Home » , , , , , , , » "The Typhoon of Implementing GST".... Huwaaaa

"The Typhoon of Implementing GST".... Huwaaaa

Sumber dari Google
Entri bebel bebel petang-petang...Hu hu hu... Sabar jer lah... Dah namanya pun kerja...tetapi kerana GST Farah turut menerima tempiasnya... Kerana banyak perkara yang perlu diselesaikan sebelum implementasi GST. Sungguhpun Farah bukanlah di dalam bahagian "Procurement" tetapi kerja Farah ada yang melibatkan kerja-kerja yang berkaitan dengan "Purchase Requisition", "Purchase Order" dan juga "Goods Receipt"... Makanya... Yang sebelum-sebelum ini semuanya perlu "CLEAR"!!! Ahaksss yang berada di bahagian "Procurement" apatah lagi kann??? Wink wink wink... "I know you are reading this entry dearie BFF...!" :P... 

Perghhh, tiba-tiba semua benda "urgent", tiba-tiba semua benda nak hari ni... Bayangkannn... Tak rasa dunia tunggang terbalik gitchewss kaedahnya??? Nak toleh kiri toleh kanan pun rasanya tak cukup masa walaupun hanya beberapa saat sahaja... Ha ha ha, bunyi macam sibuk sesangat dan tidak cukup kakitangan jer... Tapi yerlahhh...betullah... Memang sibuk sangat, sibuk sangat-sangat... 

Sangat benar... "implementing GST is never an easy task!!!"... Tapi nak buat macam mana kannn??? "Cut off date" telah diberi jadi makanya kita ikut sahaja arahan dan sebenarnya kebaikan untuk diri sendiri... selesaikan apa yang perlu diselesaikan supaya tidak menyusahkan diri sendiri di kemudian hari... Yang Farah sibuk "CLEAR" kan sangat ni bukanlah kerja dari Farah sendiri... #ehhh... "my PR, GR" semua cantik tau... tak ada "pending" lama-lama...Muahahaha...Ini hasil turun temurun dari orang yang sebelumnya Farah... Taklah cakap dia malas ke apa, tetapi nak buat macam mana, baru dapat segala dokumen dia... Huwaaaaa... Redha jer lah... 

Bak kata kawan-kawan Farah yang terlibat di dalam implementasi GST ni... Rasa macam nak cuti jer lepas GST selesai diimplementasi... Nak berehat seketika... Errr...memang ada terfikir nak bercuti pun, cumanya tak cari masa dan tak cari tempat lagi...Ekekekeke... Walaupun di dalam pemikiran ini dah ada destinasi untuk dituju... Kalau tak jadi tu, maknanya kannn...ada kerjalah yang tidak memungkinkan ianya berlaku... Hu hu hu... 

#ehhh... alamak... minggu ni pun nak kena "perform 5S audit", nasib bebel di sini... sebab tiba-tiba teringat, tak hantar lagi e-mel kepada "committee" bila nak buat 5S ni... la la la la... KPI ni KPI... Tak buat nanti, habis KPI "I is" hancusss... 

*Selamat pulang... Mommy Ash kerja lebih masa sedikit hari ini...errr bukan hari-hari lebih masa ke? Cari rezeki untuk anak... La la la la... Oklah...daaaa... "off to work" dulu... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "The Typhoon of Implementing GST".... Huwaaaa, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 24, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. Hari tu okje nak masuk blog Farah dia tulis Invited Readers only...nasib hari ni boleh bolos dah ....

    GST? Tunggu dan lihat jer lah 1 April ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu tutup sekejap OKje... sebab kerja-kerja pengubahsuaian, ni nanti ni nak tutup juga nanti ni sekejap.. tapi tak tau bila...he he he...

      Delete
  2. hahah..sibuk betul farah sebelum GST ni ye..nak buat cemana..dah nama pun kerja kan?/tak pernah habis pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu D, kerja memang takkan pernah habis...

      Delete
  3. Penangan GST semua orang berkaitan tiba2 jadi busy hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul disebabkan implementasi GST ada segelintir dari kita yang turut terlibat... tu yang jadi sibuk semacam tu...

      Delete
  4. OH GST GST GST...
    pergi lah jaoh2..
    opis ayu lagi la berkaitan dfgn gst ni
    pening pale je

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY