Home » , , , , , , , , , » Sesaknyaaaaa Di Stesen Minyak...

Sesaknyaaaaa Di Stesen Minyak...


Belum pun cukup sehari kisah Penangan GST... Orang Ramai Mula Panik Kah???, gambar di atas Farah rakamkan sewaktu hendak mengisi petrol di Petronas tadi. Panjang deretan kereta, yang minyak kereta Farah pula sedang berkelip-kelip. Hurmmm... Mahu tidak mahu, terpaksa menanti jugalah... 

Pada mulanya, ingatkan sebab hujan lebat, jalan sesak, masing-masing kehabisan petrol. Tapi takkanlah, selalunya kalau hujan lebat pun tidak sebegini. Harga petrol naik lagikah? Di dalam hati ini berkata-kata. Kebiasaannya kalau sesak macam ni, memang harga petrol nak naik lagi... semua orang berpusu-pusu nak mengisi petrol kenderaan masing-masing... 

Farah rakamkan gambar kemudian muat naik di Instagram dan juga Facebook, dan mendapat maklum balas seperti di atas oleh seorang sahabat, Suria Qaisara... ooo begitukah? Al-maklumlah tak sempat nak tonton berita lagi sebab belum sampai rumah. Cuba juga Google, tapi tidak pula menemui jawapan. Mungkin sedang memandu dan tidak menumpukan perhatian sepenuhnya kepada carian. 

Ala la la... semuanya naik, tak ada yang tak naik... Suka atau tidak terpaksa harung juga kan? Hidup perlu diteruskan walau apa pun yang mendatang. Kalau macam tu agak-agak relevan ke tidak harga "advertorial" dan "review" dinaikkan juga? Agagagaga.... "Event coverage" pun kena naiklah macam ni kan? Sebab kos semuanya naik... ^_*... Ha ha ha... Rasanya tak perlulah nak huraikan secara terperinci kan? Atas kefahaman masing-masing, budi bicara serta tolak ansur... 

Memang sungguh-sungguh dan dah tiba masa rakyat Malaysia berhemah di dalam berbelanja... Tak boleh nak boros-boros sangat dah... Berbelanja mengikut keperluan dan bukannya kehendak... ---> peringatan murni dan ikhlas buat diri sendiri...Kena simpan duit oiii...anak semakin membesar, banyak nak guna duit akan datang ni... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sesaknyaaaaa Di Stesen Minyak..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 30, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. Salam sis..

    Same la kat tempat TApun begitu juga...erm...sabo jela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak kata dan apa nak buat kan? kita sabar jerlah ...

      Delete
  2. Sudah confirm naik dah..
    esok!
    but suka aida nak inform ron95, diesel & lpg bwh 14kg ~ tiada gst ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya, memang tiada gst... :) tetapi harganya naik juga... he he he...

      Delete
  3. hmmm ntah lah farah! xtau nk ckp apa.eh rumah dh baru lahhh

    ReplyDelete
  4. alaaa xde GST pun semua harga barang n perkhidmatan akan naik punyer hehehe

    ReplyDelete
  5. Mmg ragam rkyat cmtu.. Mcm la sekali isi than bertahun... Huhu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY