Home » , , , , , » Cara Hilangkan Hanyir Ikan Pari

Cara Hilangkan Hanyir Ikan Pari

Source Extracted from Google
Ikan pari ni kalau dibakar (tetiba teringat pari bakar di Subang Jaya...hu hu hu) atau dimasak asam pedas memang awesomeness.... Iolss paling suka pari bakar... Kalau masak sendiri tu setakat ni tak pernah lagi lah experience ikan pari tu hanyir... tapiii kalau kat kedai tu, ada a few times di mana, ikan pari tu hanyir uolss... Memang tak boleh terima dek tekak kalau ikan pari tu hanyir... Putus kasih selera di tengah2 menikmati makanan.... 

Tapii... ada cara tau uolss iolss baca dari sumber di SINI untuk hilangkan hanyir ikan pari... 

Lendir dan bau hanyir akan membuatkan selera terhenti macam tu ajer di tengah2 menikmati juadah...ye tak??? Macam iolss mention tadi... Caranya??? Macam mana nak hilangkan bau dan lendir tu??? dengan meletakkan setengah cawan cuka dan gaulkan bersama ikan pari berkenaan. Hasilnya, bau dan lendir pada ikan pari akan hilang dan bolehlah dimasak seperti biasa. Cuka ni function dia boleh menghilangkan bau hanyir ikan pari yang terlalu kuat.

Pada yang dah tau tu baguslah, pada yang tak tau lagi... cubalah uolss...
Terimakasih telah membaca artikel Cara Hilangkan Hanyir Ikan Pari. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

18 komentar:

  1. oh ikan pari bakar sedap! kehkeh..

    ReplyDelete
  2. Huhu... Lama berpntg dgn ikan ni...

    ReplyDelete
  3. Saya bukan penggemar Ikan pari......hihihihih

    ReplyDelete
  4. akak suka masak asam pedas... sedapnya...

    p/s : anty farah, tq bagi support utk Abg Adam... yer, anty Alycia doakan Ash juga nnt boleh jd insan yg cerdik pandai.. Amin

    ReplyDelete
  5. ilmu baru xpnh msk g ikan pari ni hehe

    ReplyDelete
  6. Tak pernah masak ikan pari ... Beli nyer pun tak pernah lagi ... Yang dah siap masak adalah ... Huhuhu ...

    ReplyDelete
  7. :D idah kalau cuci ikan pari guna air kapur... letak jer air kapur tu... bau dia akan keluar perghh... lepas cuci dengan air... terus bersih berseri... :D

    ReplyDelete
  8. baru tau...tapi x pernah lagi jumpa masakan ikan pari yg hanyir...

    ReplyDelete
  9. Ikan pari bakar cicah air asam...perghh...sedapnye...

    ReplyDelete
  10. Lama tak makan asam pedas ikan pari.. Hihihi..

    ReplyDelete
  11. asam pedas ikan pari letak pulak sayur jeruk... aduh.....

    ReplyDelete
  12. ikan pari bakar cicah air asam..asam pedas ikan pari .perghhh memang bertambah nasi..

    ReplyDelete
  13. mmg suka! baru ni try buat goreng je...hihi rupanya sedap jugak. kwn yg bgitau. biasa kalau msak mesti bakar or asam pedas :)

    ReplyDelete
  14. ikan pari !~~~ sukanyaaaaa sayaaaa

    ReplyDelete
  15. Pariiii! Mak kte sllu buat mcm tu.. hehehejeh

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.