Home » , , , , , , , » Naik Kematu Dalam Kereta!!!

Naik Kematu Dalam Kereta!!!


Hamikkk ko... tak pasal2 live update dari dslam kereta... Just imagine betapa jalan statik macam tu ajer dari 5.30 pm tadi... dush dush dush dush... tambah lagi 4x dush tu... I is feeling like screaming... Huwaaaa.... orang nak baliklah... yang congested Ya Rabbi dah kenapa??? Not moving at all uolss... 

Super duper congested!!! Layan movie udah... karok sorang2 udah... what's app udah, aprrove komen kat blog sudah... last2-nya dah habis tahap bosan tahap heavy metal... mengomel kat sini ha... Ini betul2 mental challenge ni uolss... Memang menguji tahap kesabaran iolss betul tau... Yang jadi masalahnya, kadang2 bukan congested sebab apa... sebab nothing pun, sebab masing2 selfish on the road... Sakit pulak hati kita ni wak... Aduyai... Ya Allah, Ya Tuhanku... berikanlah aku kekuatan untuk bersabar menghadapi kesesakan lalu lintas ni... Ngee... 

Tapi kira oklah kan hari2 pagi petang siang malam bila work days iolss tetap tabah mengharung jalan macam ni??? Tabah tak??? Tabah tak??? Sabar tak??? Sabar tak??? Muahahaha. ... 

Naik kematu dah iolss duduk driving dalam kereta ni uolss... entah pukul berapalah pulak sampai rumah ni... Kalau ada kereta boleh terbang dah lama iolss beli... Ok... merapu meraban... Ting tong dah ni... Dahlah nak kejarkan anak teruna tunggal iolss tu... Rindu ooo... Jadi fahamilah perasaan ini sesungguhnya adanya... 

Ahakss dah habis mengomel... nak sambung buat kerja lain pulak... pheww... dah macam berumah bertangga atas jalan jer dah gayanya ni... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Naik Kematu Dalam Kereta!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. kereta semakin bercambah kak fara, kalau 10 ahli family, 10 la yang pakai kereta... haaa mana tak jammedddd....

    ReplyDelete
  2. Traffic jem kt kl mmg tak leh nk elak...huhuhu sabar je lah ^^

    ReplyDelete
  3. biasa la traffic teruk bila musim cuti sekolah dah abih...nak plak hujan...masak jammed

    ReplyDelete
  4. beli la satu jet kak..hahaha...ulang alik atas awan je :P

    ReplyDelete
  5. cousin saya selalu merungut pasai ni , huhu

    ReplyDelete
  6. Sebab tu i xdrive kete dh pegi keje...prefer nek tren! untongla rumah & opis dekat ngan tren ^_^

    ReplyDelete
  7. Ini yang orang panggil tension tahap gaban. Sabar jelah Farah. Kat KL ni kalau tak
    jem memang tak sah.

    ReplyDelete
  8. perghh terbaek la farah... dalam traffic jam pun boleh buat entry ek... memang versatile blogger laa... :D

    ReplyDelete
  9. Adehhhh klau lya x blh thn la hari2 mcm tu sis adusss

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum.. farah,

    wahh.. jam macam nie yang teruk kan..... kalau mselim3 kereta manual nie , dah naik kepai kaki.... kebas pijak kluch..

    mselim3

    ReplyDelete
  11. sama al, kurang suka bila jalan jammed. stress je rasa. daha la x sabar nak sampai kat umah, nak baring nk tgk tv

    ReplyDelete
  12. Stress bila jammed.. Bila jammed macam ni mula la rindu terengganu..... heeee

    ReplyDelete
  13. memang kena sabar je la kalau dah camni..nak lari kemana pun xboleh..memang seronok kalau kete boleh terbang..huhu.tapi apakan daya..sabar je la

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY