Home » , , , , , , , , » Ada RM 2.00 Hinggit Tak???

Ada RM 2.00 Hinggit Tak???

Gambar sebenar dari tempat kejadian, dan orang yang sebenar, tapi bukan untuk tujuan mengaibkan dia... cuma terfikir tentang dia pagi ni... Hu hu hu... 

Sejak hari Selasa yang lepas, bila iolss pergi ke washroom, pasti terserempak dengan wanita ini. Sebelum2 ini tak pernah pun kelihatan kelibat beliau di sini dan muka memang tak cam... Oklah, think positive jer... Maybe dia salah seorang staff baru dalam building ni...Hurmm... Haipp, bukan iolss kepochi ek... Tapiii... memang dah kenal sesama sendiri muka yang keluar masuk Level 2 Surau ni... And tak kisah pun sebenarnya siapa yang keluar masuk washroom tu...orang senyum, iolss senyum...orang buat dunno, iolss pun buat urusan sendiri...ahaksss... Bukanlah jenis nak perhati orang 24 jam pulak... Tak ada kerja uolss...banyak lagi kerja lain nak buat... 

Macam mana pulak boleh cam wanita yang seorang ini??? Hu hu hu...Segalanya bermula apabila satu kepelikan tentang perbuatan wanita ini terhadap pengunjung2 washroom ni... Beliau akan membasuh tangan di bawah air yang mengalir banyak kali... sabun, gosok2 tangan, biarkan air mengalir di tangan...lepas tu lap dengan baju beliau...dan begitulah rutinnya berulang2 kali... dannn... hari tu dia tegur iolss... Iolss terperanjat!!! Sebab masa dia tegur tu...dia terus tanya... "Ada 2 ringgit tak???"... Ermmm pergi tandas mana ada bawak beg duit uolss... Hu hu hu... Bawak tubuh badan dan bawak ID tag serta semakphone sahaja...wakakakaka... Makanya iolss jawablah... "Sorry I tak bawak duit lah". Dalam keadaan yang terkujat sedikit iolss menjawab. Yelah tak kenal tak apa kann??? Tiba2 tanya macam tu... Mestilah pelik...Kalau uolss pun mesti pelik jugak kann??? Kemudian, dia continue letakkan sabun di tangan dan cuci lagi tangan dan lap lagi... 

Selepas pada iolss dia tanya kepada seorang lagi wanita di dalam washroom tersebut...Wanita tu pun terkujat dan geleng kepala menandakan tak ada... Hurmm...itu waktu tengah hari sebelum lunch... Petang sekali lagi iolss masuk... dia masih ada...dan buat perkara yang sama... Dan tanya lagi dengan iolss... "Ada 2 ringgit tak???"... Jawapan iolss tetap sama uolss...Hu hu hu... 

Ok, tamat hari Selasa... masuk hari Rabu, iolss standby siap2 bawak 2 hinggit pergi washroom... dan as expected dia ada lagi dan masih buat perkara yang sama... Sebelum dia tanya, iolss terus bagi... So iolss pun teruskanlah urusan kan??? Dah tentu2 tujuannya masuk washroom ada urusan peribadi uolss...Tapi, bila dah selesai urusan, bila nak keluar jer, dia masih ada di situ dan buat rutin yang sama...dan bertanya kepada orang2 lain dalam washroom tu "Ada 2 ringgit tak???"

Agak2 uolss sesuatu tak??? Bagi iolss sesuatu lah...Kalau hari2 masuk washroom asyik kena pau 2 hinggit ni dah boleh diibaratkan seolah2 masuk premium washroom kat KLCC dah uolss... kalau premium washroom tu tak apo...Ini biasa2 jer... Standard office washroom... ha ha ha... Tapi kalau hari2 kena bayar 2 hinggit masuk washroom pun... rasanya ramai yang akan cari washroom lain kot???
*Mungkin dia di dalam kesusahan...Kita tak tau apa masalah orang kann??? Jadi nak hukum pun macam tak adil pulak pada dia... Iolss sekadar bercerita dan berkongsi kejadian "sesuatu" yang oddly happens to me... Sekadar bercerita di pagi Jumaat....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ada RM 2.00 Hinggit Tak???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, October 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. cbe sis tya, dia ad mslh ke.npe bsuh tgn mcm tu bagai mtk duit huhu

    ReplyDelete
  2. Kalau betul susah boleh diregisterkan ke Pej Kebajikan Masyarakat ni Farah. Tapi kalau sesaja mencari peluang membuat side-income cara tak sihat kenalah diambil tindakan.. Macam-macam sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. macam scary je perempuan ni.. pelik2 je perangai mintak orang RM2..
    careful babe..

    ReplyDelete
  4. err sesuatu sangat.. mungkin ade sebab tersendiri.. kite xtahu kan..

    ReplyDelete
  5. susah nak kata kan zaman skrg ni..ntah ntah betul dia susah..anggap je la sedekah..

    ReplyDelete
  6. erkkkkkk...something wrong somewhere...

    ReplyDelete
  7. Erk! Mcm scary jer farah...better bgtau pd pihak atasan..

    ReplyDelete
  8. memang sesuatu sangat... dia ada alzheimer ke? OCD ke? heee.. scary..

    ReplyDelete
  9. Area tempat saya farah, guy ni sakit mental..akan pergi ke kedai makan minta RM1.00 pada sesiapa yang tengah makan..selagi kita tak bagi, tak akan berganjak..

    ReplyDelete
  10. Kalo lps ni jmp lg dia acu try ty. Dia ada masalah ke...ye la kan dgn situasi negara kita skrg kan..

    ReplyDelete
  11. Mcm scary je. Baik repot kat management, tak patut ada org camtu dok tunggu dlm toilet, scary

    ReplyDelete
  12. macam misteri pulak.. ye mungkin juga dia dalam kesusahan kan.

    ReplyDelete
  13. pelik taman zaman sekarang pompuan segak2 pun dok minta duit juga 2 rgt kat tmn rekreasi..kejanya nak paww org la tu

    ReplyDelete
  14. Cuba kak farah tanya dia ada masalah ke, kalau hari2 pau rm2, kopak juga.. :)

    ReplyDelete
  15. pelik jugak eh..mcm tak masuk akal je perangai dia tu..kna hati2 tu Farah..

    ReplyDelete
  16. macam sesuatu jugak kalo dah setiap orang dok mintak 2 hinggit..
    lagi plak setiap masa setiap hari ada kat situ..
    dier tak pikir ke orang yang masuk tu orang yang sama dok bangunan tu jugak??
    last2 kang dier kena balik..

    ReplyDelete
  17. Dia kerja ke kat situ atau dia menumpang tinggal di bangunan tu..?senang nya cari duit..minta je kat orang..bahaya nih..bahaya pada poket kita la..dah la orang malaysia ni ramai yang mudah bersimpati..hehehe

    ReplyDelete
  18. Mintak dermalah tu... macam2 cara org nak mintak derma skrg ni tau...

    ReplyDelete
  19. sesuatu sangatt...
    teringat pulak citer PrAMLEE tu...
    Dua Puloh Sen!!! Hehehe..
    tapi ni versi zaman sekarang, RM2 hengget!!!.

    hehehe

    ReplyDelete
  20. too scary laa kak fara, tapi anggap la kak fara tengah bersedekah walaupun dia "sesuatu"... hihi... kita tak tahu kannnn..... sebab dia senang je masuk building office tu, mungkin staff dalam tu jugak... just maybe ler... hewhew

    ReplyDelete
  21. apelah disebalik RM2 tu kan pada dia.mungkin ada sesuatu.

    ReplyDelete
  22. kalo semua orang yg dia jumpe dia tanya benda yg sama memang ada sesuatu lah..dia mmg nak duit tu..

    ReplyDelete
  23. macam ada masalah je kak. takde org pantau ke kat situ? hati2 taw kak.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia