Home » , , , , , , , , , , » New Basahan Collections | Tersampuk Merah Dah Pulak...

New Basahan Collections | Tersampuk Merah Dah Pulak...


DISCLAIMER: (huh... hidup kena penuh dengan disclaimer-lah pulak sekarang...habih tu nak buek camno...karang iolss tak bubuh disclaimer karang lain pulak jadinya...)...well... disclaimer...please pay attention to this disclaimer... entri ni bukan bertujuan nak gebang, bukan bertujuan nak riak, bukan bertujuan nak show off...tapi sekadar expressions dari seorang penggumpul tegar handbag yang silih berganti... wakakakaka...dah namanya handbag silih berganti... nak kata banyak sangat collections tu tak adalah... iolss tak mampu uolss nak beli banyak2... tak macam uolss... hu hu hu... sungguh... lagipun nak riak gebang segala bagai apa, handbag biasa2 jer uolss... Kalau tak biasa pun iolss tak adolah nak riak or gebang...

Dah panjang disclaimer-nya... kita masuk ke intipati entri yang tak seberapa ni... expressions dari seorang blogger di jalanan picisan... 

Tadi, which is semalam... secara tiba2 dah terjebak membeli handbag basahan ini di kedai BATA... (BATA ajo)... sebab mata tertancap kepada harga handbag ni iaitu RM50.00 sejibik. *_^...wink wink... Brand??? Of course bukan LV, bukan Coach, bukan Gucci uolsss... Itu kalau nak sedap cuci mata kat Pavvi, KLCC dan juga Empire Subang tu... kui kui kui...Nak beli LV, Coach, Gucci segala bagai... 2 tahun sekali lah kot...wakakakaka... Yelah kena kumpul duit dulu uolss... I is tak mampu... plus2 dah ada anak...kalau dolu2 masa takdo anak boleh gigih lagi...wakakakaka... tunggu rezeki terpijak ke kot2 ada... ha baru boleh tambah collection LV dan Coach... Kui kui kui...dengan syarat yang sedia ada kena wear to tear... Tapi payah ar handbag mahal nak wear to tear kann??? Siapa pun kalau pakai designers handbag akan jaga betul2... dah lama??? Outdated fashion??? Bukan outdated lah...vintage uolss vintage... Handbag mahal pakai lama mana pun takkan outdated punya sebab harganya gulppp...ekekekeke... Oh ya dah melalut panjang2...brand Marie Claire...salah satu antara brand yang iolss minat untuk handbag basahan selain Sachs...

Sebenarnya selections yang theyolls display memang boleh buat iolss rambang mata uolss... ha ha ha... iolss memang macam tu...kalau dah banyak pilihan sangat takut nak buat pilihan... rambang mata dan jadi tak tau...Kalau pilih yang tu takut nyesal tak ambik yang ini, kalau pilih yang ini takut nyesal tak pilih yang tu... Muahahahaha.... Makanya, mintak izin tuan tanah kedaung untuk susun yang mana iolsss dah shortlisted...Lepas tu kannnn.... suruh boss kecik pilihkan... Jeng jeng jeng...siapa lagi kalau bukan Ash uols... and dia pilih yang merah kat atas tu lah... ha ha ha...amacam uolss ok tak taste Ash....(errr...asal ada entri jer Ash enterframe, asal ada entri jer Ash enterframe... shoo shoo gi blog sendiri...wakakakaka... macam mana nak pergi blog sendiri...Mummy dia tak update untuk dia pon...walaupun memang ada idea nak update blog Ash tu...)

Merah lagiii...dah tersampuk merah dah pulak sekarang ni... collections pink memang dahh melambak...tambah pulak dengan merah... pink dah berkawan dengan merah dah sekarang iolss ni... hu hu hu... Ni musim mood merrrr rah lah ni iolss ni... Esok lepas merah apa pulak??? Tapi pink is tetap iolss ok??? Mana mungkin pink lari dari iolss... La la la la... Dari baju raya, sampai ke kasut, sampai ke handbag, sampai ke tablet case semuanya merah...aiyoooo... habislah kena kejar dengan lembu ni...Kalau duduk kat Mexico dah lama game dah ni.... Wakakakaka....

Jadilah kannn??? RM 50 hinggit pun RM 50 hinggit lah...duit jugak tu... buat buat basahan pakai sehari2 yang tak ada event... Kalau event kita tukarlah lain pulak ye tak??? Malu ke pakai handbag murah??? Tak kot bagi iolss... asalkan berbaloi, worth to buy dan dari sumber yang halal tak ada salah pun... and it is not hina or jijik ok pakai handbag murah... (kot kot ada yang bunyi2... yewwww.... tu jer dia mampu??? Ehh... tak baik tau cakap orang macam tu... Semurah2 handbag tu pun kalau dia pandai pilih tetap nampak mahal jugak ye tak??? Hurmmm.... 

*Lepas ni janganlah terjebak beli apa2 lagi... kununnnn.... phewww...sebab tu iolss tak berapa nak gemar jalan dalam malls... nanti mestiiii ada jer yang terlekat dan melekat... kalau tinggal beg duit kat ghumah karang kang tak cukup pulak duit nak berbelanja...wakakakakaka....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel New Basahan Collections | Tersampuk Merah Dah Pulak..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

13 comments:

  1. Sejak dah punye anak 2 ni, saya beli handbag setahun sekali aje. ;)

    ReplyDelete
  2. Cantik beg.. Dulu zaza memang pantang nampak beg cantik.. Sekarang kena sabarkan diri.. Selalunya cuci mata ja.. Hehehe..

    ReplyDelete
  3. Pandai ash pilih...cantik beg tu farah..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan salam singgah pagi sabtu Farah...cantiknyer beg...Diana pun teringin nak cari beg warna merah...biar murah yg penting kita suka...hehe..

    ReplyDelete
  5. memang dari dulu akak pun tak kisah pasal hbag tu mahal or murah..janji sedap mata memandang..

    ReplyDelete
  6. Lawanyaaaa!!! Merah is sexyyyy.. alaa, xmahal mcm LV ke, coach ke..yg penting ble pakai kte pandai menggayakannya.haaaa.. confirm nmpk mahal! Hiksss

    ReplyDelete
  7. basahan pun cantikkk... merahh mak ngah..hihi...

    ReplyDelete
  8. kite pon dah setahun pakai beg beli dekat bazar karat JB.. rm35 jek.. jenama bonia celup.. hahaha

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum farah...cantik n colornya begitu menawan hati...:)

    ReplyDelete
  10. merah baru menyerlah kak..cantik design bag tu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia