Home » , , , , » Bubbly GA 01: Monyet & Cili

Bubbly GA 01: Monyet & Cili

Source Extracted from Google
Heyyooo... It's time for my first GA... Apa Bubbly GA 01: Monyet & Cili nih? Occay... Baca cerita kat bawah ni dulu...

Pada suatu hari Sang Kancil sedang berjalan-jalan di kebun buah-buahan dan sayur-sayurannya bersama rakannya Sang Kura-Kura. Sedang asyik mereka menikmati buah-buahan di situ, tiba-tiba datang Sang Monyet yang kelihatan amat kelaparan sekali.

"Tolong, tolong, aku amat lapar sekali. Sudah empat (4) hari aku tak makan", kata Sang Monyet dengan sedih.

"Bolehkah kiranya kamu berdua berikan sedikit buah-buahan untuk aku makan?", pinta Sang Monyet tadi.

Sang Kancil dan Sang Kura-Kura berasa amat sedih dan kasihan melihat keadaan Sang Monyet seperti itu.

"Baiklah Monyet, ambillah apa saja yang kau mahu", kata Sang Kancil.

"Terima kasih Kancil, terima kasih Kura-Kura", kata Sang Monyet dengan gembira.

Melihatkan pepohon buah-buahan yang merimbun di hadapannya, mulalah Sang Monyet berasa tamak. Tiba-tiba dia ternampak akan pokok cili yang ranum dengan cili-cili yang merah menyala.

"Aku mahu itu, aku mahu itu!" teriak Sang Monyet...........................................................................

METODOLOGI PENYERTAAN & SYARAT

1. Wat entry dengan tajuk Bubbly GA 01: Monyet & Cili

2.Kebanyakkan dari kita pernah dengar, baca or tengok cerita nih masa kecik-kecik dulu... Tapi untuk GA nih uols just kena wat ending citer nih on uols punya version sahaja... Tak kisahlah apa pown... Ikut kreativiti masing-masing...Tak yah nak pecah-pecah kepala sangat...simple-simple jer pun occay...and tak perlu nak panjang-panjang sangat...Just type ending sambungan jer...satu perenggan pown occay... ^_^

2. Bila dah siapppp.... sila letak link di komen ek? Senang saya dan juri yang satu lagi nak review... ekekekeke... ^_^ ada co-juri tau... and opkoss la my better half...

3. X yah tag sapa-sapa...just do your own part jer occay? X nak nyusahkan uols banyak-banyak...Nanty naik menyampah dan meluat pulak uols...hu hu hu... dahlah suruh sambung citer pas tu nak suh tag-tag pulak lagi... tapi kalau nak tag...ikowt suka uols ler...x der paksaan...

4. Tarikh tutup: 30 NOVEMBER 2012

5. Hadiah-hadiah adalah seperti di :

Takut pown ada, teruja pown ada...takut dengan sambutan uols...al maklumlah GA nih cam pelik cket bagi saya...ekekeke... dan teruja sebab nak baca idea-idea kreatif uols... Apa lagi? Kalau sudi, jom lah join 1st GA saya nih... Saya x pandai tau...nih baru nak belajar-belajar organize GA nih dengan support uols... ^_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bubbly GA 01: Monyet & Cili, diterbitkan oleh F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A pada hari Wednesday, October 31, 2012.Enjoy Reading this!.About me: F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. hihi...menarik ni citer sang kancil dan monyet...

    ReplyDelete
  2. Wahhhh...okai cik cnfrm kene join ne.Tapi belom buat ek..Tengah carik idea...

    ReplyDelete
  3. @Hatimi:
    Cepatlah ... jom join...

    @Cikkkk:
    Cepat Cikkkk... ^_^... kater nak kete mainan bagai... ekekekeke...

    ReplyDelete
  4. lah lambat lg tarikh tutup penyertaan...hehe biar org lain buat dulu nanti boleh curik2 sikit idea diorg...haha

    ReplyDelete
  5. join...(",)
    http://mazliza86.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  6. join :)

    http://nurinafarhana.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  7. dah follow jugak... follow semula ye :)

    ReplyDelete
  8. fara, sy terima jemputan fara ya..nanti baca la ending nya.. :)

    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  9. Cik perah otak ne sat..nak masukkan dalam blander dgn mesin basuh..sebab otak hang..nak jam lah..tak nak kete dah :P

    ReplyDelete
  10. occay...occay... kiter tunggu lagi...^_^...

    Psst: Cikkk ajar cakap Sabah bley taks? ekekekeke...

    ReplyDelete
  11. okey dah joi.

    http://loveiscinta-aneem.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  12. kak saya dh join.. http://raudhjannah.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  13. J.O.I.N.E.D

    http://azlyiejah.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    Psttttt...bleh je bah..hihiihhh

    ReplyDelete
  14. thank you semua... appreciate it much... ^_^ sabar ek, nanty 1 Disember kita umum pemenang sape ek?

    ReplyDelete
  15. saya join !

    http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    heee . thanks :D

    ReplyDelete
  16. @vendettatraveller...

    occay... dah baca...kita tunggu keputusannya nanty ek... ^_^

    ReplyDelete
  17. saya baru join..:)

    http://sayanuranis.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  18. cik terlupa tinggalkan link lah...haiyakkkkkkkk

    http://azlyiejah.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  19. saya join ^__^

    link : http://suanazhar.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  20. Shyra join :)


    http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    ReplyDelete
  21. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/11/bubbly-ga-01-monyet-cili.html

    fatin joined:)

    ReplyDelete
  22. thanks semua...reviewing stage sekarang nih... ^_^

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia