Home » , , , , , , » Cara2 Menampal Car Sticker Tanpa Gelembung Udara Di Cermin Kereta...

Cara2 Menampal Car Sticker Tanpa Gelembung Udara Di Cermin Kereta...

Errr... kalau orang yang mementingkan perfection sesuatu results or output ni memang payah sikit uolss... Cam contohnya diriku ini sendiri... Hu hu hu... That is actually one of my weaknesses jugak... #ooppsss.... terdedah pulak kelemahan iolss yang satu ni... ha ha ha... manusia tak lari dari khilaf... tapi memang iolss akui... iolss adalah seseorang yang mementingkan kesempurnaan tapi belum sampai tahap obses fanatik lagi... parah jugak kann kalau macam ni??? Kui kui kui kui... 

Contoh simple jer punn... car sticker pada cermin kereta... iolss paling tak suka kalau car sticker jadi macam ni... 


Bila tampal banyak benau bubbles2 atau gelembung2 udara... Huh... tak cantik sungguh pemandangan mata iolss tau... Hik hik hik...Demi nak buat entri sanggup ko buat demo... Melampau tak akak??? Boleh consider melampau jugaklah.... Tak adalah uolss... sebenarnya selama kini iolss memang tak suka kalau jadi macam ni rupa gaya sticker tu... tak santekkkk.... mencikkkk.... hu hu hu... entah kalau iolss yang tampal sticker tu memang bubbles2.... banyak sangat gelembung2 udaranya... makanya selalunya iolss akan serahkan kepada yang pakar... la la la la... tapi kalau yang pakar tu pun tampal ada gelembung2 udara... i is akan suruh buat sampai bubbles2 tu tak kelihatan... tapi tak adalah iolss dera melampau uolss... kalau ada sikit2 yang tak ketara atau kira ok tu... iolss pejam mata jer... tu sebab iolss mentioned tadi... iolss mementingkan kesempurnaan tapi belum sampai tahap obses fanatik lagi... 

Habis tu??? Guano??? Nak tampal bagi tak ada bubbles2 tu??? 

Begini yer uolss... 

Cara2 Menampal Sticker di Cermin Kereta
Maybe ramai dah tau dan maybe ada jugak yang tak tau ye tak?? Oklah macam ni, bila dapat sticker untuk ditampal di cermin kereta seperti gambar di atas... bagi yang "noob"... hu hu hu... kira noob lah kann??? Sebab tak tau... mereka akan terus buka pelapik dan tampal pada cermin. Lepas tu akan ambik masa yang lama untuk tampal sebab nak kena adjust2 lagi... hasilnya... banyak bubbles2 atau gelembung2 udara kat sticker tu... Agaklah cam buruk rupa gayanya penampakkan imej.

So the solution??? Buka pelapik sticker tetus pergi ke paip dan sembur air pada permukaan sticker tu.... dah sudsh, tampal kat cermin... urut perlahan2 di belakang sticker dan ratakan untuk buang air kat permukaan sticker tu... iolss urut pakai kain... hasilnya, sticker tu akan ditampal secara sempurna tanpa bubbles2 ataupun gelembung udara di situ...

Dan jadilah macam ni... 


Oklah ni kann??? Yang bawah tu sila abaikan... tgh nak repair... hik hik hik... ni tengah buang bubbles 2 kecik ni lagi... dah nak hampir siap dah ni... oklah uolss I is nak continue ... kerja tak siap lagi ni dah sibuk nak bebel kat Bubblynotes... nak kejar masa sebelum Ash terjaga...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cara2 Menampal Car Sticker Tanpa Gelembung Udara Di Cermin Kereta..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, October 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. tq share kak farah..jovianistaclub tu :)

    ReplyDelete
  2. saya xpernah tampal sendiri sebab mcm nie la... slalunya akan pas kt abg la tlg buatkan..

    ReplyDelete
  3. Untung laaaa Jovianista kan...hahahaha

    ReplyDelete
  4. Great info. X pernah terfikir pun idea ni sblm ni.

    ReplyDelete
  5. baru tau..hihi... thanx sharing kak :)

    ReplyDelete
  6. Owhh mcm tu plak tq sis infonya ni.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih bagi info yang bagus

    ReplyDelete
  8. ohh gituuu. stress jgak kalau tampal sticker ni tak lawa. mata asyik ke situ je. haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia