Home » , , , , , , » Review Blog #2: Kisah Kita by Ida

Review Blog #2: Kisah Kita by Ida

http://kisahkita-story.blogspot.com
Menyusul pula review blog yang kedua untuk pemenang Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 #1 iaitu blog Kisah Kita ... 

Pinjam yer Puan Blog...
Ok, yang di atas tu adalah gambar Puan Blog... Mari kita baca serba sedikit kisah Puan Blog kita ni... 

Pengenalan Diri

Nama pemilik blog ni adalah Idayuni. Kawan2 panggil Ida. Pemegang Diploma dan juga Ijazah Sarjana Muda UiTM. Uweeee satu uni dengan iolss ni... Pengalaman bekerja beliau pernah menjadi kerani dan juga pernah berkhidmat di KWSP Seremban buat seketika. Paling lama berkerja di Chinese Company yang mana sampaikan lepas resign pun still cakap pelat2 Chinese... Then, kerja terakhir sebelum decide jadi fulltime housewife adalah di HQ CIMB Bank di sebelah Sogo, KL.

Now, Ida dah tak terikat dengan mana2 company kerana dah fulltime bekerja di rumah, menjahit baju. So, samping2 tu nak hilangkan stress, Ida berblog sedikit. Kalau nak tengok hasil jahitan Ida bolehlah melawat ke My Stitching World and Shop. Impian Ida nak buka butik sendiri one fine day... In Shaa Allah... Sama2 kita doakan yer??? ^_^ Mudah2an... Amin...
Mengenai Blog Kisah Kita (dipetik dari coretan maya di blog Ida sendiri)
Blog Kisah Kita adalah sebuah blog perkongsian perjalan sebuah kehidupan. Hidup ini indah. Rasa ingin kongsi dengan semua. Sebenarnya Ida ni suka menulis. Kalau tak salah, dulu masa darjah 6, ramai kawan-kawan pun gemar menulis. Menulis cerpen mahupun novel pendek. Dari situ la, suka baca novel, cerpen, dan menulis (time tu tulis dairi je kot.hehe...). Time budak-budak, baca novel..pe lagi suka berkhayal. hehe..(pengalaman sendiri).

Sekarang ni, sejak dah ada baby, dah bekeluarga, semua tu entah ke mane. Novel yang husband belikan 3 biji tuh, tak sempat-sempat nak baca. Satu tu dah selamat bagi anak main, selebihnya tersadai atas rak . Dah berhabuk.fuhhh..fuh.. (sampai camtu sekali kan.;0). 
Tapi tu la, Ida ni macam orang lain jugak, seorang wanita, seorang ibu dan seorang isteri mesti la tak lepas dari dunia resepi, dunia fesyen, dunia travel dan macam-macam lagi. Inilah warna-warni sebuah kehidupan. Maka, lahir lah sebuah blog yang di beri nama Kisah Kita. Di sini la, tempat untuk Ida mencurahkan segala resepi-resepi harian yang pernah Ida masak. So, skang tak jadi penulis novel atau cerpen pun tak pe lah, janji jadi jugak penulis blog. hehe..
Jumlah follower Ida yang terkini adalah... 
http://kisahkita-story.blogspot.com
So, uolss, jom kita ramai2 meriahkan blog Ida dengan terbang mendarat ke blog Ida dan juga follow Ida... Sama2 kita support sesama blogger dan berblog secara sihat yer???

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Review Blog #2: Kisah Kita by Ida, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, June 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. wah lagi review blog ya, semoga berhasil:)

    ReplyDelete
  2. Ok.. Fiza terjah untuk BW sekarang...

    ReplyDelete
  3. Wahh...bagus betul ada review blog...cemane nk terpilih yer farah? Haha...nanti kita terjah blog ida..

    ReplyDelete
  4. dah terjag blog kisah kita ...

    ReplyDelete
  5. bagus buat segmen review blog ni kan...dah kenal ida..

    ReplyDelete
  6. rajin nya akak. uish tk busy ke kat ofis?

    ReplyDelete
  7. tak menahan beli 3 novel tapi tak sempat baca.

    ReplyDelete
  8. kasik terjah lepas ni :) good review blog kak

    ReplyDelete
  9. Wah..bestnye......nk terjah gak la ...

    ReplyDelete
  10. Good review... Alangkah best dpt blogwalking selalu... Huhu

    ReplyDelete
  11. pertama sekali kena ucap tahniah sebab menjadi pemenang bloglist di bubblynotes.com.
    Saya tak sempat join. Apapun akan menyusul untuk blogwalking bagi menambah kenalan

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia