Home » , , , » Keywords | Berpuasa Ketika Hamil....

Keywords | Berpuasa Ketika Hamil....


Sah2 keywords ni melekat kat blog iolss dari entri Puasa Semasa Hamil yang iolss kongsikan pada tahun 2013 yang lepas sewaktu dan ketika iolss preggy-kan Ash... Pernah menjadi kata kunci carian yang agak tinggi semusim yang lepas... dan disebabkan bulan Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi, maybe ada bakal2 newbie Mummy yang mencari info lanjut tentang perkara ini. 

Alhamdulillah sekiranya dapat membantu mereka2 yang memerlukan info atau guideline dalam menjalankan ibadah puasa atau Ramadhan sebagai ibu2 hamil. Tak perlu iolss ulang taip balik entri berjela itu untuk makluman uolss... But uolss boleh jer baca di link pada tajuk puasa semasa hamil yang iolss dah sediakan. Boleh refer dari situ.... Hew hew hew... 

Lagipun iolss tengah in the midst of something ni uolss... Tak kesampaian pulak jari jemari ni nak ber-touch screen dengan lebih panjang lebar giteww.... Muahahaha... 

Alhamdulillah, masa preggy-kan Ash iolss mampu juga berpuasa walau tak penuh... Teet.... Ada hari2 memang rasa tak mampu dan menahan kot masa tu...Adalah dalam 4 hari macam tu jugak.... Dah ganti punnn....Ahakss ada yang bertanya ke??? Kalau mampu puasalah preggy Mummy... tapi kalau ianya memudaratkan better consult doctor and don't... Cuma bila tiba masanya kena gantilah kannn??? 

*Tak sabar nak tunggu tarikh tengok anak bulan dan dengar pengumuman kat TV uolss... klasik dan nostalgia sangat rutin dari kecik ni kannn??? Semoga Ramadhan kali ni lebih bermanfaat dan bermakna dengan Ash pun ada sekali... Hik hik hik... Mesti dia pun nak tumpang jaga awal dan teman Mummy dia sahur sama... Makanya berperanglah bersahur ni kalau tak salah2 hemat.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Keywords | Berpuasa Ketika Hamil...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. ho.. hari tu ada kawan teman tanya gak pasal ni.. leh syor kan dia baca entri Farah..

    ReplyDelete
  2. yup, semoga entry yang kita hasilkan membantu mereka yang mencari...

    ReplyDelete
  3. entri menggamit kenangan tu :)

    ReplyDelete
  4. baru nak cari info pasal puasa waktu hamil..sebab ecah bulan puasa ni dah genap 9 bulan..terus nmpak entry ni..thanks kak untuk entry Puasa Semasa Hamil tu.. =)

    ReplyDelete
  5. Tahniah Farah~~ sgat brguna apa yg farah share tahun lpas...hihi...~ urmmm... mmg xsbar nk tggu pngumuman anak bulan.. n x sbar mmasuki bulan Ramadhan.... :-)

    ReplyDelete
  6. selamat menjalani ibadah puasa... ;)

    ReplyDelete
  7. Pengumuman puasa nie yg rare...

    ReplyDelete
  8. entry memberi ilmu pd org lain
    tu yg hot ketika nak menjelang ramadhan..hihi
    petanda seo berjaya

    ReplyDelete
  9. Tahun ni berpuasa dlm keadaan menysu pula...

    ReplyDelete
  10. para ibu yang ingin membuat persediaan menjelang ramadhan..:)

    ReplyDelete
  11. Para ibu pregnant mahupun menyusu, kalau nak cuba cara tambah tenaga di bulan puasa ni boleh lawat blog saya ye.. Thank u mummies ;)

    ReplyDelete
  12. dugaan berpuasa ketika hamil..semoga ibu ibu hamil sabar hadapi dugaan berpuasa ni.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia