Gambar Goyang Atau Gelap Pun Jadi...


Ini salah satu contoh gambar Iman Ash yang Mommy dia ambil sambil "shaking"...Ha ha ha...Dan ada banyak lagilah di dalam simpanan "I is" di dalam tablet dan juga "smartphone"... Bila dah ambil rasanya ibarat sayang pula nak "delete"... Dan akhirnya ia tersimpan memenuhi memori... Agak-agak memori dah hampir penuh, destinasi yang seterusnya adalah "DropBox"...Iya...Dengan "DropBox"...Farah tidak pernah ada masalah untuk "retrieve" gambar-gambar lama yang pernah dirakamkan... Bayangkanlah, bukan hanya gambar Ash sahaja yang memenuhi memori gajet dan juga kad memori... Ihikss...Gambar Mommy dia "selfie" lagi, gambar "wefie" lagi...Gambar keluarga kecil kami lagi... Beribu-ribu gambar yang ada terakam dan tersimpan di dalam memori gajet dan kad memori... Cumanya, tak terkeluar di blog sahaja atau di mana-mana media sosial sahaja...Ha ha ha.... Ada-ada, ada banyak gambar yang "I is" simpan dan tak keluarkan sebenarnya... 

Yerlah, takkan nak keluarkan semua kannn??? Kalaulah Blogspot ini seperti Wordpress ada "limitation" saiz gambar-gambar yang boleh ditempek... #ehhh betul kannn??? "I is" tak berapa pandai Wordpress...sikit-sikit tu bolehlah... Errr...ok sambung balik soalan, betul kannn Wordpress ada kuota tertentu untuk gambar??? Memang "burst" lah kuota tu... Sememangnya Farah adalah seorang yang sukakan fotografi dan Farah suka merakamkan gambar dan memang terdapat banyak gambar di dalam memori gajet dan juga kad memori...Haihhh... "It's a high time for me" untuk beli kamera kannn??? La la la la...In Shaa Allah, ada rezeki yang datang bergolek-golek, kalau ada duit lebih...kalau ada rezeki, nak juga merasa pegang DSLR dengan "lens" mahal tuuu...Ihikss...Tapi buat masa sekarang ni, gunakanlah apa yang perlu dan penting... 

Bagi Farah, Farah amat sayangggg dan berat hati sekali nak "delete" gambar yang goyang dan gelap yang terakam... Ambil gambar budak kecik ni bukan senang...Mana nak duduk diam kann??? Kena "the right moment and the right angle" gitchewss...Itu yang jadinya, kalau nak ceritakan sesuatu "moments" itu, walaupun gambar tu goyang dan gelap.... Farah akan cuba sehabis daya untuk perbaiki gambar-gambar tersebut...sama ada Farah akan cuba "sharp" kan gambar ataupun Farah akan cuba bermain dengan "lighting" gambar..."Whichever applicable" kaedahnya... 

Motif entri???  Ha ha ha, cuma nak cerita yang Farah tak akan buang gambar-gambar Ash yang bergoyang dan gelap yang ada tersimpan di memori gajet dan juga kad memori... Dan Farah ada-kalanya akan mencuba untuk menggunakan gambar-gambar tersebut di dalam entri-entri di Bubblynotes.Com. Walaupun gambar tu goyang ataupun gambar tu gelappp...punnn jadiiiii... Nak dijadikan cerita kannn??? Itu jer nak cerita, sembang-sembang kosong petang-petang ni... Anda pula bagaimana??? Simpan ataupun "delete"??? 

*Sebab itu gambar anak rasa sayang nak "delete" macam tu ajer... Kalau gambar sendiri tak kisah lagi...Ihiksss.... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Gambar Goyang Atau Gelap Pun Jadi... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, June 22, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. samalah farah.. kadang gambar goyang tu laa syg nak delete.. kalau memori dah full tu, terpaksalah, pejam mata je delete gamabr..dengan harapan tak menyesal..

    ReplyDelete
  2. betul T_T
    yg goyang/gelap tu lah cn be sooo precious :(

    ReplyDelete
  3. Ros pulak, bila gambar blur/goyang terus delete.. Lepas tu ambil lagi sekali.. Hihi

    ReplyDelete
  4. Simpan selagi boleh sebab tak akan boleh return lagi memori yang dah berkaku..

    ReplyDelete
  5. memang sayang nak delete kalau gambar yang tersayang ni :)

    ReplyDelete
  6. heheh..samala..ade bnyk gmbr anak xnk dok diamm..

    ReplyDelete
  7. saya pun suka simpan gambar . dulu selalu je delete gambar yg rasa x perlu . bila buat entry baru teringat ada gambar yg sesuai tapi dah delete ... nanges !

    ReplyDelete
  8. saya delete kalau goyang..tapu sedih la nak delete tu. memang tak pandai nak repair semula..

    ReplyDelete
  9. aida plak ada gambo yg aida delete, ada yg simpan.
    moreover phone aida set utk amik gambo bebanyak sekali snap.
    so bleh pilih :)
    sometimes walaupun gegar, moment utk gambo tu ada kan :)
    sayang...

    ReplyDelete
  10. Saya mmg delete... Buat berat phone.. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY