Sumber dari Google
Yeayyy!!! Ada permainan baru untuk disediakan dan diberikan kepada Ash... :-). Jalan-jalan di laman web carian Google terjumpa pula idea atau ilham ni... Murah pun murah, tak memerlukan modal yang besar, tak perlu beli di kedai permainan tetapi boleh dibuat sendiri. Ianya dinamakan Busy Can... Salah satu cara untuk merangsang kemahiran motor halus kanak-kanak... Ash mungkin suka dan berminat sebabnya ianya sesuatu yang baru... Biasalah kanak-kanak kannn??? Mereka sukakan sesuatu yang baru... Macam jenisnya Ash, bila dapat sesuatu permainan baru dia akan fokus kepada permainan itu sahaja, bila dah bosan, diletak tepi dan pandang pun sebelah mata jer...Dah lama nanti baru cari balik... Boleh sangat-sangatlah ni buat untuk dia... 

Caranya mudah sahaja... Jika anda pun berminat bolehlah menonton video yang dikepilkan bersama-sama entri ini di bawah:


Cara nak buat dah tau... Tapi masa nak buat? Ha ha ha...Kena tunggu hari Jumaat selepas waktu bekerja... Masa tu baru boleh duduk siapkan Busy Can ni... ;-)

3 comments Blogger 3 Facebook

  1. Orang yang dah besar ni tengok pun rasa berminat nak main hahahaha

    ReplyDelete
  2. nampak permainan yang menarik. emak perlu gigih la buatkan untuk anak.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

 
Bubblynotes - Malaysia Parenting & Lifestyle Blog © 2013. All Rights Reserved.Edit by Jiakreatifelt. Powered by Blogger
Top