Home » , , , , , , , , » Finally We Are Meeting Up!!!

Finally We Are Meeting Up!!!


After so long...finally we are meeting up!!! 

Now it is almost 5 years iolss dah meninggalkan arena serta bidang itu... Dan iolss pernah bercerita tentang mereka2 ini yang pernah menjadi my immediate superior a.k.a. bosses pada satu ketika dulu di dalam entri A Call From The States!!! 

Disclaimer sebelum kena kecam dan dikatakan riak... entri ini bukanlah untuk gebang riak, show off atau sewaktu dengannya... Sekadar berkongsi keterujaan untuk bertemu dengan salah seorang dari mereka setelah 5 tahun berlalu. 

Weolls tak pernah berjumpa sepanjang mereka menjadi my immediate superior dulu... Hanya berbicara melalui tele-con, video con, WEBEX dan con call atas urusan kerja. Sekalipun tidak pernah berjumpa kecuali di dunia maya. Dan bekerja dengan mereka2 ini adalah satu experience yang tak mungkin dilupakan and to be honest I am enjoying the moments I work with them. If I was given the 2nd opportunity untuk bekerjasama dengan mereka sekali lagi, iolss won't hesitate to do so. 

Dari mereka iolss banyak belajar... dari mereka iolss menjadi seorang yang kental menerima new challenges in career. Sikap iolss sebenarnya di dalam sesuatu career adalah iolss always look for new challenges dan tak suka untuk stagnant pada satu2 position dalam satu jangka masa atau tempoh yang panjang. I want to develop more and more and learn all sorts of new things as much as I could. And iolss is very frank on this issue with each of my bosses even Pink Panther sekalipun currently. 

I love to push myself to the limits and I wanted to be successful in my life for my family future. Iolss tak nak terlalu bergantung atau berharap kepada sesiapa pun. So, when I really wanted something in my life which is good for the future of my family I will pursue to it no matter what it takes. That's me. Mungkin latar belakang serta cara iolss dididik memainkan peranan yang besar dalam hal ni. With my own principe PLAY THE GAME RIGHT!!! Staying too long doing the same time makes you bored and otak boleh jadi tepu for me... I love to stimulates my thinking... Unless if that designation is stable for me and it's my final destination for my career... 

Seriously, I can't wait to meet up with one of them somewhere around the middle of next week dan kedatangan salah seorang dari mereka ke Malaysia buat pertama kali, kali ini, membawa hajat yang sangat besar... Semoga Allah memberkati dan segalanya dipermudahkan... 

*Tempoh matang ber-honeymoon dalam career mungkin dah hampir tiba ke penghujungnya and it's time to get back things to work...Dengan izin Allah SWT... In Shaa Allah... I will put all my efforts to it for our future.... Kerja keras demi Ash dan juga kesejahteraan hidup keluarga.... 

**If you got a dream, you've have the talent and capabilities jangan persia2kan.... Fully utilize it and pursue for it as if not... kita akan tergolong dalam orang2 yang berada di dalam kerugian... Sekiranya berada di landasan yang betul, niat yang jujur serta ikhlas... In Shaa Allah... Allah sentiasa ada bersama kita dan rezeki buat setiap dari kita Allah dah tentukan bagaimana hisabnya.... Selebihnya terpulang kepada usaha serta tawakal kita kepada Allah SWT.... Yang paling utama jangan sesekali membelakangkan Allah SWT dan sentiasa ingat kepada Allah SWT.... Iolss bukanlah orang yang bijak untuk berbahas ataupun berbicara dalam soal agama dan ilmu agama ini masih cetek lagi... dan masih banyak lagi yang perlu diperbaiki serta dipelajari... Tapi sekurang2nya iolss masih ingat kepada Allah SWT, melakukan suruhanNya dengan sedaya mampu dan masih mampu untuk tidak tergelincir lagi dari landasan yang sepatutnya dengan akal waras fikiran... Dosa??? Pahala??? Setiap dari kita ada dosa serta pahala kita masing2 yang tersendiri... Dan itulah percaturan hidup yang perlu kita sendiri manage dan bukannya orang lain... Kerana di sana nanti kita tetap akan sendiri atas hisab dan hitungan kita...bukannya orang lain... ^_^ ... Jadi tak perlu kita persoalkan tahap keimanan, agama serta amal ibadah orang lain jika kita sendiri masih ada kepincangannya... Manusia tak lari dari khilaf dan tak pernah ada yang sempurna melainkan mereka2 terdahulu yang terpilih, maksum dan memang suci, jujur, bersih, tawadduk serta ikhlas....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Finally We Are Meeting Up!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, June 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. akak bestnye.. akak jadi sumber inspirasi utk liz laaa!!!

    ReplyDelete
  2. Congrats Farah !! semoga success selalu ! :)

    ReplyDelete
  3. wahh seronoknya kak..semoga dipermudahkan segala urusan akak.

    ReplyDelete
  4. Thats good news dear....semoga semuanya dipermudahkan...amin...

    ReplyDelete
  5. congrates farah...moga terus success..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia