Home » , , , , , , » Diam2 Buat Kerja Kat Dapur...

Diam2 Buat Kerja Kat Dapur...

Tengah2 mop lantai tadi, tiba2 Ash hilang dari hall. Lepas tu senyap jer dia. Huh??? Penatlah Mummy dok panggil... "Ashhh... Ashhh... Ashh kat mana??? Buat apa tu???" .... Muahahaha,  macamlah Ash tu pandai jawab... Errr... tapi once a while lepas jugak dia menjawab... Ho ho ho... Tapi kali ni dia senyap... 

Pelan2 cari dan ha tu dia jumpa kat kitchen... Hurmm patutlah senyap... Dah jumpa benda baru dan tengah explore macam mana nak bukak benda tu...


Iolss perhati ajer gelagat dia.. hu hu hu... kalau plush toys giraffe dia tu dah penyek kena lenyek dengan Ferrari dia. Kalau benda tu bernyawa dah Innalillahirojiun dah menatang tu. Ha ha ha... Gigih nak membuka oven tu kann???


Hamik ko... akhirnya berjaya jugak dia bukak oven tu... Dush dush... Bahaya ni... Segala jenis barang dalam rumah ni yang berpintu dia nak bukak dah. Bila panggil... "Ash... Ash buat apa ni???" ... Sengih main mata ala2 budget cute ngan Mummy... Ho ho ho... Pergi dekat Ash... dia kiss Mummy... Nak ambik hati Mummy lettew??? Takut kena ceramah... ha ha ha... Ambik Ash bawak ke hall balik semula... Phewww... Memang tak boleh lepa walau sesaat dah sekarang ni... 

*Ok, nak sambung mengemop... ha ha ha... pun bolehhh update blog kann??? Berblog secara kental bukan syarat rumah iolss tak berkemas ok??? Muahaha... giteww... ok silalah meluat dengan letakkan jari jemari uolss di bahu sambil mata berpusing 360 degree sambil menyebutkan perkataan puhleaseee.... ^_* 


Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Diam2 Buat Kerja Kat Dapur... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, September 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. hehe sempat aje update smbil2 ngemop ye..ekeke..hbs la lps ni ash dh bijak nak main seme brg dapur hehe

    ReplyDelete
  2. Ash...bijak awak ni ye...Nnt besar rajin2 tlg mommy di dapur ye :)

    ReplyDelete
  3. Anak nak membesar semua benda dia nak explore kan. hihik, lepas nih leh tolong ibu wat kek pulak

    ReplyDelete
  4. puhlease...huhuhu... lawak la kak farah nie.. bijak nye ash.. geram2..

    ReplyDelete
  5. Nak ajak mommy main masak2 la tew kihkihkih

    ReplyDelete
  6. Umur cam Ash ni banyak benda yang dia nak explore Farah. Yang penting kita alert je lah dia di mana. :)

    ReplyDelete
  7. Hehehe..kan ash tgh buat cookies la mummy..sabo je lah..

    ReplyDelete
  8. Seb baik farah cepat...kalu tak ash dah panjat masuk dlm oven..hihi...

    ReplyDelete
  9. kuat sangat Ash explore sekarang ni...perghhh jaga2 kak fara.... kanak2 kuat explore ni, makin banyak mata2 bahaya menanti.... cepat besar Ash !

    ReplyDelete
  10. Lepas ni kena buat 'gate' la kat merata2 rumah...hehehehehe. Meja atau rak semua kena kosong. Kalau tak, habislahhhh. Berderai2 di tariknya....

    ReplyDelete
  11. Wah.. Bahaya tu.. Dh pndia buka oven tuh..

    ReplyDelete
  12. uiks..bahaya ni..kena tied la nampaknya oven bawah tu lepas ni

    ReplyDelete
  13. hati-hati tengok anak tu..takut die main mainan bahaya

    ReplyDelete
  14. Hehe tgn diz lju jer tuu ..kena hati2 ni ..nnt dlm tsk sdr lg byk di selongkar..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia