Home » , , , , , , , » Comments Vs Traffics | Komen Sedikit Bermaksud Trafik Kurang???

Comments Vs Traffics | Komen Sedikit Bermaksud Trafik Kurang???

Source Extracted from Google
Tetiba dah lama tak bubbly2 pasal blog dan perihal blog, jari jemari ni laju jer menaip tentang comments vs traffics ni... So what??? Apa yang hoo haa sangat pasal comments vs traffics ni??? Tak ada apalah uolss...just a piece of my thoughts yang tadi tiba2 datang melintas kat kotak pemikiran ni... 

Ok, the question is very the simple.... he he he...how do you rate a blog in terms of traffic??? Blog2 blogger otai dan retis dan femes lagi glamour toksah sibuk nak kira traffic mereka ek??? Dah tentu2 burst everyday... Tapi blog2 picisan macam weolls ni mesti ada fluctuation kann??? Kejap naik, kejap turun giteww...He he he...

Well, apa yang iolss nak cerita dalam entri ni sebenarnya simple ajer... Dan taklah se-complicated mana... ekekekeke.... Sembang2 petang uolss sementara tunggu waktu nak zasss balik 4.30 pm nanti ni... (walaupun pada ketika ini kerja sangat melambak2 sampai dah tak tau nak start yang mana satu...wakakakaka...eh, iolss tak type entri ni todaylah...iolss type entri ni malam tadi pukul 2.00 pagi... ha ha ha...sungguh, tak tipu punya...).... 

Yup, bila sesuatu entri tu banyak komen, mungkin impression yang kita ada, wahhhh.... tentu boom traffic blog ni sebab ramai orang komen entri2 dia... Well, tak dinafikan itu adalah betul.... Tapi ada kalanya boleh jadi tak betul juga... Kadang2 kita lihat, ramai betul yang komen tapi traffic tak adalah boom mana pun... Dan kadang2 kita lihat, kurang orang komen... tapi traffic sebenarnya uolsss walllah.... lebih boom dari entri2 yang banyak komen... 

Apa yang iolss bubbly2 kat sini memang berlaku, dan tak dinafikan ada juga keadaan di mana ianya tak boleh digunapakai apa yang iolss fikir ni...ekekekeke...because it is so subjective giteww adanya... Just that, if uolss nampak sesuatu blog tu, entri2nya komen kurang.... please don't underestimate ok??? Di sebalik tu, we wouldn't know yang might be traffic blog mereka memang boom... Wujud keadaan di mana, the peeps out there is reading tapi berat sikit jari jemari nak tinggalkan komen... Setuju tak??? Tak setuju tak apa...Ekekekeke...Iolss cuma bubbly jer... 

Japp... uolss faham ke apa yang iolss bubbly2 ni??? Ke tak faham langsung...wakakakakaka.... Sebabnya semasa entri ini ditaip memang iolss dah ting tong dah kepala.... 

*Antara comments dan traffics yang mana satu pilihan uolss sebagai blogger??? Ok, ni dah macam ayat pilihanraya pulak... Buatlah pilihan yang bijak!!! Till then cheerios on Friday evening and happy weekend pada yang tak bekerja on Saturday. Pada yang bekerja on Saturday...Happy Working Tomorrow Peeps!!! Cheerios and Selamat Berbuka Puasa.... 

**Kalau ada yang tersinggung, dalam bulan Ramadhan yang mulia ini, iolss mintak hampun dan mintak maaf bebanyak dari hujung rambut ke ke hujung kaki, zahir dan batin...ahakss dah macam bagi ucapan hari raya dah pulak...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Comments Vs Traffics | Komen Sedikit Bermaksud Trafik Kurang??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, July 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. kalau rujuk blog sendiri kadang2 entri tu komen langsung takde tapi views tinggi jugak.. Maybe sy lebih banyak silent reader & reader tu bukan dari kalangan blogger kot. hahahahaha tak kisah memana pun jadi i suka bila i tulis ada orang baca bukan tengok jer. kekekeke

    ReplyDelete
  2. kalau bagi lya pilih komen..lya tak la kejar trafik yg tinggi sbb memng itu kenyatannya blog lya tak pernah dpt trafik yg tinggi.lya lagi suka org byk dtg komen :)

    ReplyDelete
  3. saya suka high traffic sebab tu tandanya ada orang baca apa kita tulis.tak komen pun tak apa

    ReplyDelete
  4. perkongsian yang berguna ini. Kena belajar dari akak macam ini.

    ReplyDelete
  5. mana2 pun oke..janji masih ade yg setia dgn bloh kitaa

    ReplyDelete
  6. nak kejar traffic tu memang payah aka blog picisan macam akak ni tak mampu nak traffic tinggi melangit,bila setiap entry itu ada pengkomennya,maka tuan blog berbunga-bunga gembira sebab ada rakan yang sudi menjenguk dan memberi komen baik positif atau negatif...

    ReplyDelete
  7. Eyza suka dua-dua.. boleh tak pilih camtu.. erk.. ni bukan pilihan.. :)

    ReplyDelete
  8. nak kejar trafic memang tak mampu la kak fara... sebab dalam blog beta tu meroyan je memanjang... huahuahua.... saya pilih komen ! maki ramai komen, makin bersemangatlah beta menaip entri... *konon*....

    actually blogging ni more sesuka hati pak tiri kucing belakang rumah je...

    ReplyDelete
  9. kak mia tak kisah sangat... yang penting update blog secara konsisten.. (sorry dear... xde dalam senarai)

    ReplyDelete
  10. eh? iye ke? :o

    tak tau laa pasal tu :o

    ReplyDelete
  11. Taufiq tak kisah, janji blog kita ada yang sudi membacanya

    ReplyDelete
  12. Blog Muz mmg komen kurang, sbb Muz pon masuk blog org slalunya jadi silent reader saja, kalau betol2 free baru letak komen. Tp so far, traffic mmg sgt baik ;)

    ReplyDelete
  13. Kalau boleh nak maintain dua2 la akak.. traffic pun penting.. komen pn penting.. Dua2 tue pembakar semangat utk terus berblogging...=D

    ReplyDelete
  14. dua2 pun perlu... tapi traffic lagi penting kot...

    ReplyDelete
  15. Trafik dan komen ni mmg dua benda yang sgt penting....tapi yg lebih penting adalah trafik. Kalau dalam term matematik ni...kedua2 variable iaitu trafik dan komen adalah variable independent. Cewah,.,.

    ReplyDelete
  16. Bagi Lya tak kisahla Farah ..tapi bila ada yang komen tu tandanya kita ada pembaca setia ..Macam blog Lya mmg dah tahu siapa yang setia hehehe ..Tq sebab sudi komen ..

    ReplyDelete
  17. Asslmkm kak.. Klau blog sy mmng xde nya traffc tnggi.. Bkn orng knal pn.. Hehe

    ReplyDelete
  18. Setuju dgn pendapat farah may be traffic tinggi but komen kurang

    ReplyDelete
  19. sis bubbly tanpa pedulikan itu semua ... blh gitu ? ... heh heh

    ReplyDelete
  20. trafiic terbuka untuk semua user berdaftar atau tidak.
    komen hanya yang berdaftar,
    so x semestinya komen sikit traffic sikit:)

    ReplyDelete
  21. Tak kisah sgt... Jnji dpt smpaikan ilmu dan info pad org lain... Moga bermnfaat.. Itu sjaa... Nk baca or komen tu terpulang pd individu...

    ReplyDelete
  22. To me lebih mementingkan traffic blog dari komen sbb kebanyakkan entry x byk komen tp check traffic...tinggi...maknanya me also ada silent reader dari follower yg biasa tinggalkan komen....kan?

    ReplyDelete
  23. betul, blogger otai tak bnyak pon komennya..tp trafik kemain..:p

    hsna suka komen bnyak kot..hehehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia