Home » , , , , , , » Bila Dah Craving... Apa Pun Tak Boleh!!!

Bila Dah Craving... Apa Pun Tak Boleh!!!

Source Extracted from Google
Sesungguhnya hari ni selera iolss lain macam sikit...Muahahahaha... Craving nak makan itu, craving nak makan ini... Adoilahhh haiii dah mengalahkan orang yang berbadan dua uolss... Ahakss.... tapi iolss tak berbadan dua lagi tau... Errrr.... rest selama beberapa tahun atau mungkin rest selamanya bergantung kepada keadaan kesihatan serta komplikasi iolsss... 

Yang pertamanya, craving for Kuey Teow Goreng... tetiba terasa nak makan Kuey Teow Goreng yang sedap kat cafe kat Amcorp Mall uolss... Gigih lunch hour ke Amcorp Mall dan pergi ke cafe tu... Bekal bawak dari rumah, simpan... craving punya pasal... nak jugak... 


Tadaaaa.... inilah dia Kuey Teow Goreng yang iolss maksudkan... bagi selera dan tekak iolss sedaplah... hurmm... cuba teka berapa hinggit sepinggan??? RM 8.90 sepinggan uolsss.... Sekali sekala bolehlah layan tekak nak lunch macam ni... Kalau selalu memang koyak rabak poket iolss nanti... Hu hu hu...Ini pun sebab memang teringin sangatttt.... dah lama tak pekena Kuey Teow Goreng cafe ni.... Sanggup berjalan ke Amcorp Mall ok??? (Elehhh...bunyi macam jauh sangat walaupun sejengkal cuma...)

Oklah kann??? Dah dapat lepaskan crave tu...Tup tup tup... petang masa nak dekat2 habis time office hour, dah crave makanan lain pulak... Tiba2 tekak terasa nak makan Mat D, bukan Mekdi ek uolss...Mat D... Nak makan burger daging special... Burger bakar ker, Burger King ke, segala bagai tak nak, nak yang kat stall burger tepi jalan tu jugak... Hu hu hu.... makanya, gigih ke Seksyen 8, PJ gi mencari burger daging special tu... 

Source Extracted from Google
Fuhhh...puas hati rasanya uolss... dapat memenuhi kehendak tekak yang datang dengan tidak semena2...Hik hik hik...Nasib baik permintaan dilayan... Hurmm... setakat stall burger tepi jalan pun nak kecoh ek??? Ingatkan craving yang grand2 tadi ye tak??? Alahaiii...tak ada kudis dan tak ada cacat celanya kalau crave makanan tepi jalan ni uolss...Asalkan makanan tu bersih, makanan tu halal dan bila makan tak cherry berry kira consider oklah tu kann??? Dah tekak crave untuk itu, guano??? Ha ha ha... Ada masa kita akan crave makan makanan yang boleh consider luxury...ada masa kita crave makanan yang sempoi2 ye tak??? Eating by the roadside or sekadar food2 biasa ni, does not bring our standard down... behaviour kita sebenarnya yang jatuhkan standard kita sebagai manusia kalau tak betul.... well, just my 2 cents... 

Ingatkan dah habis sampai setakat tu... jeng jeng jeng...craving punya craving dari malam dulu semalam punya cerita, bawak sampai ke malam semalam uolss... Tekak sangat2 kepingin eskem Magnum Gold yang menjadi favourite iolss... 

Source Extracted from Google 
Ha, ni team KBBA (Kelab Blogger Ben Ashaari) mesti ada yang dapat boleh agak sebab apa ni...Ahaksss... terpengaruh jugak aunty ni ek??? Dush dush, gambar budak lelaki yang comel makan eskem Magnum dengan penuh nikmat sampai comot bomot iaitu Hantu Magnum tu telah mampu influence aunty untuk carik jugak eskem ni... Terbayang2 rasa caramel... iolss kan caramel lovers... dan melt in my mouth ...Sebelum sampai rumah, terus singgah 7 Eleven untuk melempiaskan nafsu makan iolss hari ni...Ahaksss... 

Balik rumah, perut dah kenyang dah...makanya tadi iolss tak dinner punnn....Ha ha ha... 

*Memang hari ni selera macam2 dan bukan2... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bila Dah Craving... Apa Pun Tak Boleh!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, September 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. nikmat tu kak fara, selagi masih ada.... pulun je.... alhamdulillah....

    ReplyDelete
  2. Nk period kot, craving macam2 ni...
    Tgk kuew tiow goreng tu macam sedap...harga pun boleh tahan mahal jg. Harus mkn smp licin gitu...

    ReplyDelete
  3. yelah..bila teringin tu,tang tu jugak nak cari...bila dah dapat makan,sangat lega..

    ReplyDelete
  4. wahh, kalau selera mak buyung ni mmg sentiasa craving hehe... lg2 kat burger dan magnum tu... i like ;)

    ReplyDelete
  5. MAGNUM hehehe suka suka suka sukaaaaaa sangattttttttt ....

    ReplyDelete
  6. smpi skun iols x mkn lagi magnum gold tu lagi adoiii ssh nak carilahhhhhhh

    ReplyDelete
  7. Kejdg nafsu nak mkn mcm2 tu pndai dtg sndiri kn sis. SBR he la hihi

    ReplyDelete
  8. Za pulak teringin nak makan chicken chop sekarang..tak tertunai lagi..huhu.. T_T

    ReplyDelete
  9. Selera mcm bela hantu raya....hahaha. ..jokes je eh....my adik x kan nak bela benda2 khurafat ni kan....ehem....jgn mkn lebih2...baru nk dpt badan comel kan...

    ReplyDelete
  10. amboii kak..memang melayan tekak ni..betul tu..kalau dah craving..mesti kena dapatkan

    ReplyDelete
  11. rasa sekarang teringin nak makan rojak...aduhai....

    ReplyDelete
  12. Koew teow goreng tu nampak macam sedap jer. Burger mat D tu pon macam sedap jer. As syam tu..seb baek ada as syam kat rumah ni..wlpon bukan magnum..eheheee

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia