Home » , , , , , , , , , , » Rambut Ash Dah Panjang!!!

Rambut Ash Dah Panjang!!!


Woot woot memang star of the day Ash hari ni kat blog Mummy ek? Dah 3 entri berturut2 cerita Ash ajer... Kemaruk betul Mummy bercerita pasal Ash.... Ho ho ho... hari ni jer marathon cerita Ash... Esok tak sure lagi... Lepas tu tone down sekejap kot??? Biasalah, keterujaan melampau seorang Mummy bila anak dah sembuh dari measles ni uolss... Alaaa macam uolss tak tau Mummy Ash ni kan over dramatic dan over excited kalau tiba masa bercerita tentang Ash... Muahahahaha... Uolss tak suka iolss tak boleh cakap apa sebab as you can see iolss akan tetap post jugak cerita berkaitan Ash... 

Jadi Mummy ni memang salah satu kerjanya membelek dan mengulit anak... tengok itu, tengok ini, belek itu, belek ini, check itu, check ini....kukulah, telingalah, hidunglah... hew hew hew.. dan hari ni hasil dari ulitan serta belekan iolss is rambut...Rambut ok rambut... Macam yang uolss nampak dalam gambar Ash kat atas tu... Siap marking lagi iolss... Ahakss... Hasil pemerhatian dan penelitian... Mesti kena ada cadangan penyelesaian kann??? 

Cadangan pertama... Mummy trim sendiri... Jeng jeng jeng... Hurmm Mummy ok jer uolss tapi jadi tak confident... takut senget benget sebab Ash ni terlalu aktif dan tak boleh duduk diam... Takut2 dan bimbang kalau berlaku kecederaan juga.... Hew hew hew... Takkan Mummy yang trim Mummy yang pegang... Erkss... masa Ash tidur??? Agagaga... Kan ke masa tu Ash senyap dan diam???

Cadangan kedua, hantar jer Ash kat barber uolss... Muahahahaha,  sonang cito... Confirm nangis punyalah ni...Sebab dia kan melasak dan tak reti nak duduk diam... Bila kena lock mesti sedaya upaya nak melepaskan diri nak bebas.... Mesti payah jugak si barber nak trim rambut Ash ni... Hua hua hua... 

Cadangan ketiga... suruh Mak Ngah Ash trim kann... Mak Ngah Ash memang pandai gunting rambut... Masa kekecik memang my cousin sister ni lah yang trim rambut iolss... Kalau nak suruh Mak Ngah Ash... kena tunggu balik ke Puchong lah ni gamaknya... Hew hew hew...Cam lambat sikit kot??? 

Dush dush... cadangan yang manalah yang terbaik yang iolss nak opt ni??? Muahahahaha... Tengoklah nanti macam mana... Tak boleh tidak before raya nak kena settle jugak ni... Dah get a haircut barulah bertambah handsome dan comel di mata Mummy uolss... Mata orang lain terpulang.... Handsome or not, comel or not... It's up to individual... Hik hik hik... 

*Takkan nak hantar Jantzen pulak kannn??? Ahakss tapi kalau nak hantar pun apa salahnya... Hamboii Ash kemain Jantzen terus.... dah macam Mummy pulak dah... Agagaga....^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Rambut Ash Dah Panjang!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, July 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. cepat gak tuh.. anak solehah sy, dok segitu je.. hadoii la..

    ReplyDelete
  2. kalau kak mia tak berani... pasti akan bawa sofea pegi gunting rambut kat chin..

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    ReplyDelete
  3. huhu..pndek lg tu mummy.
    biar pnjang.
    ks stylo sket.
    ngeh ngeh

    ReplyDelete
  4. Tayah potong lg pon takpe...lagipon dia x merengek2 panas kan..mcm ok jer rambut dia camtu..hihi..

    ReplyDelete
  5. trim sendiri. saya selalu buat untuk anak saya memang la tak boleh duduk diam tp paksa jugak kekekeke

    ReplyDelete
  6. Alololo..ash..kamu tetap cumil pun..

    ReplyDelete
  7. Rambut panjang tetap juga comel

    ReplyDelete
  8. Ala biar simpan la rambut ash bg panjang.. nnti mesti lagi comel.. =D

    ReplyDelete
  9. Blogwalking..datang dari Blog Mia..Senarai Blog saya number 80 dari bloglist yg dipostkan oleh MIa...selamat menyambut Ramadhan ;-)

    ReplyDelete
  10. panjang??ko bia betul Farah...haha..kasi panjang..biar lebat sket

    ReplyDelete
  11. kak fara la oter rambut Ash... nanti hantar barber abis luka2 nanti... nonononono ! Ash sayang, makin comelnya kamu...

    ReplyDelete
  12. Haha.....sejak ada Ash ni mmg Ash memanjanglah yg jadi 'objek sains' yeh Farah....habis diulik dan dibelek ....Sabo ajelah Ash....

    ReplyDelete
  13. Tak tah hte barber le Farah rugi jer....

    ReplyDelete
  14. boleh buat rambut pacak ni..mesti pening akak nak buat pilihan menggunting rambut ash ni

    ReplyDelete
  15. alaa pnjg lah sikit baru ash boleh flip hair..:3

    ReplyDelete
  16. biar la panjang skit..mesti orang ingat gegurl mcm irfan ! hehe

    ReplyDelete
  17. baik baik trim rambut ash tu ek, kang tertrim telinga sekali plak kan... hehhehe

    ReplyDelete
  18. Ok tu..takde ler pjg sangat...cer biar panjang sikit...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia