    farah cepatkan 30 minit...bley extend lama sikit...muahahaha...secara psikologi ni kak...ekekeke...

    ReplyDelete
  28. @Maria Firdz

    akak kalau suami ada dan balik rumah dialah tukang kejut, tapi kalau dia tak ada bangun sendiri jer...sajakan anjer2 giteww...ahaksss...

    ReplyDelete
  29. @TelingaBulat

    wah telinga lintah betul TB ni, senang betul terjaga bila dengar orang jalan...

    ReplyDelete
  30. @Pha Is

    part snooze tu biasa tu... hik hik hik...

    ReplyDelete
  31. @Kesuma Angsana

    thanks kak nanti kita balas nuff, ha jadi mak mak ni memang senang jaga kan? sebab dah rutin dan terbiasa lagipun ada komitmen kan...

    ReplyDelete
  32. @Ainim Suju

    itu akak tak nafikan akak pernah buat juga...

    ReplyDelete
  33. @ZazaMyMoon

    hopefully tak adalah jadi burung hantu sangat babe...muahahaha..tapi kalau dah terpaksa nak buat macam mana kan...nama pun anak...

    ReplyDelete
  34. @miera maira

    tu namanya dah penah sangat dah tu miera, akak pernah rasa masa jadi student dulu, mujur ada mama yang kental kejutkan juga, nak tak nak tetap bangun...

    ReplyDelete
  35. @Nur A.Z

    tu pun jenuh pektis tu dear.. hik hik hik...

    ReplyDelete
  36. @adrianna syaz

    tak dinafikan kalau dah letih sangat pernah buat juga... tapi dah nak jadi mak orang ni tak adalah... hik hik hik...

    ReplyDelete
  37. @Love Umi

    umi harus bangun, tak nak tak nak tak nak punch card merah, nanti menjawab... payah pulak nak menjawab kan?

    ReplyDelete
  38. @:: Mrs.Eady ::

    jadi mummy mummy ni memang jaranglah nak macam ni kan...bagus bagus...

    ReplyDelete
  39. @hainom OKje

    biasanya peringkat OKje dah susah nak tidur nyenyak sangat pulak rasanya...hik hik hik, pengalaman tengok kakak2 sedara...

    ReplyDelete
  40. @Vee Lea

    then i guess you should be like me set it 30 minutes earlier dear...hik hik hik...

    ReplyDelete
  41. @Sally Samsaiman

    metabolisme tinggi lagi...ihiksss..ala kalau macam tu mimpi yong hwa sekejap jer lah...ekekekeke...

    ReplyDelete
  42. @Arra Ahmad

    masa sekolah memang selalu juga dan kerap juga macam ni...penat dan letih sebab tuition sampai pukul 11 malam... pas tu sambung buat homework lagi... hu hu hu...

    ReplyDelete
  43. @Cik Yaya

    kena kental semangat dan paksa diri kan yaya, kalau tak ikutkan dan layankan mata memey ler... menjawab...

    ReplyDelete
  44. @ros_reeza

    ha ah ros mental pun memainkan peranan juga...

    ReplyDelete
  45. @Sukma Haron

    mak mak biasanya tak ada maknanya bangun lewat kak, paling lewat pun pukul 7 cam tu kot... hik hik hik, berdasarkan pemerhatian sekeliling...

    ReplyDelete
  46. @aisya

    akak tak lama lagi boleh join the club kot...

    ReplyDelete
  47. @zarena heeney

    sebab dah jadi mummy ena, dah biasa berjaga awal sebab banyak nak diuruskan kan?

    ReplyDelete
  48. sebnrnya x ssh bgn pagi.cuma mls jer..hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup itulah yang sebenar2nya kannn??? he he he

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia